به گزارش ایرنا، مهدی رجبی زاده روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: طرح های قابل افتتاح در در هفته دولت در زمینه جنگل کاری در مناطق بیابانی، مالج پاشی و آبخیزداری است.
وی اظهار داشت: همچنین عملیات اجرایی پروژه هایی منابع طبیعی در بخش های مختلف نیز با 20میلیارد تومان اعتبار طی هفته دولت در کرمان آغاز می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان تصریح کرد: اعتبارات عمرانی ملی و استانی این نهاد طی سال گذشته حدود 62 میلیارد تومان بود که حدود 26 میلیارد تومان معادل 42 درصد تخصیص پیدا کرد.
وی با اشاره به تغییر اقلیم در استان کرمان گفت: باید توانمندی در عرصه های منابع طبیعی ایجاد و حجم زیاد بارش های مقطعی را با استفاده از علم آبخیزداری مهار کرد.
رجبی زاده تاکید کرد: آبخیزداری به ما این توانمندی را می دهد که بتوانیم بارانی را که به روان آب تبدیل می شود مدیریت و سفرهای آب زیر زمینی را تغذیه کنیم، جلوی فرسایش خاک را بگیریم و از حرکت رسوبات به سمت سدها جلوگیری کنیم.
وی تاکید کرد: عملیات مالچ پاشی سال جاری در استان کویری کرمان با وجود 6 و نیم میلیون هکتار اراضی بیابانی و قرار داشتن 72 درصد از عرصه های بیابانی این استان تحت تاثیر فرسایش بادی به دلیل تامین نشدن اعتبار حمل و نقل و پاشش، در هاله ای از ابهام قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با بیان اینکه این استان بیشترین مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی را دارد گفت: میانگین بارندگی بر اساس میانگین دراز مدت در کرمان 125 میلیمتر است در حالی که این مقدار در کشور 240 میلیمتر گزارش شده لذا کرمان نصف میانگین بارندگی کشور را دارد.
رجبی زاده اظهار داشت: سال گذشته 22 و نیم میلیارد تومان در بخش بیابانزدایی کرمان هزینه شده و دولت حدود 26 میلیارد تومان نیز به منظور تامین مالچ مورد نیاز برخی مناطق این استان در نظر گرفت که تامین شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان تاکید کرد: دولت سال گذشته در بخش بیابانزادیی این استان در مجموع حدود 50 میلیارد تومان هزینه کرده و امسال نیز سه هزار هکتار از اراضی بیابانی شرق کرمان با 36 میلیارد تومان ارزش ریالی که در قانون بودجه تامین شده مالچ پاشی خواهد شد.
وی تاکید کرد: 150 میلیون دلار اعتبار در قانون بودجه برای بیابانزدایی از طریق صندوق توسعه ملی در لایحه مجلس شورای اسلامی به کل کشور اختصاص پیدا کرد در حالی که در متن نهایی قانون بودجه (مصوبه شورای نگهبان) این مبلغ فقط از آن خوزستان شد.
رجبی زاده اظهار داشت: عملیات مالچ پاشی از مهر سال جاری در کرمان آغاز می شود و هزینه حمل و پاشش مالچ در این استان حدود 10 میلیارد تومان برآورد شده که اکنون این اعتبار تامین نشده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان ادامه داد: این مهم از طریق سازمان جنگلها، استاندار سابق و فعلی و نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی پیگیری شد تا هزینه مالچ پاشی در شرق استان کرمان تامین شود.
رجبی زاده تاکید کرد: اگر هزینه مالچ پاشی در استان کرمان تامین نشود این اقدام انجام نمی شود در حالی که هزینه تهیه مالچ تامین شده است.
وی از مسئولان، نمایندگان مردم استان کرمان در مجلس شورای اسلامی و رسانه ها خواست در راستای تحقق این حق مردم محروم شرق استان، اداره کل منابع طبیعی استان کرمان را یاری کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با بیان اینکه سال جاری اتفاق بسیار بزرگی در قانون بودجه رخ داد گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی موافقت کردند از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی 250 میلیون دلار به امر آبخیزداری در کشور اختصاص داده شود.
