مسئول واحد ترافیک شهرداری یاسوج در زمینه اقدامات این واحد برای کاهش بار ترافیکی شهر فعالیت‌هایی انجام دادند که کافی نبوده و موقتی است.
در موقع ظهر و تعطیلی مدارس و به خصوص اوایل شب حدود ساعت های 6 تا 8 شب ترافیک‌های بسیار بدی در قسمت‌هایی از شهر رخ می‌دهد که شاید بیش از نیم تا یک ساعت وقت یک شخص را تلف می‌کند.
به طور مثال زمان ظهر در خیابان‌های 60 متری بلوار امام خمینی به انتهای میدان جانبازان تا هفت تیر، یا بلوار امام خمینی به انتهای متصل به میدان انقلاب و یا خیابان جمهوری و خیابان فردوسی یا خ منتظری (بیمارستان شهید بهشتی) که اولویت اورژانس شهری نیز می‌باشد نمونه کوچکی از سوء مدیریت درست در ترافیک شهری می‌باشد. ازآنجا که در قانون، برخی ادارات و دستگاه‌های خاص نظیر بیمارستان‌ها و مدارس برای احداث نیازی به اخذ پروانه شهرداری ندارند، عملیات ساختمان سازی آنان بدون ارائه طرح‌های ترافیکی اجرایی می‌شود که نمونه مشکلات ایجاد شده به دلیل نبود پارکینگ برای این مراکز در خیابان منتظری و میدان انقلاب و همچین مراکز درمانی نظیر خیابان چمران و خیابان پزشک می‌باشد و با قرارگیری بیمارستان شهید آیت الله بهشتی بطورکامل مشهود است.
گسترش روزافزون استفاده از خودروها و زندگی ماشینی در جوامع، نبود تناسب بین فضای سنتی و ابزارهای مدرن و توسعه نامتوازن در شهرها به خصوص شهرهای کوچک و توسعه نیافته و نبود مدیریت درست و اصولی، از جمله مشکلاتی است که گاه تمامی راه حل‌ها را به بن بست می‌کشاند که معضل ترافیک نمونه ای از آن است.
تحلیل مهندس علی اصغر صالحی کارشناس مدیریت و ایمنی از مشکلات ترافیکی شهر یاسوج: با وجود دستاوردهای ارزشمندی که تکنولوژی و عصر مدرن کنونی برای بشر در پی داشته است، اما از مشکلات ناشی از نبود هماهنگی بین رشد تکنولوژی، فرهنگ، سبک زندگی و توسعه نامتوازن بین بخش‌های مختلف در جوامع که زاییده عصر فناوری است، نباید غافل بود.
هرچند این معضل در شهرهای بزرگ نیز دیده می‌شود، اما اثرات سوء این ناهماهنگی‌ها در شهرهای کوچک به دلیل بافت سنتی، و فرهنگ شهر نشینی مشهودتر است.
شاید وجود معضل ترافیک برای برخی شهرهای بزرگ کشور نظیر تهران قصه ای ملال آور و تکراری باشد، اما برای برخی شهرهای کوچک نظیر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد باورکردنی نیست.
امروزه به خصوص در ایام و مناسبت‌های خاص نظیر روزهای پایانی هفته و سال و یا در روزهایی که به هر نحوی مناسبتی در قسمتی از شهر و خیابان باشد، صف‌های طویلی از انواع خودروهای لوکس گرانقیمت تا مدل پایین در سطح خیابان و چهارراه‌ها خودنمایی می‌کند که برای شهر کوچکی نظیر یاسوج کمتر متصور می‌شود.
شاید بتوان تمایل بالای افراد در استفاده از خودروهای شخصی و تک سرنشین، سرانه بالای خودرو در خانوارها، نبود فرهنگ استفاده از وسایط حمل و نقل عمومی، نبود وسایل حمل و نقل عمومی مناسب (اتوبوس‌های خط واحد – ون‌های مسافرکشی عمومی) محدودیت این وسایل در سطح شهر و در فاصله‌های زمانی طولانی بین رفت و آمد تاکسی‌های شهری، از دلایل عمده حجم بالای ترافیک در سطح شهر یاسوج است.
البته برخی اقدامات در ارائه تسهیلات خرید خودرو به خانواده‌ها و نیز حمایت از صنعت خودروسازی و با هدف ارتقای سطح رفاه اجتماعی، نبود محدودیت برای فروش خودرو به خانواده‌هایی که صاحب خودرو هستند و فقدان بررسی گنجایش و ظرفیت هر شهر برای پذیرش خودروهای جدید را نمی‌توان در ایجاد ترافیک شهرها بی تاثیر دانست.
