به گفته برخی صاحبنظران دینی در جامعه ای که به نام اسلام بنا شده و تکیه بر احادیث، روایات و آیات قرآنی دارد، دیدن موارد ضد اخلاق مولفه ای دور از ذهن می نماید.
به گفته آنان ،باید با تبیین اندیشه های والای بزرگان و رهبران دینی جامعه به اهمیت مرزهای اخلاقی و فرهنگی در اندیشه های این بزرگان برای آیندگان پرده برداشت و نشان داد که پیمودن در این مسیرهای مطئمن تا چه حد موجب رستگاری افراد و آبادانی جامعه خواهد شد.
ایرنا مرکز کرمان همزمان با چهاردهم خردادماه سالگرد عروج ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) با تاسی از دیدگاه روشن بینانه امام راحل پیرامون نقش رسانه ها در اشاعه مسائل اخلاقی و فرهنگی در جامعه با دعوت از کارشناسان دینی به تبیین موضوع 'امام و اخلاق اسلامی' در قالب یک میزگرد خبری پرداخته است.
بخشی از فرمایشات امام راحل (ره) در مورد جایگاه رسانه در زمینه اشاعه مسائل اخلاقی و فرهنگی: 'تمام رسانه ها مربی یک کشور هستند؛ باید تربیت کنند کشور را افراد یک کشور را و باید خدمت کنند به ملت ... مطبوعات حامل پیام ملت و حامل پیام اسلام باید باشد و مبلّغ احکام اسلام و مجری احکام اسلام ... اخلاق را در جامعه باید پخش کند اخلاق الهی را ...'
** احیای بنیادهای اخلاقی راه نجات جامعه
نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری به عنوان یکی از شرکت کنندگان در این میزگرد گفت: همه ابعاد زندگی امام خمینی برای ما درس بود و ما باید اخلاق و منش وی را در زندگی خود نهادینه کنیم.
حجت الاسلام امان الله علیمرادی افزود: اصول و مبانی که در کار امام بود بسیار پسندیده و شایسته بود و امام با همین منش خود تاثیرات عجیبی در دنیا گذاشت.
وی ادامه داد: خدماتی که بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران به اسلام، مستضعفان و ملت ایران کردند قابل انکار نیست و این خدمات بزرگ اصول و مبانی مستحکمی داشتند.
وی گفت: امام خمینی (ره) تربیت شده مکتب اسلام است و امام اسلام را از کتابخانه ها، مدارس و مساجد عبور داد و وارد متن زندگی کرد و نشان داد اسلام برای بشر راهگشا است.
وی بیان کرد: اسلام راههای بسته را باز می کند و راههای نویی می گشاید و امام با همه بشریت اتمام حجت کرد و نشان داد اسلام حق است.
حجت الاسلام علیمرادی گفت: امام عظمت و حقانیت اسلام را نشان داد و برای همه حجت تمام شد.
وی گفت: امام به امت اسلامی نیز هویت داد و احساس کرد این بخش از بشریت یک هویت مستقل دارد لذا به امت اسلامی خودباوری اسلامی داد.
وی افزود: امام ملیت ایران را قیمت داد در حالی که قبل از آن ملت ایران به ایرانی بودن خود افتخار نمی کردند اما بعد از آن هویت ملی ایرانیان نمودار شد و هویت دینی را نیز برجسته شد.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری گفت: امام به ملت ایران احساس استقلال داد و اکنون ملت ایران پرچمدار جهان اسلام است.
وی با تاکید بر اخلاق مدار بودن امام خمینی (ره) تاکید کرد: امام با تکیه بر اخلاق مداری به ملت ایران این احساس را انتقال داد که رسالت جهانی ما حفظ و انتقال اسلام به جهان است.
وی اظهار کرد: خدمتی که امام به بشریت کرد این بود که با اخلاق مداری ، امنیت و احساس عزت پوشالی مستکبران را گرفت و آنها را ذلیل کرد.
حجت الاسلام علیمرادی تاکید کرد: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به لحاظ اخلاقی وجود خود را از حاکمیت هوا و هوس آزاد و عقل و شرع را حاکم بر وجود خود کرد و زمانی که این مهم در وجود ایشان استوار شد در همه عرصه های دیگر نیز خود را نشان داد.
وی افزود: امام راحل عقل را امیر همه مملکت وجود خود ساخت و همه قوای خود را تحت حاکمیت عقل در آورد لذا سخنان امام، اثبات، تایید و حتی رد کردن امور توسط امام از روی هوا نبود.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: امام پیروی از هوای نفس را از زندگی خود حذف کرده بود و زمانی که حاکمیت هوا از وجود انسان کنار زده شود راه حق برای انسان باز می شود.
