به گزارش ایرنا، با توجه به بارش های متوالی در سال جاری به ویژه فروردین ماه، گیاهان خودرو در سطح گسترده در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد به طور یکپارچه در نسیم باد خودنمایی می کنند.
این بار خطری هولناک تر از سیل ویرانگر در انتظار منابع طبیعی و محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد است.
به گفته مدیرکل امور عشایری کهگیلویه و بویراحمد به دلیل بارش های مطلوب در سال زراعی جاری، رویش مراتع در مناطق قشلاقی این استان بسیار غنی است به طوری که در چهل ساله گذشته بی سابقه بوده است.
رقص علفزار ها در طبیعت کهگیلویه و بویراحمد آن چنان دوام نمی آورد و با رسیدن فصل گرما سر خم می کنند و رنگ می بازند و زرد می شوند.
فصل گرما که می رسد آتش سوزی در جنگل ها به دغدغه ای برای محیط بانان و دوستداران و فعالان محیط زیست در کهگیلویه و بویراحمد تبدیل می شود.
همچنین در این فصل سال با وزش باد شدید در استان زمینه آتش سوزی در جنگل های این مناطق وجود دارد؛ از این رو گردشگران باید در این زمینه توصیه های ایمنی را رعایت کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: بارش های بهاری سال جاری سبب رشد بالای علفزار ها در استان شده که این امر زمینه ایجاد بسیاری از آتش سوزی ها را در جنگل ها و مراتع فراهم کرده است.
محسن جعفری نژاد افزود: کوهستانی بودن مناطق آتش سوزی، صعب العبور بودن، وسعت زیاد، وزش باد، رها کردن خرده شیشه هایی در طبیعت که مشابه ذره بین عمل می کند، دست به دست هم داده تا دامنه آتش سوزی ها در کهگیلویه و بویراحمد بیشتر شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: همچنین تغییر اقلیم و خشکسالی‌ها بر وقوع آتش سوزی‌ها تأثیر گذار بوده است.
وی بر آمادگی تمام دستگاه ها برای مقابله با آتش سوزی‌ها در مناطق مختلف استان تاکید کرد.
جعفری نژاد بیان کرد: برای پیشگیری و مقابله با بحران هایی همچون آتش سوزی نیاز به تجهیزات روز دنیاست تا آسیب های ناشی از این مشکلات محدود شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد که عامل بیشتر آتش سوزی‌ها در استان انسانی بوده و مردم هنگام ورود به طبیعت تا حد امکان از روشن کردن آتش خودداری کنند.
وی عنوان کرد: سال 96 با وقوع 16 مورد آتش سوزی در مناطق حفاظت شده بیش از 56 هکتار از این مناطق در آتش سوخت.
جعفری نژاد با اشاره به کمبود امکانات لجستیکی محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در مواجه با آتش سوزی ها، افزود: نگاه مدیریت کلان استان در بسیج نیروی انسانی، تامین و تجهیز لجستیکی این اداره کل بیش از پیش نیاز است.
هر ساله در کهگیلویه و بویراحمد به علت فقدان امکانات خسارت های هنگفتی به عرصه های جنگلی و مرتعی و مهم تر از آن حیات وحش این مناطق گسترده وارد می شود.
شایسته است از هم اینک فرهنگ سازی، آموزش و اطلاع رسانی نحوه ورود افراد به طبیعت گوشزد شود تا این خطر مهیب آتش سوزی کاهش یابد.
حتی یک بطری شکسته شیشه ای و یا یک بطری آب معدنی با چندین قطره آب موجود در آن می تواند نور خورشید را متمرکز و سبب ایجاد آتش سوزی شود.
در سال ۱۳۹۶ تعداد ۹۰ فقره آتش سوزی به میزان ۵۳۵ هکتار در سطح مراتع و جنگل‌های استان کهگیلویه و بویراحمد رخ داد.
در سه ماهه تابستان سال 97 نیز ۵۰ فقره آتش سوزی در وسعت ۳۵۵ هکتار از جنگل ها و مراتع این استان رخ داد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با 312 هزار و 500 هکتار منطقه حفاظت شده و موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه‌ای که افزون بر 20 درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود 40 درصد گونه‌های دارویی کشور را در خود جای داده است.
هم اینک هفت منطقه حفاظت شده با وسعت 93 هزار و 660 هکتار، دنای شرقی با وسعت 28 هزار و 202 هکتار، خاییز سرخ با مساحت 33 هزار و 235 هکتار، خامی با وسعت 25 هزار و 671 هکتار، دیل با 10 هزار و 381 هکتار، سولک با 2 هزار 4287 هکتار و سیوک با 12 هزار 858 هکتار در این استان زیبای طبیعی وجود دارد.
کهگیلویه وبویراحمد همچنین دارای پنج منطقه شکار ممنوع شامل پادنای سمیرم، خرم ناز، لار و ماغر، حاتم و کوه تلرش است.
9868/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.