همچنین به نظر می‌رسد خیابان‌های کم عرض و قدیمی شهر و نبود پارکینگ‌های اصولی و درست و طبقاتی، به تناسب حجم خودروها در شکل گیری گره‌های ترافیکی در یاسوج بیش از عوامل دیگر خودنمایی می‌کند.
وضعیت این روزهای شهر یاسوج به گونه ای است که با وجود رشد سریع حجم ترافیک در سطح شهر اما چنین می‌نماید که اقدامات دستگاه‌های متولی برای کاهش بار ترافیک هرچند فراوان اما از شتاب کافی برخوردار نیست.
پیش بینی می‌شود در صورت تداوم این روند به خصوص برای روزهای پایانی سال معضل ترافیک در سطح شهر یاسوج به مرحله غیر قابل حلی برسد که دیگر چاره اندیشی برای آن چندان کارساز نباشد.
مسئول واحد ترافیک شهرداری یاسوج در زمینه اقدامات این واحد برای کاهش بار ترافیکی شهر در فعالیت‌های انجام دادند که کافی نبوده و موقتی می‌باشد. در زمان ظهر و تعطیلی مدارس و به خصوص ساعت اوایل شب حدود ساعت های 6 تا 8 شب ترافیک‌های بسیار بدی در قسمت‌هایی از شهر رخ می‌دهد که شاید بیش از نیم تا یک ساعت وقت یک شخص را تلف می‌شود. به طور مثال زمان ظهر در خیابان‌های 60 متری بلوار امام خمینی به انتهای میدان جانبازان تا هفت تیر، یا بلوار امام خمینی به انتهای متصل به میدان انقلاب و یا خیابان های جمهوری، فردوسی یا منتظری (بیمارستان شهید بهشتی) که اولویت اورژانس شهری نیز می‌باشد نمونه کوچکی از سوء مدیریت درست در ترافیک شهری می‌باشد. از آنجا که در قانون، برخی ادارات و دستگاه‌های خاص نظیر بیمارستان‌ها و مدارس برای احداث نیازی به اخذ پروانه شهرداری ندارند، عملیات ساختمان سازی آنان بدون ارائه طرح‌های ترافیکی اجرایی می‌شود که نمونه مشکلات ایجاد شده به دلیل نبود پارکینگ برای این مراکز در خیابان منتظری و میدان انقلاب و همچنین مراکز درمانی نظیر خیابان چمران و خیابان پزشک می‌باشد و با قرارگیری بیمارستان شهید آیت الله بهشتی بطور کامل مشهود است.
هرچند شهرداری در تلاش برای معاوضه زمین با برخی ادارات برای احداث پارکینگ است اما زمان بر بودن این گونه اقدامات بر لزوم انجام طرح‌های پیشگیرانه از ایجاد ترافیک قبل از هر گونه عملیات ساختمان سازی تاکید دارد.
از سویی دیگر کهگیلویه و بویراحمد از معدود استان‌هایی است که شهرداری‌های آن از معاونت ترافیکی محروم است؛ معاونتی ندارد که قدرت قانونی بالایی در یکپارچه سازی و هماهنگی فعالیت واحدهای مرتبط نظیر تاکسی و اتوبوس رانی و الزام دستگاه‌های اجرایی در رعایت طرح‌های ترافیکی و تعبیه کردن فضایی برای پارک خودرو مراجعان و کارمندان دارد.
از این رو با وجود تلاش فراوان به دلیل نبود قدرت این معاونت، فعالیت‌های اداره ترافیک به دلیل الزام قانونی نداشتن برش چندانی نخواهد داشت.
شهر یاسوج یکی از شهرهای جنوبی و توریستی و گردشگری ایران و مرکز شهرستان بویراحمد و استان کهگیلویه و بویراحمد است، این شهر در فصل بهار و تابستان به یکی از شهرهای اصلی گردشگری و تفریحی بیش‌تر استان‌های کشور (خوزستان – بوشهر – هرمزگان- اصفهان – یزد –کرمان) به خصوص جنوب ایران می‌باشد که خود باری بر بار ترافیکی این شهر می‌باشد. شهر یاسوج به واسطه جاذبه‌های گردشگردی و آب و هوای پاک و بکری که دارد به عنوان پایتخت طبیعت ایران شهرت دارد.
6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.