به گزارش ایرنا ، توجه ویژه برای توسعه وضعیت روستاهای یک کشور می تواند معیاری مناسب برای بهبود وضعیت اقتصاد و عدالت در کشور باشد و این اتفاقی است که در کشورمان رخ داده است .
همزمان با تثبیت نظام جمهوری اسلامی ارگان های مختلفی از جمله دستگاههای دولتی، بنیاد مسکن، کمیته امداد امام (ره) و جهاد سازندگی اقدامات موثری را برای بهبود وضعیت روستایی کشور آغاز کردند.
در دولت تدبیر و امید و طی سالهای اخیر با مردمی کردن اقتصاد، توسعه روستاهای کرمان در دستور کار مدیران دولتی و بخش خصوصی این استان به عنوان پایلوت (نمونه )اقتصاد مقاومتی کشور قرار گرفته است.
تقسیم استان کرمان به هشت منطقه (زون) اقتصادی و سپردن امر توسعه این مناطق به 23 موسسه و نهاد موفق غیردولتی در راستای مردمی کردن اقتصاد، راه اندازی 571 صندوق خرد روستایی به منظور توانمندی سازی جوامع محلی روستایی ازجمله اقدامات موثر دولت تدبیر و امید در توسعه روستاهای این استان بوده است.
روستاها همواره قطب تولیدات محصولات طبیعی محسوب می شوند و برای جلوگیری از کاهش تولیدات این محصولات در سال حمایت از تولید ایرانی باید مسئولان استانی و کشوری بیش از گذشته از روستاها و روستانشینی (با انجام اقدامات زیربنایی و توسعه ای) حمایت کنند.
با مقایسه شاخص های توسعه در استان کرمان نسبت به چهار دهه قبل بخوبی می توان به نتیجه اقدامات فراوانی که پس از انقلاب اسلامی در جای جای این استان بخصوص مناطق دور افتاده روستایی انجام گرفته پی برد.
استاندار کرمان گفت : در طول چهار دهه گذشته اقدامات موثری نظیر برقرسانی ، گازرسانی ،آبرسانی و راههای مواصلاتی و در دیگر حوزه های درمانی و فرهنگی در جای جای کشور از جمله این استان انجام گرفته است .
علیرضا رزم حسینی افزود: اینک بخوبی می توان گفت که زیرساخت های توسعه را دولتهای مختلف در سراسر کشور بخصوص در مناطق روستایی از جمله استان کرمان فراهم کرده اند و امروز باید با استفاده از این امکانات به تقویت معیشت ساکنان روستاها با خلق فرصتهای جدید شغلی پایدار کمک کرد.
**رشد 29 برابری روستاهای بهره مند از برق در کرمان
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به اقدامات فراوان جمهوری اسلامی برای توسعه روستاها اظهار کرد: تعداد روستاهای بهره مند از برق در این استان طی 37 سال گذشته 29 برابر شده است و میزان انرژی تحویلی طی این دوره 42 برابر شده است.
جعفر رودری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد روستاهای برق دار شده از 173 روستا در آغاز انقلاب اسلامی به حدود پنج هزار روستا در پایان دولت یازدهم رسیده است لذا هر سال 160 روستا و در هر ماه 11 روستا از نعمت روشنایی در استان کرمان بهره مند شده اند.
وی افزود: همچنین پس از انقلاب اسلامی پراکندگی مشترکان برق از یک مشترک در کیلومتر مربع در استان کرمان به 20 مشترک در این مساحت رسیده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان تصریح کرد: به برکت انقلاب و حمایت دولت تدبیر و امید در سال 95 نیز تمامی روستاهای بیش از 20 خانوار از نعمت برق برخوردار شده اند.
وی گفت: هم اکنون شرکت توزیع برق منطقه جنوب استان کرمان خدمات برق رسانی به 13 شهرستان را به عهده دارد و تعداد مشترکین این شرکت بالغ بر 500 هزار مشترک می باشد که برق یک میلیون و 311 هزار و 652 نفر را تامین می کند به طوری که 55 درصد این جمعیت روستایی بوده است.
رودری افزود: منطقه شمال استان کرمان ارائه خدمات در هفت شهرستان با مساحت 181 هزار و 96 کیلومتر مربع و جمعیت یک میلیون و 627 هزار و 615 نفر را بر عهده دارد و حدود نیمی از جمعیت زیر پوشش این شرکت را جمعیت روستایی تشکیل می دهد.