وی تاکید کرد: 20 میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی تاکنون به بخش آبخیزداری کرمان اختصاص یافته در حالی که سال گذشته کل اعتبار آبخیزداری در این استان حدود 6 میلیارد تومان بود که اتفاق خوبی در بخش بیابانزدایی است.
رجبی زاده گفت: از 430 هزار هکتار کانون های حساس به فرسایش بادی حدود 253 هزار هکتار معادل 60 درصد در شرق استان کرمان است.
وی تصریح کرد: بیش از پنج هزار هکتار اراضی مستعد مالچ پاشی در شرق استان کرمان شناسایی و سال قبل 2 هزار و 500 هکتار مالچ پاشی انجام شده و حدود بیش از نصف این مقدار باقی مانده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، بیابانزایی را یکی از عوامل اصلی تخریب سرزمین عنوان کرد و گفت: این پدیده برای برخی از کشورها زیاد ملموس نیست اما در ایران که میانگین بارش حدود 240 میلیمتر و در کرمان که 120 میلمتر در ترسالی ها است کمبود بارش در رویش پوشش گیاهی تاثیر بسزایی داشته و وزش باد و هجوم شن های روان را به همراه دارد.
وی افزود: 32 میلیون هکتار عرصه های بیابانی در کشور وجود دارد که استان کرمان 20 درصد عرصه های بیابانی کشور را به خود اختصاص داده و 4.7 دهم میلیون هکتار حدود 70 درصد از این مقدار تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد.
رجبی زاده تصریح کرد: استان کرمان حدود هفت برابر خوزستان مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی دارد.
وی بر حفظ منابع طبیعی و اقلیم استان کرمان تاکید و تصریح کرد: برای ایجاد امنیت زیستی در سطح 430 هزار هکتار از کانون های حساس به فرسایش بادی باید حداقل در سطح یک میلیون و 300 هزار هکتار از عرصه های حساس به فرسایش بادی عملیات های مختلف احیایی و یا مدیریتی انجام شود و تاکنون در سطح 300 هزار هکتار عملیات های مختلف انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان ادامه داد: حداقل باید در سطح 900 هزار هکتار از اراضی استان کرمان عملیات های احیایی و مدیریتی در عرصه های حساس به فرسایش بادی انجام شود.
وی تاکید کرد: حدود 12 درصد از اراضی کشاورزی رها شده در بیابانزایی استان کرمان نقش دارد و 22 درصد از عوامل بیابانزایی به برداشت های بی رویه از سفرهای زیر زمینی اختصاص دارد.
رجبی زاده افزود: حدود یک میلیون هتکار جنگل طبیعی در کرمان وجود دارد و حدود 550 هزار هکتار از جنگل های این استان به دلیل کمی بارش در حال از بین رفتن است.
وی اظهار داشت: حدود هفت درصد فعالیت های عمرانی و عمدتا معدنکاری در استان کرمان موجب بیابانزایی شده است.
رجبی زاده بیان کرد: 32 میلیون هکتار از اراضی کشور و 6 و نیم میلیون هکتار از اراضی این استان بیابانی است.
وی اظهار داشت: 20 درصد بیابان های کشور در استان کرمان واقع است و 72 درصد از عرصه های بیابانی استان کرمان تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: این نهاد حدود 50 سال فعالیت های مقابله ای با پدیده بیابانزایی را در دستور کار خود دارد و در همین راستا سال گذشته پنج هزار هکتار عملیات نهال کاری در این استان انجام شده که حدود 2 هزار هکتار از این مقدار در شرق استان بوده است.
وی افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری به عنوان حافظ منابع طبیعی تمام تلاش خود را با امکانات و اعتبارات موجود برای حفظ عرصه های منابع طبیعی انجام می دهد.
3029
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.