مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به سوالی درباره وجود امامزاده‌ای با نام بی بی حکیمه(س) در شهر باکو پایتخت کشور آذربایجان گفت: اگر در کلیپ انتشار شده دقیق توجه شود گفته شده فرزند امام موسی کاظم (ع) و به فرزند بلافصل اشاره نشده و این نشان می دهد که امامزاده ذکر شده از اولاد ایشان بوده چون مرسوم است که تا چند نسل بعد را نیز از فرزندان می خوانند.
حجت‌الاسلام سید نورالله جنتی‌پور با تاکید بر اینکه امامزاده بی بی حکیمه(س) گچساران سند معتبر دارد، ادامه داد: ممکن است امامزاده بی بی حکیمه(س) باکوی آذربایجان فرزند یکی از فرزندان امام کاظم(ع) باشد و به نام عمه‌اش نام گذاری شده باشد.
وی با بیان اینکه از این موارد در بین امامزادگان زیاد است، ادامه داد: انتظار می‌رود مردم تحقیق کنند ببینند چند امامزاده همنام از جمله حسن، ابراهیم، حلیمه، حکیمه، زبیده و قاسم وجود دارد .
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه فرزندان 2 مرجع تقلید آیت الله گلپایگانی و آیت الله بهبهانی روز شنبه گذشته به حرم بی بی حکیمه (س) مشرف شدند، اظهار داشت: هیچ شبهه ای درباره امامزاده بی بی حکیمه (س) در گچساران وجود ندارد.
وی بیان کرد: انتشار این کلیپ یا از روی ناآگاهی و یا از روی دشمنی بوده و پژوهشی کوتاه از سوی دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) درباره مسیر ورود امامزاده بی بی حکیمه و کتب تاریخی و منابع همه چیز را درباره آن روشن می کند.
بارگاه نورانی امامزاده حضرت بی‌بی حکیمه(س) یکی از زیارتگاه‌های معروف جنوب کشور در حدود یک کیلومتری شرق روستای بی‌بی حکیمه(س) واقع در دهستانی مزین به همین نام از توابع شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
این بقعه متبرکه در دامان کوه زرد و تنگه بزرگ و طولانی در فاصله 80کیلومتری جنوب غربی دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران قرار دارد.
این مکان مقدس زیارتگاه دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به ویژه استان‌های هم جوار، کشورهای حوزه خلیج فارس و شیعه نشین از جمله کویت، قطر، بحرین، امارات و دیگر کشورهای عربی از قبیل لبنان، عراق، سوریه و عربستان، از سده‌های پیشین تاکنون بوده است.
امامزاده بی بی حکیمه (س)دختر باب‌الحوائج امام موسی کاظم(ع) و خواهر پیشوای هشتم شیعیان، امام رضا(ع) است.
این بقعه متبرکه با کد تفضیلی 30008351000000 در سامانه جامع بانک مدیریت اطلاعات موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ثبت شده است.
بارگاه نورانی امامزاده بی‌بی حکیمه(س) در حد فاصل بندر گناوه و شهر دوگنبدان، در فضایی تقریباً دایره شکل، بنا شده است.
در جوار این بارگاه، مزار دیگری قرار گرفته است که بر اساس روایات معتبر محلی متعلق به بی‌بی گل‌خاتون(س) کنیز بی‌بی حکیمه(س) است.
صحن این آرامگاه از کف تا سقف، ارتفاعی بیش از ده متر و مساحت صحن حرم بالغ بر 420 متر مربع دارد.
از دهانه غار (ورودی آرامگاه) تا کف حرم تعداد 14 پله در قسمت ورودی زنانه و 13 پله در قسمت ورودی مردانه بکار رفته است و دیوار شیشه‌ای جایگاه زوار مردانه و زنانه را حائل شده است.
در سمت شمال غربی ضریح، درب کوچکی معروف به «باب المراد» وجود دارد که به استناد روایات متعدد، ورودی غاری بوده که بی‌بی حکیمه(س) با همراهی کنیز وفادار خود از دست دشمنان ظالمش در آن پناه گرفته است.