وی ادامه داد: استان کرمان بدلیل گستردگی دارای 2 شرکت توزیع برق شمال و جنوب است تا پس از انقلاب خدماترسانی به مردم این خطه با کمیت و کیفت بهتری نسبت به گذشته تنجام گیرد.
**رشد 800 برابری گازرسانی در کرمان پس از انقلاب
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: تعداد روستاهای گاز رسانی شده از صفر روستا در سال 57 همزمان با انقلاب اسلامی به حدود 800 روستا در پایان دولت یازدهم رسیده است همچنین این دولت 94 درصد رشد گازرسانی را به روستاها نسبت به دولت دهم داشته است.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی گازرسانی به شهرها، روستاها، صنایع و نیروگاه های ایران از جمله استان کرمان جهت جایگزینی تدریجی گاز طبیعی در سبد سوخت و انرژی خانوار با بهره گیری از این انرژی در فرآیند تولید صنعتی آغاز شده است.
رودری عنوان کرد: در حال حاضر میزان واحدهای مسکونی برخوردار از گاز در مناطق شهری در دولت یازدهم به 97 درصد رسید و پوشش شبکه گاز در واحدهای مسکونی روستایی بالغ بر 70 درصد شده است.
وی گفت: پس از پایان دولت یازدهم درصد بهره مندی خانوارهای شهری استان کرمان از گازرسانی 76 درصد و خانوار روستایی از این نعمت به 32 درصد رسیده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان افزود: استان کرمان در مجموع شاخص گازرسانی رتبه 23 را در کشور دارد و این استان چهار درصد از مصرف گاز کشور را به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی فعالیت های فراوانی در بخش انرژی این استان ازجمله استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی، تامین برق متقاضیان فاقد شبکه، تامین برق روستاهای بیش از 20 خانوار، شبکه های روشنایی معابر، رفع انشعابات غیرمجاز، بهبود نظام قیمت گذاری، کاهش خاموشی ها، تلفات انرژی انجام شده است.
رودری گفت: میزان انرژی تحویلی در پایان سال 1357 حدود 261 هزار و 663 مگاوات ساعت بوده است و در سال 96 برق تحویل شده به شبکه به بیش از 9 میلیون و 720 هزار مگاوات ساعت افزایش یافته و 42 برابر شده است.
**دسترسی بیش از 2 هزار روستای کرمان به آب
وی افزود: تعداد 75 روستای زیر پوشش بخش آب و فاضلاب روستایی در سال 57 به 2 هزار و 160 روستا در سال 95 رسیده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان اظهار کرد: لوله گذاری و خط انتقال آب به روستاهای استان کرمان طی این دوره پس از انقلاب اسلامی از 650 کیلومتر به بیش از 16 هزار کیلومتر رسیده است.
وی گفت: تعداد 75 حفر و تجهیز چاه در سال 57 به بیش از 208 هزار حلقه در سال 95 رسیده و تعداد مشترکان آب روستایی استان کرمان در سال 95 بیش از 245 هزار واحد شده است.
رودری افزود: شاخص بهره مندی از آب بهداشتی روستایی استان کرمان در سال 57 به میزان 16.4 در سال 95 به 64 رسیده است.
وی تصریح کرد: سال 94 به منظور آبرسانی به روستاها در دولت تدبیر و امید از محل صندوق توسعه ملی مبلغ 1010 میلیارد ریال برای بهره مندی از آب آشامیدنی به 513 روستای استان اختصاص یافت و بسیاری از این هدف گذاری تاکنون به بهره برداری رسیده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: اینک 99.4 درصد از جمعیت شهری استان کرمان زیر پوشش شبکه آب شهری بوده و آبرسانی به 34 شهر و 2 هزار و 130 روستا انجام شده است.
وی افزود: هم اکنون تعداد بیش از 245 هزار فقره انشعاب آب روستایی در استان کرمان وجود دارد و طول خطوط انتقال آب روستایی بیش از چهارهزار و 300 کیلومتر و طول شبکه توزیع روستایی11 هزار و 790 کیلومتر است.
رودری ابراز کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، احداث 6 سد در استان کرمان ازجمله جیرفت، تنگوئیه سیرجان، نسا نرماشیر و صفارود در دستور کار قرار گرفت و از این میزان چهار سد در حال حاضر به بهره برداری رسیده است.
