به گزارش ایرنا، سید حمید حسینی روز چهارشنبه در نشست مشترک فعالان اقتصادی استان کرمان با مسئولان اتاق بازرگانی ایران و عراق افزود: چین با 23.5 درصد شریک نخست تجاری کشور عراق است و ایران رتبه سوم صادرات به کشور عراق را در دست دارد.
وی اظهار داشت: 15 درصد صادرات غیرنفتی ایران به میزان هشت میلیارد دلار به کشور عراق است و این صادرات به میزان چهار قاره برای کشور منفعت دارد.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: بیشترین صادرات به کشور عراق اجزا و قطعات نیروگاهی و پس از آن مواد غذایی و لوازم ساختمانی است.
وی افزود: در داروسازی، کاشی و نساجی ظرفیت صادرات مناسبی در کشور وجود دارد اما نتوانستیم زمینه صادرات این کالاها را به کشور عراق فراهم کنیم.
حسینی تصریح کرد: سالانه 6 میلیارد و 631 میلیون دلار صادرات براساس سرفصل تعرفه ای سازمان توسعه و تجارت، به کشور عراق انجام می شود.
وی با اشاره به چالش های بازرگانی بین 2 کشور تاکید کرد: عراق به بهانه های مختلف سالهاست که مانع تشکیل جلسات رسمی کمیسیون مشترک ایران و این کشور می شود.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه این اتاق در کشور عراق راه اندازی شده است گفت: این کشور به قوائد رسمی تجاری با ایران تن نمی دهند لذا باید کمیسیون مشترک بازرگانی زیر نظر دولت های این 2 کشور شکل گیرد.
وی افزود: بی ثبای در قوانین و مقررات کشور عراق برای فعالان اقتصادی مشکل ساز شده لذا ارتباط مناسبی با تجار خوشنام عراق برقرار نشده است.
حسینی با بیان اینکه باید روابط اقتصادی ایران و عراق را ارتقا داد عنوان داشت: باید دریافت ویزای تجاری تسهیل شود زیرا اعطای ویزای زیارتی شایسته بازرگانان این 2 کشور نیست.
وی گفت: بدلیل استانداردهای متفاوت، از تعداد 10 کالای صادراتی ایران، تنها سه کالا تایید استاندارد عراق را دریافت کرده و مابقی مناسب برای صادرات تشخیص داده نشده است.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: نشست های منظم بین استانداران و دستگاه های دولتی 2 کشور برگزار شود تا مشکلات بازرگانان به سرعت رفع شود.
وی بیان کرد: اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق نیازهای روز بازار عراق را در اختیار فعالان اقتصادی قرار می دهد و ارتباطات را تسهیل می کند.
حسینی گفت: مرکز تجاری این اتاق در شهر بصره با ظرفیت 32 شرکت و کنسرسیوم خدمات مهندسی و فنی برای ساخت مسکن در کشور عراق در حال راه اندازی است.
این نشست روز چهارشنبه در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان برگزار شد و همچنین در این نشست فعالان اقتصادی استان کرمان به ارائه نظرات در زمینه تجارت با کشور عراق پرداختند.
عمده ترین اقلام صادراتی کشورمان به عراق شامل حیوانات زنده، انواع روغنهای نباتی و حیوانی، انواع نوشابه ‌ها، محصولات معدنی، محصولات شیمیایی، محصولات و مواد پلاستیکی، انواع پوست و چرم و کیف، چوب و اشیای چوبی، منسوجات، سنگ ساختمانی و سیمان است.
3029/7420
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.