وی گفت: امام عبد خدا بود زیرا هوای نفس خود را از بین برده بود و همه هستی او برای خدا بود.
حجت الاسلام علیمرادی تاکید کرد: یکی از نتایج ثمره آزادی از هوا و تسلط بر عقل این است که کارهای بزرگ انسان به چشم خودش نمی آید.
وی بیان کرد: امام همواره در بالاترین مرز اخلاقی نسبت به ملت احساس تقصیر و بدهکاری داشت و این مهم را نیز در وصیت نامه ایشان می خوانیم.
حجت الاسلام علیمرادی تاکید کرد: امام از ملت و نظام سهم خواهی نداشت و این اجازه را نیز به اطرافیانش نداده بود و این مهم یکی از خلقیات مهم و تاثیرگذار امام خمینی بود لذا شعار همه انبیا نیز این بود که اجر و مزد و سهم نمی خواهیم.
وی بیان کرد: امام با تمام وجود به وعده های خدا اعتماد و به آن باور داشت و مسئولان و ملت ما باید بدانند راه نجات ما را امام در این دوره نشان داد لذا باید بنیادهای اخلاقی را در وجودمان احیا کنیم تا نجات یابیم.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری گفت: امام با مردم رابطه ای ویژه داشت و مردم را با تمام وجود قبول داشت.
حجت الاسلام علیمرادی تاکید کرد: امام باور داشت جمهوری اسلامی ایران به برکت مجاهدت ملت ایران به وجود آمد و به همین دلیل نیز می ماند.
وی با اشاره به وجود منابع غنی تربیتی و اخلاقی در دین مبین اسلام و پیشوایان ما افزود: سئوال این است ما به چه اندازه از این منایع غنی استفاده کردیم و آنها را در اختیار فرزندانمان قرار دادیم.
وی گفت: ما تا چه اندازه در متن زندگی و روش زندگی و سیاسی و خانوادگی امام خمینی (ره) حضور داریم و به چه اندازه از آن استفاده می کنیم؟
وی ادامه داد: ابعاد مختلف زندگی ائمه اطهار (ع) برای کودکان ما آنطور که باید و شاید تعریف نشده است.
وی با بیان اینکه اکنون بعد از گذشت سالها ما از امام چه اندازه شناخت داریم؟ تصریح کرد: غیر از ساخت چند فیلم در مورد زندگی امام چه کارهای دیگری برای معرفی شخصیت وی به نسل جوان انجام شده است.
وی تاکید کرد: برای معرفی راخلاق و شخصیت امام خمینی (ره) به جامعه باید از فرصت حضور و زنده بودن نزدیکان امام استفاده کنیم.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری افزود: ما از واقعیات خودمان کمتر بهره می بریم در حالی که برخی دنیا را گرفتار توهمات خود کرده اند.
وی به برخی بی اخلاقی در جامعه برای تصدی پست ها اشاره و تاکید کرد: از دیدگاه امام، گرفتن پست مسئولیت پذیری است.
حجت الاسلام علیمرادی اظهار کرد: روش مناظرات فعلی با اسلام و اخلاق اسلامی انطباق ندارد و باید دید اگر رهبر معظم انقلاب اسلامی، امام راحل و یا حضرت علی (ع) در انتخابات نامزد می شدند چگونه تبلیغ می کردند؟
وی گفت: ما متوقع هستیم لذا باید آسیب ها اخلاقی جامعه شناسایی و رفع و اخلاق در جامعه ساری و جاری شود.
وی به مناظرات قبل از برگزاری انتخابات اشاره و تصریح کرد: اصل مناظره مبارک است و باید آسیب های مناظره شناسایی و بر طرف شود باید اصولی در این راستا طراحی و طبق آن رفتار کنیم.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری به تخریب های نامزدهای انتخابات اشاره کرد و گفت: مناظرات و تبلیغات تابلویی از رفتارهای غیر اخلاقی بود.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز از این نوع رفتار نامزدها اظهار نارضایتی کردند و انتخابات در جمهوری اسلامی باید تابلوی روشنی از رقابت الهی در برابر دیدگاه جهانیان باشد.
وی رسانه ها را در نهادینه شدن اخلاق در جامعه موثر دانست و گفت: دیدگاه ها باید ارائه و به گوش مردم رسانده شود.
