به گزارش روز جمعه روابط عمومی استانداری کرمان، محمدجواد فدایی در نشست کارشناسی پیشگیری از ورود آفت سوسک سرخرطومی خرما به باغات این استان افزود: مرکز تحقیقات کشاورزی باید راههای ساده را برای مقابله با آفت سوسک سرخرطومی پیدا کند تا اجرایی شود و در این زمینه هزینه های مورد نیاز تامین می شود.
وی عنوان کرد: اگر آفت سوسک سرخرطومی خرما در نقطه ای از کشور وجود دارد، امکان سرایت آن به استان ما نیز وجود دارد و برای پیشگیری از گسترش این آفت باید بخش عمده کار به پیدا کردن راه حل برای مقابله با آن اختصاص یابد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان اظهار کرد: پست های قرنطینه ای باید با همکاری سازمان های مربوطه از جمله نیروی انتظامی و نیروی بسیج در مبادی ورودی کرمان ایجاد شود تا از ورود سوسک سرخرطومی به این استان جلوگیری شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان نیز با بیان اینکه این استان با بیش از 27 هزار هکتار سطح زیرکشت خرما مقام نخست کشور را به خود اختصاص داده است گفت: در حال حاضر سوسک سرخرطومی از آفات قرنطینه ای کشور است که می تواند خسارت سنگینی را ایجاد کند.
عباس سعیدی با اشاره به وجود این آفت در برخی از استان های کشور از جمله در جنوب کرمان گفت: تنها راه مقابله با این آفت خطرناک، پیشگیری است.
وی با بیان اینکه تیم های کارشناسی آموزش داده و به مناطق مختلف اعزام شده اند اظهار کرد: هشت پست قرنطینه نهال خرما در استان کرمان پیش بینی شده که کافی نیست.
سعیدی بر آموزش کشاورزان تاکید کرد و ادامه داد: کشاورزان باید آموزش ببینند که پاجوش آلوده خرما را از سایر استانها خریداری نکنند.
در این نشست مقرر شد در پست های قرنطینه ای نیروهای کارشناس کشاورزی و نیروی بسیج مستقر شوند و در صورتی که نهال آلوده ای به سوسک سرخرطومی مشاهده شد، این نهال ها طبق قانون توقیف و امحاء شود.
در ادامه این نشست تاکید شد جهاد کشاورزی و اداره کل پدافند استانداری کرمان در نشستی مشترک دیگر مواردی را که باید در پست های قرنطینه کنترل شود را تعیین و اجرایی کنند.
در این نشست همچنین مطرح شد سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان از اعتبارات جدیدی که به این استان واگذار می شود و یا اعتبارات موجود، مبالغی را برای مقابله با آفت سوسک سرخرطومی خرما اختصاص دهد و برای سال آینده ردیف جدیدی را در این حوزه در نظر بگیرند.
همچنین مقرر شد کار ایجاد و مدیریت انتظامی پست های قرنطینه در برنامه میان مدت و با محوریت اداره کل پدافند غیر عامل استان از نیروی بسیج به نیروی انتظامی منتقل شود.
همچنین جهاد کشاورزی شمال و جنوب، تعداد پست های قرنطینه مورد نیاز را مشخص و نقاط استقرار را تعیین کنند.
آفت سوسک سرخرطومی برای نخستین مرتبه در سال 1369 از کشور پاکستان وارد ایران شد و اولین مکانی که مورد هجوم این آفت قرار گرفت شهرستان سراوان بود.
این آفت از شهرستان سراوان پس از 10 سال به شهرستان های سرباز، ایرانشهر، سیب و سوران و سایر شهرستانهای سیستان و بلوچستان راه یافت.
سوسک سرخرطومی آفتی است که با ورود به تنه درخت خرما بدون برجای گذاشتن علائمی از بیماری سبب خوردگی تنه درخت و از بین رفتن آن می شود.
خبرنگار و انتشار دهنده: نجمه حسنی*
3029
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.