به گزارش ایرنا، نماینده مردم جنوب کرمان در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد، فرمانداران و مسئولان جنوب استان کرمان در پنجمین نمایشگاه کتاب استانی جنوب کرمان جیرفت حضور داشتند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان روز شنبه در آیین افتتاح این نمایشگاه گفت: 230 ناشر در پنجمین نمایشگاه استانی جنوب کرمان مشارکت داشتند.
حسین اسحاقی افزود: این تعداد ناشر در 119 غرفه به مدت یک هفته کتاب های خود را به نمایش می گذارند لذا از عموم مردم برای بازدید از این نمایشگاه دعوت می شود.
وی بیان کرد: بخش جنبی این نمایشگاه برنامه های متنوعی دارد که در هر روز یکی از شهرستان های جنوب کرمان برنامه های خود را اجرا می کند.
وی خاطرنشان کرد: نمایشگاه کتاب سال گذشته جنوب کرمان 10 میلیارد ریال فروش داشت و امیدواریم نمایشگاه امسال فروش بیشتری نسبت به سال گذشته داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از افتخارات دیگر مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد جنوب کرمان در نمایشگاه سال گذشته دعوت از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.
وی به گزارش عملکرد یکساله مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان اشاره کرد و گفت: انعقاد تفاهم نامه سند توسعه فرهنگی، تعریف جشنواره های شهرستان ها مانند جشنواره شهید شهسواری، جذب اعتبارات مناطق محروم، تبادل تفاهم نامه با معین های اقتصاد مقاومتی جنوب کرمان، جذب 15 میلیارد ریال برای مجتمع های فرهنگی، انعقاد تفاهم نامه با معاون فن آوری ریاست جمهوری، تجهیز سینما کهنوج به اعتبار چهار میلیارد ریال، راه اندازی شورای پژوهشی از جمله فعالیت های بود که برای اولین مرتبه در اداره کل فرهنگ و ارشاد این منطقه انجام شد.
وی ادامه داد: اجرای طرح های پژوهشی، تعامل با دانشگاه ها، برگزاری همایش داستان نویسی، ایجاد سامانه بانک هنرمندان جنوب کرمان، برگزاری نمایشگاه آثار تبسمی و دعوت از سران طوایف برای شرکت در شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان از اقدامات دیگر مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد جنوب کرمان است.
وی همچنین بیان کرد: واگذاری 100 درصدی مجتمع های فرهنگی به بخش خصوصی از دیگر خدمات ماندگار اداره کل فرهنگ و ارشاد جنوب کرمان در واگذاری مسائل فرهنگی به اهل فرهنگ است.
وی به نام گذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال اشاره کرد و گفت: انعقاد تفاهم نامه با 2 معین اقتصاد مقاومتی جنوب کرمان و تشکیل کار گروه اقتصاد مقاومتی در اداره کل از گام های مهم این اداره کل در بخش اقتصاد مقاومتی است.
**فرهنگ ایجاد کتابخانه در جامعه نهادینه شود
امام جمعه کهنوج هم در ادامه این آیین گفت: فرهنگ ایجاد کتابخانه خیرین در جامعه نهادینه شود.
حجت الاسلام اکبر افشارمنش به کمبود تعدا کتابخانه ها در جنوب کرمان اشاره کرد و افزود: یکی از راه های ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی ایجاد کتاب خانه است لذا در این زمینه خیرین مشارکت کنند.
وی اظهار کرد: پیوند بین نسل ها، بالا بردن علم و آگاهی و استفاده از علوم مختلف با مطالعه کتاب انجام می شود.
وی تصریح کرد: کتاب نقش اساسی در افزایش آگاهی مردم جامعه دارد از این رو فرهنگ کتاب و کتاب خوانی را باید در جامعه ترویج دهیم.
امام جمعه کهنوج به اهمیت فضای مجازی در جامعه امروزی اشاره و تصریح کرد: خانوادها با اهدا کتاب و فعالیت های تشویقی نسل جوان خود را به سمت کتاب خوانی سوق دهند.
وی بیان کرد: نقش آموزش و پرورش در جهت ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی غیر قابل انکار است لذا معلمان زمینه تشویق دانش آموزان را به کتاب های غیردرسی فراهم کنند.
حجت الاسلام افشاری به کتابخانه فاطمه ها در دهاکان منطقه جنوب کرمان اشاره کرد و گفت: این کتابخانه توسط 2 نفر ایجاد شد که در سراسر ایران شهرت پیدا کرد.
**افزایش مطالعه موجب رشد و توسعه کشور می شود
نماینده مردم پنج شهرستان جنوب کرمان در مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش مطالعه موجب رشد و توسعه در ابعاد مختلف کشور می شود.
احمد حمزه در ادامه این آیین گفت: مقدمه توسعه سیاسی و اجتماعی مطالعه کتاب در جامعه است از این رو با افزایش میزان مطالعه آرامش سیاسی بیشتری بر جامعه حاکم می شود.
وی به ارتباط عمیق دین اسلام با کتاب خوانی اشاره کرد و گفت: دین اسلام با کتاب قرآن و نازل شدن اولین آیه از کتاب قرآن مجید پیوند ناگسستنی خود را با کتاب و تعلیم را نشان داده است.
وی ادامه داد: توجه کامل ترین دین آسمانی به کتاب و تعلیم نشان از اهمیت این بخش است که باید در جامعه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مردم پنج شهرستان جنوب کرمان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سرانه کتاب در ایران پایین است که باید در این زمینه والدین، مدارس و مسئولان مشارکت بیشتری کنند.
وی خاطرنشان کرد: با نگاهی اجمالی به تاریخ ایران می توان فرهنگ کتاب خوانی و نشر کتب را لمس کرد و این نشان از توجه فرهنگ اصیل ایرانی به علم و دانش بوده است.
حمزه تیراژ پایین کتاب ها را یک معضل برشمرد و تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه های کتاب، هدیه دادن کتاب ، پاسداشت نویسندگان کتب، در دسترس قرار دادن کتاب، برگزاری مسابقات کتاب و کتاب خوانی وانتخاب کتاب برتر سال می تواند در نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتاب خوانی در جامعه موثر باشد.
شهرستان جیرفت با 280 هزار نفر جمعیت از چهار بخش مرکزی، اسماعیلی، ساردوئیه و جبالبارز تشکیل شده و در فاصله 230 کیلومتری جنوب کرمان واقع است.
خبرنگار: هادی شفیعی مجاز ** انتشاردهنده: نجمه حسنی*
7450/3029
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.