حجت الاسلام علیمرادی افزود: اهالی رسانه نقش اساسی در ترویج اخلاقیات اسلامی و مبانی رفتاری و شناسی و راه حل مشکلات دارند.
** اخلاق در همه ابعاد زندگی امام خمینی (ره) ساری و جاری بود
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان کرمان یکی از مدعوین میزگرد ایرنا کرمان با اشاره به اینکه آموزش و پرورش به منظور نهادینه کردن اخلاق بین دانش آموزان برنامه های زیادی را در دست اجرا دارد گفت: اجرای کلاس، دوره و مسابقات قرآنی از جمله این برنامه هاست.
صدیقه مرادی افزود: امام راحل (ره) دیدگاه جامع نگری در اخلاق داشتند و امام اخلاق را در همه ابعاد زندگی ساری و جاری می دانست و معتقد بود هدف از اخلاق رسیدن به قرب الهی است و در نظام بنیادین آموزش و پرورش رسیدن به حیات طیبه است.
وی اظهار کرد: امام در ابعاد مختلف سیاسی و غیره تاکید بر اخلاق اسلامی داشت و بین اخلاق و سیاست رابطه مستقیم برقرار می دانستند.
وی ادامه داد: امام خمینی (ره) با سیاستی که ارزش ها و فضایل انسانی را زیر سئوال می برد مخالف بودند چنانچه نتیجه گیری امام در کتاب چهل حدیت رسیدن به کمال است.
وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) اسوه ادب و احترام است اظهار کرد: نحوه ارتباط امام راحل با همسر و فرزندانشان نیز با اخلاق اسلامی همراه بود.
وی گفت: امام قبل از حضور همسرشان بر سر سفره هرگز غذا نمی خوردند و این الگوی اخلاق اسلامی است.
مرادی تصریح کرد: امام در زمانی که رهبری انقلاب اسلامی را نیز بر عهده داشتند در بخش های مختلف بی اخلاقی از وی دیده نشد.
وی تاکید کرد: نظم و انضباط در زندگی و سیره امام ساری و جاری بود لذا باید این مهم را در جامعه نهادینه کرد.
این کارشناس فرهنگی فت: امام در نحوه برخورد خود با دیگران مراقبت می کردند و مراقب بودند که همسایه از ارتباطات ایشان آسیب نبینند.
مرادی با بیان اینکه گاهی در جامعه بی اخلاقی هایی دیده می شود که همه را نگران می کند گفت: تبلیغات و وعده های نادرست در جریان انتخابات از جانب برخی نامزدها که اوج مرز بی اخلاقی را در جامعه امروزی ما فریاد می زد بی شک روح امام را آزرده است .
وی تاکید کرد: دیدگاه امام خمینی از ایجاد انقلاب اسلامی ایجاد اخلاق مداری و قانون مداری در جامعه بود و ما نیز هم به عنوان پیروان ان امام باید به همین سمت و سو حرکت کنیم.
مرادی افزود: امام در همه موارد به رعایت قانون تاکید می کردند تا جایی که فرمودند تخلف از مقرات راهنمایی و رانندگی حرام است و اگر جامعه این اخلاق امام را سرلوحه کار خود قرار دهد به دوران طلایی می رسد.
** ترسیم چشم انداز فرهنگی با تاسی به سیره امام خمینی (ره)
نماینده ولی فقیه در دانشگاه آزاد اسلامی کرمان نیز از دیگر شرکت کنندگان در این میزگرد براین باور است که مبانی که امام بر اساس آن جمهوری اسلامی را تاسیس کردند همان مبانی توحیدی بود و بر اساس آن پیوند دین و سیاست و سایر مسائل را مطرح کردند.
حجت الاسلام حمید انصاری افزود: برغم گذشت حدود چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی این مبانی هنوز درست شناخته و عرفی نگردیده و بر اساس آن مبانی ساماندهی فرهنگی اجرایی نشده است .
وی افزود: البته در بخش سیاسی پیشرفت های خوبی انجام شد و پیوند بین اخلاق و سیاست تعریف جدیدی از سیاست بود اما در دیگر بخشها هنوز جای کار بسیاری وجود دارد.
وی اظهار کرد: کشور ما در مردم سالاری دینی و ساختار جمهوری اسلامی موفق بوده است و در این زمینه الگوی خوبی به دنیا معرفی کرده ایم.
انصاری با بیان اینکه همه رفتار و کردار امام خمینی (ره) مبتنی بر اخلاق بود و مسئولان و خدمتگزاران مردم در جامعه اسلامی باید با پیروی از این سیر و سلوک مقتدایشان رهبر فقید انقلاب اسلامی به تقویت بنیانهای اخلاقی در جامعه که مایه اعتماد پذیری است اهتمام ویژه داشته باشند.
