به گزارش ایرنا، حمید ملانوری در آئین پیش از خطبه های نماز جمعه کرمان افزود: این موضوع باید از طریق اجتماعی و با کمک همه مردم، سازمان های مردم نهاد، دانشگاه ها، آموزش و پرورش، دستگاه های امینتی و دولتی در قالب برنامه های هماهنگ مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهای رفع آن اندیشیده شود.
وی با تاکید بر اینکه مبارزه واقعی با موادمخدر با هوشیاری، آگاهی و حضور اجتماعی فعال همگانی امکان پذیر است، ادامه داد: موضوع مواد مخدر در بحث های تولید، عرضه و مصرف، موضوعی بسیار مهم در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی است و در طول سال های گذشته همواره مورد توجه دولت ها و سازمان های بین المللی قرار گرفته است.
وی اظهارداشت: در عصر حاضر موضوع مواد مخدر و مصرف آن شکل های نو و جدیدی به خود گرفته است و شاید بزرگترین دلیل آن نیز رشد و توسعه ارتباطات و دسترسی گروه های مختلف به ویژه نوجوانان و جوانان به اطلاعات باشد.
ملانوری رشد ارتباطات را زمینه ساز ورود برخی فرهنگ ها به فرهنگ اصلی جامعه دانست و ادامه داد: امروز رشد علم، فناوری، تکنولوژی و ارتباطاتی که در دسترس افراد قرار گرفته است موجب شده که لحظه ای و روزانه با فرهنگ های مختلف جوامع در جهان روبرو باشیم.
وی با تاکید بر اینکه امروز شاهد رشد فزایند انواع مواد مخدر اعم از سنتی صنعتی و روانگردان ها در جامعه بشری هستیم، گفت: یک روزی مواد مخدر چند نوع محدود داشت و امروز در بحث سنتی، صنعتی و روانگردان ها شاهد تنوع بسیار زیادی هستیم و در سال های گذشته تنوع آنها رشد چمشگیری نیز داشته است.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با اشاره به اینکه امروز شاهد رشد 700 درصدی تولید مواد مخدر نسبت به سال 2009 و 2010 هستیم، گفت: همچنین شاهد رشد مصرف مواد مخدر در جامعه هستیم زیرا هر زمان تقاضا افزایش می یابد، عرضه نیز افزایش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: امروز موضوع مواد مخدر، قاچاق و ورود مواد مخدر و روانگردان ها به جوامع تبدیل به ابزار سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شده است.
وی ادامه داد: پس از شکل گیری انقلاب سلامی ایران، دشمنان بسیج شده و جنگی نابرابر را بر ما تحمیل کردند و این در حالی بود که در ایران نظامی نوپا حاکم شده بود و نتیجه این جنگ این بود که با حضور جدی مردم در این جنگ پیروز شدیم.
وی خاطرنشان کرد: قطعا دشمنان دست از دشمنی علیه این کشور و ملت بر نمی دارند و بعد از آن عدم موفقیت در جنگ فیزیکی، حربه های فرهنگی را به کار گرفتند که رهبری از آنها به عنوان تهاجم و در نهایت به شبیخون فرهنگی یاد کردند.
وی با تاکید بر اینکه ورود موا مخدر در جامعه در نخستین گام بنیان خانواده ها را مورد ضربه قرار می دهد ، گفت: با ورود مواد مخدر به مدارس، دانشگاه ها و محیط های کاری و کارگری اقشار مختلف جامعه مورد مصرف این مواد قرار می گیرند.
ملانوری با تاکید بر اینکه تجارت مواد مخدر از دیگر موضوعاتی است که باید به آن توجه شود، عنوان کرد: مواد مخدر بعد از سلاح، نفت و توریسم چهارمین تجارت پرسود جهان است و 2.5 میلیون نفر در کار قاچاق مواد مخدر فعالیت دارند.
وی با تاکید بر اینکه سن مصرف مواد مخدر به سنین کودکی و نوجوانی رسیده است، اظهارداشت: افزایش مصرف مواد مخدر در بین بانوان و نخبگان نیز قابل توجه است.
وی به تغییر الگوی مصرف مواد مخدر و تولید مواد مخدر صنتعی نیز اشاره و بیان کرد: امروز جدای از مواد مخدر سنتی، هر روز شاهد تنوع بیشتر مواد مخدر صنعتی هستیم که تولید آنها آسان تر و هزینه آنها نیز کمتر است و برخی نگرش های موجود نیز موجب افزایش تعداد مصرف کنندگان می شود.
ملانوری گفت: همه متخصصان کارشناسان و جامعه شناسان اعتقاد دارند که دروازه ورود به مصرف موادمخدر و اعتیاد مصرف دخانیات و استفاده از قلیان است و این در حالی است که خیلی از خانواده ها قلیان را وسیله ای تفریحی می دانند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه مصرف کنندگان سیگار، دخانیات و قلیان عمده ترین گروه هایی هستند که به مصرف موادمخدر روی می آورند.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان عنوان کرد: متاسفانه کشور ما در همجواری کشوری مانند افغانستان قرار گرفته که از بزرگترین تولیدکنندگان مواد مخدر است و ایران به دلیل همجواری با این کشور و به دلیل اینکه مسیرهای ترانزیتی از کشور ما عبور می کند به صورت ویژه ای متاثر از این پدیده هستیم.
وی خاطرنشان کرد: سطح زیرکشت خشخاش از سال 1380 تاکنون با رشد 4 هزار و 200 درصد رشد داشته است و میزان تولید مواد مخدر از 185 تن به 9 هزار تن در سال جاری رسیده است.
وی بیماری های مهلک و خطرناکی مانند ایدز، مرگ و میر، ایجاد و رشد جرایم ناشی از مصرف ، فروش و قاچاق مواد مخدر، طلاق ، همسرآزاری، نزاع و خشونت، جرایم منکراتی، از دست دادن شغل و کودک آزاری را از پیامدهای مصرف، فروش و قاچاق مواد مخدر دانست.
7440/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.