به گزارش ایرنا، آئین جشن تکلیف پسران عشایر 9 استان کشور از جمله اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، کرمان، یزد، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان این روزها در روستای سرابنیز در شهرستان گچساران در حال برگزاری است .
این جشن چهار روزه در هوای بهاری اواخر بهمن ماه شهرستان گرمسیری گچساران ، فرصتی گرانبها برای فراگیری احکام دینی و ایجاد انگیزه در دانش آموزان برای شرکت در برنامه های دینی و فرهنگی فراهم کرده است.
جشن بزرگ تکلیف 455 دانش ‌آموز عشایر کشور با حضور مسئولان اقامه نماز وزارت آموزش و پرورش ، متولیان آموزش و پرورش در کهگیلویه و بویراحمد ، جمعی از مسئولان کشوری و استانی و عشایر غیور در شهرستان گچساران در حال برگزاری است.
بیش از سه هزار و 600 دانش آموز عشایری در کهگیلویه و بویراحمد مشغول به علم آموزی هستند. از این تعداد 91 پسر امسال به سن تکلیف رسیده اند و در این جشن همراه با دیگر هموطنان خود مشق بندگی خداوند آغاز می کنند.
جشن تکلیف در حقیقت آغاز تولد معنوی و زمان مناسب برای پیدا کردن راه حقیقت، کمال و ارتباط بیشتر با خداوند است که باید به دانش آموزان کمک کرد تا از این فرصت طلایی برای خودسازی و خداشناسی استفاده کنند.
کارشناسان امور دینی می گویند: جشن تکلیف روزی است که به ‌طور رسمی دختر یا پسر به دایره بندگان مسئول خداوند وارد می‌شود و به‌طور مستقیم مخاطب باید‌ها و نباید‌های دینی و شرعی می‌شود.
به گفته این کارشناسان ،دختران در پایان 9 سال قمری و پسران در پایان 15سال قمری به سن شرعی برای انجام تکلیف می رسند و بهتر است والدین چند‌ ماه قبل از رسیدن به این روز با دختر یا پسر خود درباره این مسئله صحبت کنند و او را به انجام تکلیف دینی تشویق کنند.
یکی از دانش آموزان عشایر شرکت کننده در آئین جشن تکلیف استان های جنوبی و مرکزی کشور در گچساران گفت: نوجوانان روزهای به یادماندنی معدودی را مانند جشن تولد‌های هر ساله، جشن شکوفه‌ها برای ورود به مدرسه، جشن الفبا برای کودکی که خواندن آموخته است در زندگی تجربه می کنند.
نوید افزود: روز جشن تکلیف به عنوان روزی که دختر یا پسر به دایره بندگان مسئول خداوند وارد می‌شود نیز از روزهای خاص زندگی اوست و تفاوت اصلی آن با دیگر روزها مسئول شدن فرد در زندگی است.
نوید اظهار داشت: در آئین جشن تکلیف با توجه به اینکه فرد در کارگاه های آموزشی شرکت می کند آگاهانه انجام فرایض دینی را می پذیرد .
یک دانش آموز دیگر شرکت کننده در این آئین گفت: من در سال گذشته روزه کله گنجشکی گرفتم و صحیح خواندن نماز را هم از پدرم آموخته ام و وقتی شنیدم امسال به سن تکلیف رسیدم و باید روزه کامل بگیرم ذوق زده شدم چون فهمیدم بزرگ و مسئولیت پذیر شده ام.
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد به نوجوانان شرکت کننده در جشن تکلیف دانش آموزان عشایر توصیه کرد تا از همین روزهای نخست ورود به سن تکلیف، رابطه‌ی خود را با خدای متعال مستحکم کنند.
آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی عیب بزرگ دنیای مادی غرب را قطع رابطه‌ انسان با خداوند دانست و بیان کرد: راز پیشرفت یک انسان در زندگی فردی و اجتماعی داشتن ایمان به معبود و توکل به اوست.
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد نخستین گام برای داشتن رابطه خوب با خداوند را خواندن نماز با توجه قلبی ذکر کرد.
ملک حسینی گفت: حفظ کرامت انسانی در امر به معروف و نهی از منکر همراه با حفظ کرامت انسان ها ، اصلی است که باعث داشتن جامعه سالم می شود.
