محمدرضا پورخاتون روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بخش عظیمی از یارانه در بخش های مختلف کشاورزی پرداخت می شود در حالی که می توان با هدفمند کردن این پرداختی برخی از مشکلات را برطرف کرد.
وی بیان کرد: پرداخت یارانه با تایید مصرف و مدیریت صحیح کشاورز از منابع آبی باید انجام و برخی قوانین در این بخش باید در سطح ملی اصلاح شود.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه بیش از 90 درصد آب موجود در استان در بخش کشاورزی مصرف می شود گفت: این در حالی است که کشاورزی نیز با کشور ما وابسته است و انس دارد لذا تنها راه مدیریت مصرف صحیح آب است.
وی به حفر چاههای غیرمجاز و برداشت های بی رویه آب در استان کرمان اشاره و اظهار کرد: بخش کشاورزی طی سالهای اخیر به دلیل برداشت نادرست از آب متهم شده اما اعتقاد داریم کشاورزی باید در امور و شیوه های اجرا تغییر رویه و با شیوه و روش ها نو ادامه حیات دهد.
پورخاتون گفت: 30 درصد از ارزش تولیدات ناخالص استان کرمان مربوط به بخش کشاورزی و این مهم قابل توجه است لذا نمی توان صنعت را جایگزین کشاورزی کرد.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی محتاج سرمایه گذاری بالا است گفت: در زمینه بهره وری در برنامه ششم توسعه هم به جهاد کشاورزی تاکید شده که در زمینه بهره وری آب اقدامات لازم را انجام دهد.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: مشکلات در بخش آب کشاورزی باید ریشه یابی شود و باید آب به صورت حجمی تحویل کشاورز داده تا کشاورز مقدار مصرف آب را مدیریت کند.
وی اظهار کرد: باید کنترل و نظارت را در بخش کشاورزی سرعت دهیم و به صورت جدی در این بخش اقدام کنیم.
وی تصریح کرد: باید بهره وری در بخش آب ارتقا داده و حقوق کشاورز نباید در این بخش تضییع شود.
معضل خشکسالی؛ بحرانی که در دهه اخیر بیش از پیش دست به گریبان کشور و البته استانهایی کویری مانند کرمان شده است ، در حالی که اکنون حدود یک ماه از زمستان سپری شده اما استان کرمان هنوز بارندگی جدی و قابل توجهی را شاهد نبوده است.
اجرای طرح همیاران آب در استان با مشارکت و همدلی همه ارکان حکومتی به اقرار مسئولان کشوری نتایج ارزشمندی را در خصوص صرفه جویی در منابع و ذخایر آبی این استان گذاشته است .
هر چند رایزنی های مسئولان برای انتقال آب به کرمان و در کنار آن اجرای مصوبات طرح همیاران آب و دهها اقدام در راستای بهره وری و در عین حال صیانت از منابع آبی در این استان انجام گرفته که افقی روشن را در برابر دیدگان کم سوی شهر و استانی تشنه چون کرمان قرار داده ، ولی مهم این هست که با پای کار آمدن مردم همچمون دیگر عرصه ها، مدیریت آبی در این استان را ممکن خواهد کرد.
34 هزار و 500 حلقه چاه آب در استان کرمان وجود دارد که از این میزان حدود 10 هزار غیرمجاز است که بیشتر این چاههای غیرمجاز در جنوب استان کرمان قرار دارد.
خبرنگار و انتشار دهنده: نجمه حسنی*
3029
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.