اکوتوریسم مفرح و دیدنی منطقه با مناظر طبیعی زیبا، منابع عظیم نفتی، شعله‌های رقصان گاز، آب گرم این مکان را به نگین گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تبدیل کرده است.
ﻣﺮﺣﻮم ﻋﻼﻣﻪ مجلسی(ره) ﻓﺮزﻧﺪان اﻣـﺎم موسی کاظم(ع) را 39 ﻓﺮزﻧﺪ ﺑﺮ ﺷﻤﺮده و ﺣﻜﻴﻤﻪ را یکی از آنها داﻧـﺴﺘﻪ و ﭼﻨـﻴﻦ فرمودند: در کوه های ﻣﺴﻴﺮ بهبهان، زیارتگاهی اﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﻨﺘﺴﺐ ﺑﻪ ﺣﻜﻴﻤﻪ ﺧـﺎﺗﻮن است و شیعیانی که در این مسیر رفت و آمد دارند آنجا را زیارت می کنند.
در زﻣﻴﻨﻪ ورود اﻳﻦ ﺑﺎﻧﻮی ﻣﻌﻈﻤﻪ ﺑﻪ ﺳﺮزﻣﻴﻦ ایران، روایت متعددی نقل ﺷﺪه است.
از ﺟﻤﻠﻪ اﻳﻦ ﻛﻪ نزدیک به یک ﺳﺎل ﭘﺲ از ﺳﻔﺮ ﺣـﻀﺮت معصومه (س) ﺑﻪ کشور ایران، جمعی از ﺧﺎﻧﻮاده اﻳﺸﺎن ﺑﻪ ﻗﺼﺪ زﻳﺎرت اﻣﺎم رضا(ع) از ﻣـﺴﻴﺮ ارﺟﺎن ﺑﻪ شیراز ﺑﻪ ﺳﺮپرستی اﺣﻤﺪ ﺑﻦ موسی(ع) ﺷﺎه ﭼﺮاغ به سوی ﻣـﺮو رﻫﺴﭙﺎر شدند.
از اﻓﺮادی ﻛﻪ در اﻳﻦ ﺳﻔﺮ ﺣﻀﻮر داﺷﺘﻨﺪ می ﺗﻮان به ﺣﺴﻴﻦ ﺑـﻦ موسی(ع)،ﻣﺤﻤﺪ ﺑﻦ موسی(ع) و ﺣﻜﻴﻤﻪ ﺑﻨﺖ موسی(ع) ﻛﻪ ﻫـﺮ ﺳـﻪ از ﻓﺮزﻧـﺪان اﻣﺎم ﻫﻔﺘﻢ ﺑﻮدﻧﺪ اﺷﺎره کرد.
اﻳﺸﺎن ﺑﺎ ﻋﺒﻮر از ﺷﻬﺮ ﺑﺎﺳﺘﻴﻦ وارد ﺷﻬﺮ ﻣﺘﺮوﻛﻪ ﻣﻴﺸﺎن ﻛﻪ تنگه ای ﻋﻈﻴﻢ و اﻣﻦ داشته می ﺷﻮﻧﺪ و ﺳﭙﺲ در ﻣﻜـﺎن کنونی سکنی میﮔﺰﻳﻨﺪ.
در پایان قرن سوم و اوایل قرن چهارم بقعه این سلاله پاک نبی اکرم (ص)به دست ابو محمد حسن حاکم ارجان ساخته و در دوره های مختلف بازسازی شد.
مطالعه سیر تاریخی این آستانه نورانی نشان می دهد که در دوره صفویه به دستور شاه عباس نوسازی، در سال 1099 هجری قمری از سوی حسن علی خان زنگنه تعمیر و پس از آن عطا الله بیک حاکم وقت منطقه ،این بقعه را مرمت کرد.
سالانه بیش از یک میلیون نفر گردشگر داخلی و خارجی از این مکان مقدس دیدن می کنند.
گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
8143/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.