آیت الله ملک حسینی گفت: امر به معروف و نهی از منکر اساس فرهنگ دینی است که نسل جوان باید از هم اکنون به آن پایبند باشند.
ملک حسینی ابراز کرد: معلمان و والدین پس از برپایی جشن تکلیف ، مسئولند نسل فردا را برای انجام مسائل دینی ، مسئولیت پذیر پرورش دهند.
وی ابراز کرد: انسان با مکلف شدن کرامت و شرافت پیدا می کند و وقتی انسان لیاقت پیدا کند بر دوش او مسئولیت گذاشته می شود و امروز دانش آموزان به این جایگاه رسیده اند، جشن تکلیف ، جشن بلوغ درایت انسان و رسیدن بشر به رشد و قرار گرفتن در معرض توجه خداوند است.
نماینده ولی فقیه در استان و نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری گفت: جشن تکلیف جشن شکوفایی ظرفیت ها و جشن نور است و از خدای بزرگ بخواهیم تا انجام نماز ،روزه، عفت، حیا، صداقت و رستگاری را به ما عطا کند.
ملک حسینی از وزارت آموزش و پرورش بخاطر تلاش های ارزنده ای که برای اجرای برنامه های ارزشمند معنوی و دینی انجام می دهد قدردانی کرد.
معاون اقامه نماز اداره کل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش گفت: جشن تکلیف دانش آموزان در راستای اهداف نظام تعلیم و تربیت، اجرایی نمودن منویات مقام معظم رهبری و توسعه و تعمیق فرهنگ اقامه نماز برگزار می‌شود.
هشت میلیون و 500 هزار دانش آموز دختر در سراسر کشور از سال 74 تاکنون در جشن تکلیف شرکت کرده اند.
به گفته اسکندریان ، هر ساله جشن تکلیف برای 350 هزار دانش آموز دختر یعنی معادل صد در صد این دانش آموزان در کشور برگزار می شود.
معاون اقامه نماز اداره کل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش ابراز داشت: جشن تکلیف برای 75 درصد دانش آموز پسر به تعداد 250 هزار نفر نیز در کشور برگزار می شود.
حجت الاسلام و المسلمین اسکندریان اظهار داشت: آموزش سبک زندگی ایرانی اسلامی و تعمیق اعتقادات و باورهای دانش آموزان ، رسالت فرهنگی مدارس برای مصون ماندن این قشر از آسیب های اجتماعی و تبلیغات رسانه ای دشمن است.
وی تاکید کرد که هم اکنون بهترین راهکار مقابله با آسیب های اجتماعی در میان نسل نوجوان و جوان روی آوردن آنان به اقامه نماز است.
آمارها نشان می دهد پس از پیروزی انقلاب اسلامی، فعالیت‌های خوبی در زمینه اشاعه فرهنگ اقامه نماز در بین دانش آموزان و در مدارس انجام ‌شده است.
تا قبل از دولت تدبیر و امید جشن تکلیف اغلب با اولویت دانش آموزان دختر در مدارس برگزار می شد اما وزارت آموزش و پرورش در چند سال اخیر با هدف تشویق همه دانش آموزان به انجام این فریضه الهی در بخش پسران هم اقدام کرده است.
مدیر کل آموزش و پرورش کل کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: جشن تکلیف دانش آموزان در قالب دوره آموزشی چهار روزه و در راستای اهداف نظام تعلیم و تربیت و تعمیق فرهنگ اقامه نماز در گچساران برپا شده است.
هادی زارع پور بیان کرد: دانش آموزان بزرگترین سرمایه های کشور محسوب می شوند و تعلیم و تربیت آنان در دو بخش اصلی آموزشی و پرورشی وظیفه ای سنگین و ارزشمند است.
وی گفت: در این برنامه بیش از 455 نفر از دانش آموزان پسر مکلف دوره متوسطه اول عشایر استان های جنوبی و مرکزی کشور حضور دارند.
زارع پور تصریح کرد: در کنار برنامه جشن تکلیف دانش آموزان، کارگاه‌های آموزشی با عنوان های تولد معنوی، بهار بندگی، صحت قرائت نماز، احکام، آشنایی با تقلید و مرجعیت، نشاط و شادابی، نجوم و قبله شناسی و فرهنگ تشکر برای دانش آموزان شرکت کننده برگزار خواهد شد.
شهرستان 124 هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
/1662/8143/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.