**6300 کیلومتر راه روستایی آسفالته در کرمان پس از انقلاب
وی گفت: در سال 57 طول راههای آسفالته روستایی این استان بطول 103 کیلومتر بود که این میزان در سال 96 به بیش از 6300 کیلومتر رسیده و پس از انقلاب افزایش چشمگیری داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان افزود: با سرمایه گذاری های ایجاد شده در دولت تدبیر و امید و برنامه ریزی های صورت گرفته، طول راه های روستایی استان کرمان 16.6 درصد نسب به دولت دهم رشد داشته است.
**احداث 145 هزار واحد مسکن روستایی
وی اضافه کرد: از مجموع تعداد بیش از 266 هزار واحد مسکونی روستایی در استان کرمان، تاکنون بیش از 145 هزار واحد مسکونی روستایی با مدیریت و نظارت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از محل تسهیلات بانکی یارانه دار طرح بهسازی مسکن روستایی به صورت مقاوم احداث و یا در حال احداث است.
رودری گفت: پس از تهیه طرح های هادی روستایی از سال 67 تا سال 95 تعداد 700 روستای استان کرمان حداقل یکبار این طرح در آنها اجرا شده است.
وی افزود: در سال 95 نیز بیش از 201 میلیون ریال اعتبار برای طرح های هادی روستایی مصوب شد لذا تکمیل عملیات سالهای قبل و یا اجرای عملیات جدید در سطح 172روستا بیش بینی شده است.
**برق رسانی به تمامی روستاهای کرمان پس از انقلاب
سرپرست اداره کل امور روستایی و شوراهای استانداری کرمان گفت: 41 درصد از جمعیت این استان روستانشین هستند و برق رسانی به روستاهای دارای بیش از 20 خانوار پس از انقلاب اسلامی به 100 درصد رسیده است.
محمدرضا شریفی افزود: به برکت انقلاب اسلامی امروز 90 درصد روستاهای با جمعیت بیش از 20 خانوار شبکه آب بهداشتی دارند و شاخص بهره مندی از آب آشامیدنی سالم در استان کرمان به 71 درصد رسیده است.
وی افزود: امروز 64 درصد از راههای روستایی این استان به میزان پنج هزار و 562 کیلومترآسفالته شده اند.
سرپرست اداره کل امور روستایی و شوراهای استانداری کرمان بیان کرد: 45 درصد از روستاهای دارای بیش از 20 خانوار دارای خانه بهداشت هستند و خوشبختانه امروز طرح هادی در 80 درصد از روستاهای استان کرمان اجرایی شده است.
استان کرمان دارای 151 دهستان که از این میزان 94 دهستان محروم محسوب می شوند و همچنین این استان دارای 2 هزار و 84 دهیار و پنج هزار و 177 آبادی دارای سکنه است.
بنابراین با نگاهی به رشد چندین برابری شاخص های زیربنایی و اصلی از برق و آب گرفته تا گازرسانی و راهسازی در استان کرمان طی چند دهه گذشته بخوبی می توان به این نتیجه دست یافت که زیرساخت های لازم توسعه در این استان به برکت نظام جمهوری اسلامی و تلاش دولتها فراهم گردیده و امروز باید با استفاده از این مولفه های توسعه در راستای اشتغال پایدار گامهای ارزنده ای برداشت .
در دولت یازدهم تاکنون نیز میدان دادن به بخش خصوصی در استان کرمان موفقیت های چشمگیری را در مناطق مختلف این استان بخصوص مناطق محروم و روستایی و عشایری به دنبال داشته است .
مصداق این توجه را در شهر و مناطق روستایی قلعه گنج به عنوان یکی از محرومترین نقاط کشورمان در جنوب کرمان می توان دید و مهم تر اینکه مقام معظم رهبری بارها و بارها این نقطه کشورمان را به عنوان نمونه موفق اقتصاد مقاومتی به مسئولان گوشرد کرده است .
استان کرمان با جمعیت سه میلیون و 164 هزار و 718 نفر که از این میزان یک میلیون و 302 هزار و 557 نفر روستانشین بوده و این استان پهناورترین استان کشور است. دوازدهم فروردین ماه 1358 در قالب همه پرسی که به فرمان امام راحل (ره) در کشور برپا شد بالاترین میزان مشارکت در کشورمان شکل گرفت.
در این همه پرسی 98.2 درصد از ملت ایران شرکت کردند و بیش از 99.3 درصد از شرکت کنندگان به جمهوری اسلامی ایران رای 'آری' دادند.
12 فروردین روز جمهوری اسلامی نامگذاری شد.
7420/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.