وی با بیان اینکه کشور ما در برخی موارد بسیار خوش درخشیده است گفت: به عنوان مثال حضور یک فرد بدون وابستگی سیاسی در انتخابات کشور و گرفتن مسند ریاست جمهوری در دنیا بی نظیر است.
حجت الاسلام انصاری افزود: مردم سالاری در نظام ما نهادینه شده و یکی از تحولات فکری و اجتماعی که در ایران اتفاق افتاده همین نقطه عطف سیاسی است زیرا یک تحول در این بخش ایجاد شده است.
وی بیان کرد: اکنون نمی توان ملت ایران را به قبل از دوران پیروزی انقلاب اسلامی و به نظام سلطنتی برگرداند زیرا این ملت با تاثیرگرفتن از اخلاق و سیره امام خمینی دیگر نمی پذیرند به شرایط گذشته برگردند.
وی اظهار کرد: نتیجه تفکر سیاسی امام حاکمیت شخصیتی هایی مانند رهبر معظم انقلاب اسلامی شد و ما در این مباحث موفق بوده ایم.
وی تاکید کرد: کشور ما در استقلال سیاسی هم موفق بوده است اما در مباحث فرهنگی و اخلاقی کم توجهی شد ما آنقدر که برای سیاست و مسائل پیرامون آن وقت گذاشتیم به مسائل فرهنگی توجه نکردیم.
حجت الاسلام انصاری گفت: برخی از دولت ها به دلیل شرایط موجود درگیر مسائل اقتصادی و توسعه ای شدند لذا مسائل فرهنگی ناخواسته به حاشیه رانده شد.
وی تاکید کرد: برخی دولت ها می گفتند باید اقتصاد حل شود تا سایر مسائل حل شود که این یک اشتباه بود.
وی گفت: برخی اقتصاد را زیربنا معرفی کردند که کاری اشتباه بود و در تفکر امام فرهنگ حرف اول را می زند و تا فرهنگ اصلاح نشود مسائل دیگر اصلاح نمی شود.
حجت الاسلام انصاری افزود: البته در جاهایی که به مسائل فرهنگی توجه شده موفق بوده ایم و امروز بدنه جامعه ما دینی است و این جای خرسندی دارد.
وی تصریح کرد: بخشی از آنچه در موضوع فرهنگ رعایت نمی شود به مدیریت جامعه بر می گردد.
حجت الاسلام انصاری اظهار کرد: پراکندگی سازمانی و نهادی در جامعه ما وجود دارد و دهها دستگاه متولی فرهنگ در کشور است که ساماندهی نشده اند و برخی اقداماتشان متداخل و برخی هم غیر متداخل است.
وی ادامه داد: باید روی این مهم برنامه ریزی شود و باید برای ساماندهی فرهنگ جامعه به نهادهای فرهنگی رسیدگی شود.
وی تاکید کرد: مسئولان باید در قبال مسائلی که در جامعه پیش می آید پاسخگو باشند و مبانی اعتقادی باید در جامعه تقویت و ضمانت اجرای دستورات الهی و مبانی اعتقادی مشخص شود.
این عالم دینی با تاکید بر اخلاق محوری رفتار، کردار و گفتار امام گفت: باید فرهنگ و شیوه زندگی امام را در جامعه نهادینه کنیم.
حجت الاسلام انصاری با اشاره به وجود برخی بداخلاقی ها در جریان انتخابات تاکید کرد: پذیرفتن مسئولیت بسیار دشوار است لذا انسان اگر اهمیت و دشواری پذیرفتن مسئولیت ها را بداند باید از پذیرفتن مسئولیت فرار کند.
وی تصریح کرد: مسئولان باید طبق فرمایش امام راحل خود را خدمتگزار ملت بدانند و باید نگاه و بینش ما نسبت به مسائل مختلف مشخص شود.
وی به ساده زیستی ها و اخلاق محوی های ائمه معصومین (ع) و امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: امروز این ساده زیستی ها به عنوان یک فرهنگ موجبات محبوبیت پیشوایان دینی ما را در جامعه رقم زده است .
حجت السلام انصاریان از تخریب شخصیت ها به عنوان یکی از صحنه های زشت انتخابات یاد کرد و افزود: این مسائل بداخلاقی است در حالی که امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی از این مسائل دوری می جستند.
وی گفت: عمل کردن به آموزه های اعتقادی بحثی مهم است و اگر ایمان باشد به طور قطع عمل می شود.
