شهید مهدی طیاری سوم فروردین 1338، در عنبرآباد که آن زمان از توابع شهرستان جیرفت بود چشم به جهان گشود، تاپایان مقطع‌‌ متوسطه در رشته عمران درس خواند و دیپلم گرفت.
این جوان در پیروی از دستورات دین مبین اسلام به قدری خودساخته شده بود که در وصیتنامه خود اینگونه می آورد، من می خواهم به تمام کسانی که کارهای دیگر را بر نماز مقدم می دارند هشدار بدهم که بالاخره یک روز باید جواب بدهی، یک روز باید تاوان بدهی, آن وقت گناهت سنگین تر و مشکل تر خواهد بود، پس چرا زودتر توبه نمی کنی, از نظر اعتقادی خود سازی کنید، روزه بگیرید، امام را تنها نگذارید و او را دعا کنید، یاور امام باشید، سنگرتان را خالی نگذارید، اتحاد داشته باشید، با اتحاد دشمنان اسلام را نابود خواهید کرد.
درود بر این همه بصیرت و هوشیاری و باز هم درود خداوند بر این جوانی که مخلصانه برای پیروی از دستور امام خویش سر از پا نمی شناسد...
شهید طیاری در لحظات آخر عمر با برکت خود، باز هم نگران امام زمان خود بود و مدام به رزمنده ها سفارش می کرد که امام را تنها نگذارید و اعتقاد داشت که با اتحاد و همبستگی می توان کمر دشمن متجاوز را به خاک مالید.
دلم می خواهد بدانم در آن روزگار در جیرفت چه گذشت که جوانانش اینچنین عاشق و دلباخته امام خود بودند و با اشاره ای جان گرانبهای خود را تقدیم می کردند و از هیچ چیز باکی نداشتند.
به راستی این چه تقدیری بود که بیشتر رزمنده های جیرفت، خط شکن شدند و امروز یاد دلاوری ها و شجاعتشان دل ما را قرص می کند که اینجا سرزمین کسانی است که تا شلیک آخرین گلوله خود در برابر دشمن ایستادگی کردند و ذره ای از آرمان های خود و امام خود کوتاه نیامدند.
همسر بزرگوار شهید طیاری در خاطرات خود آورده است، مهدی در شب هایی که عازم عملیات بود، اصلا به من و فرزندم نگاه نمی کرد و از این می ترسید که مبادا اسیر دنیا شود...
آری اینجا ایران است و جوانان با غیرتش برای سربلندی ایران اسلامی، چشم های خود را بر تمام مواهب دنیوی حتی همسر و فرزندان خود می بندند تا ایران از گزند نامردمان و مستکبران در امان باشد و امروز من از این بزرگان درس وفاداری و ایستادگی در برابر ظلم را می آموزم.
گاهی با خود می گویم اگر مردم کوفه نیز بصیرت و شجاعت امروز زنان و مردان ایرانی را داشتند، قطعا کربلا به گونه ای دیگر رقم می خورد...
اینجا جیرفت است، آرامگاه فرماندهان خط شکنی که مردانه پای نظام و انقلاب ایستادند و از جان شیرین خود گذشتند.
مهدی طیاری اگر چه در خانواده ای فقیر به دنیا آمد اما همین خانواده آنچنان به دینداری شهرت داشت که توانست فرزندی تاثیر گذار در سرنوشت ایران اسلامی تربیت و به میدان نبرد با دشمن بعثی بفرستد.
از بزرگواری شهدای جیرفت هر چقدر بنویسم باز هم نتوانسته ام حق مطلب را ادا کنم پس انتظار می رود دستگاه های اجرایی هم پای کار بیایند و قسمتی از بودجه فرهنگی خود را به معرفی شهدای والا مقام جیرفت اختصاص دهند به امید آنکه فرزندانمان با روحیات این بزرگواران آشنا شده و آنها را الگوی رفتاری خود قرار دهند.
اما متاسفانه در این قضیه کم کاری کرده ایم چرا که اگر غیر از این بود باید در هر مدرسه، دانشگاه و اداره ای تصویری از شهدای جیرفت همراه با معرفی آنها نصب شده باشد.
شهید طیاری با روحیات جوانمردانه خود می تواند الگویی مناسب برای فرزندان جیرفت باشد پس بیاییم قدر داشته هایمان را بدانیم و کاری کنیم که جوانان و نوجوانان این دیار، به وجود چنین اسطوره هایی در شهر خود افتخار کنند و همواره یاد و خاطره شهدا را زنده نگهدارند چرا که بنا به گفته رهبرمان، زنده نگهداشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست...
آری اینجا جیرفت است، شهری که وجب به وجبش با یاد و خاطره شهدایش عجین شده است، شهدایی که برای دفاع از میهن، جانانه جنگیدند و بزرگ شدند و به دنیا نشان دادند که شهادت هنر مردان خداست...
یادشان گرامی و راهشان مستدام...
رئیس ایرنا در جیرفت
7429/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.