نماینده کهکیلویه و بویراحمد در شورای عالی استانها با بیان اینکه مردم نجیب این استان بر روی گنج نشستهاند و رنج درو می کنند، گفت: عایدی مردم از ثروت نفت و گاز استان تنها فقر و فلاکت و بیکاری و آلودگیهای زیست محیطی بوده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حبیب الله عاملی مقدم در یازدهمین اجلاس شورای عالی استان ها که صبح امروز در محل قدیمی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: استان کهگیلویه و بویراحمد سرزمین چهار فصل و پایتخت طبیعت ایران است. استانی سرشار از محبت های خداوندی از دنای سربلند تا زاگرس استوار . با معادن غنی با استعدادهای غنی تر که همچون معادن گرانبهایش بکر و دست نخورده و بلا استفاده مانده است . سرزمینی است سراسر نعمت که دارای رودخانه هایی پرآب و طبیعت زیباست.
وی افزود: در زیر خاک این استان نفت و گاز به وفور یافت میشود و دارای جنگل های وسیع ، کوههای سر به فلک کشیده و دشت های حاصلخیز با مردمانی صبور ، شریف اصیل و زحمتکش که به حداقل های زندگی راضی و شاکر هستند .
وی گفت: از جمله مشکلات و محرومیت های این استان علیرغم آن همه نعمت و منابع عظیم که به طور مختصر به آنها اشاره شد متاسفانه این استان که در ردیف محرومترین و توسعه نیافته ترین استان های کشور است. بهره مردم ما از استخراج و استحصال ۷۰۰ هزار بشکه نفت در روز و ۲۳ میلیون متر مکعب گاز که بخش اعظم و اساسی بودجه کشور را تامین میکند فقط دودهای خفه کننده و آلودگی های زیست محیطی و بیکاری خیل عظیم جوانان فقر و فلاکت محرومیت است.
نماینده کهگیلوبه و بویر احمد در شورای استان ها ادامه داد: مردم مستضعف این خطه از میهن با حسرت سرازیر شدن آب خدادادی طبیعت خویش به استان های همجوار و تامین آب شرب و زراعی آنها را نظاره گر بوده و خود از آن بی نصیب هستند. آن هم در حالی که عمده درآمدشان و تامین امرار معاش زندگی خود و خانواده شان از قدیم الایام فقط از راه کشاورزی و دامداری بوده که اینک به اجبار به تعطیلی کشیده است.
وی گفت: سزاوار نیست که مردم نجیب این استان بر روی گنج نشسته و رنج می برند و حسرت ناامیدی درو می کنند. بنده به نمایندگی از همین مردم وجدان بیدار همه شما را که امروز در بستر امور نشسته اید و برنامهریزی و تصمیم گیری هستید به یاری می طلبم .
وی عنوان کرد: توسعه نیافتگی، عدم وجود تاسیسات زیر بنایی و کارخانه های بزرگ، کندی روند تکمیل پروژههای جاری، بیکاری جوانان و مهاجرت بخش بزرگی از آنها به استانهای برخوردار و توسعه یافته همجوار خالیشدن روستاها به سبب امکانات و در نتیجه نابودی تولیدات کشاورزی و دامپروری، جادههای غیراستاندارد و در یک کلام فقر و محرومیت و بدبختی است.
وی اظهار داشت: جنگلهای بلوط که سرمایه طبیعی کشور و میراث نسل های متمادی گذشته و امانت نسلهای آینده بود و شریان حیاتی تنفس مردم و تامین اکسیژن هستند چندسال است که به بیماری ناشناخته ای مبتلا و درختان کهن خشک شده و قامت آنها با زخم تبر بر زمین افتاده و تبدیل به ذغال می شوند. کدام مسئولی به فکر علت یابی این معضل اساسی زیست محیطی افتاده و کدام پروژه در جهت برطرف کردن آن به اجرا در آمده است؟
وی در پایان گفت: بایستی در پیشگاه تاریخ و در مقابل چشمان نگران این مردم و دربرابر وجدان خویش پاسخگو باشیم. باید تمام توان و تلاش خویش را به کار گیریم تا سیمای فقر و فلاکت محرومیت را از این خطه برداریم. مردم این منطقه همواره قانع ، قدردان ، قدرشناس، صبور و به دور از غوغاسالاری بوده اند. این استان که بیشترین منابع را دارد چهارراه ارتباطی قطبهای صنعتی کشور است. با آب های آزاد بین المللی کمترین فاصله را دارد و می تواند شکوفا شود و قطب تولیدات صنعتی ، کشاورزی ، مرکز گردشگری ، نمونه توسعه یافتگی و رفاه باشد به شرط آن که مدیران دلسوز و دلسوزانی مدیر ، متعهد و متخصص داشته باشد.