وی تاکید کرد: سیره و منش امام خمینی (ره) باید بیشتر مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد تا با تبیین واقعی اندیشه های ان امام راحل نسل آینده نیز سیراب گردد و مسیر مطلوب زندگی خویش را پیدا کنند.
وی به ابعاد شخصیتی امام خمینی (ره) مبتنی بر بنیان های اخلاقی و فکری والا اشاره کرد و گفت: امام در مقطعی اجازه ورود به خاک عراق را نمی دادند برای اینکه به مردم آسیب نرسد.
وی تاکید کرد: سیره زندگی امام و رهبری الگوهایی هستند که می توان به آنها افتخار و برای اجرای آن برنامه ریزی کرد.
وی تصریح کرد: اگر چشم انداز فرهنگی با سیره امام برنامه ریزی شود مشکلات لاینحل بر طرف می شود.
در نهایت امر باید از گفته بزرگان دینی امروز جامعه ما اینچنین نتیجه گرفت که اکنون همه همت و همیت ملت گرانقدر ایران باید بر حفظ اصل اصیل نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران متمرکز باشد که این مهم نیز جز با اخلاق مداری و قانونمداری و تاسی به سنت و سیره های ائمه اطهار (ع) و امام راحل (ره) میسر نخواهد بود.
خبرنگاران: نجمه حسنی، کمیل بهشتیان و داوود رجبی ** انتشار دهنده: بهنام احمدی
3029/ 3028/ 7437 / 5054
به گفته آنان ،باید با تبیین اندیشه های والای بزرگان و رهبران دینی جامعه به اهمیت مرزهای اخلاقی و فرهنگی در اندیشه های این بزرگان برای آیندگان پرده برداشت و نشان داد که پیمودن در این مسیرهای مطئمن تا چه حد موجب رستگاری افراد و آبادانی جامعه خواهد شد.
ایرنا مرکز کرمان همزمان با چهاردهم خردادماه سالگرد عروج ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) با تاسی از دیدگاه روشن بینانه امام راحل پیرامون نقش رسانه ها در اشاعه مسائل اخلاقی و فرهنگی در جامعه با دعوت از کارشناسان دینی به تبیین موضوع 'امام و اخلاق اسلامی' در قالب یک میزگرد خبری پرداخته است.
بخشی از فرمایشات امام راحل (ره) در مورد جایگاه رسانه در زمینه اشاعه مسائل اخلاقی و فرهنگی: 'تمام رسانه ها مربی یک کشور هستند؛ باید تربیت کنند کشور را افراد یک کشور را و باید خدمت کنند به ملت ... مطبوعات حامل پیام ملت و حامل پیام اسلام باید باشد و مبلّغ احکام اسلام و مجری احکام اسلام ... اخلاق را در جامعه باید پخش کند اخلاق الهی را ...'
** احیای بنیادهای اخلاقی راه نجات جامعه
نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری به عنوان یکی از شرکت کنندگان در این میزگرد گفت: همه ابعاد زندگی امام خمینی برای ما درس بود و ما باید اخلاق و منش وی را در زندگی خود نهادینه کنیم.
حجت الاسلام امان الله علیمرادی افزود: اصول و مبانی که در کار امام بود بسیار پسندیده و شایسته بود و امام با همین منش خود تاثیرات عجیبی در دنیا گذاشت.
وی ادامه داد: خدماتی که بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران به اسلام، مستضعفان و ملت ایران کردند قابل انکار نیست و این خدمات بزرگ اصول و مبانی مستحکمی داشتند.
وی گفت: امام خمینی (ره) تربیت شده مکتب اسلام است و امام اسلام را از کتابخانه ها، مدارس و مساجد عبور داد و وارد متن زندگی کرد و نشان داد اسلام برای بشر راهگشا است.
وی بیان کرد: اسلام راههای بسته را باز می کند و راههای نویی می گشاید و امام با همه بشریت اتمام حجت کرد و نشان داد اسلام حق است.
حجت الاسلام علیمرادی گفت: امام عظمت و حقانیت اسلام را نشان داد و برای همه حجت تمام شد.
وی گفت: امام به امت اسلامی نیز هویت داد و احساس کرد این بخش از بشریت یک هویت مستقل دارد لذا به امت اسلامی خودباوری اسلامی داد.
وی افزود: امام ملیت ایران را قیمت داد در حالی که قبل از آن ملت ایران به ایرانی بودن خود افتخار نمی کردند اما بعد از آن هویت ملی ایرانیان نمودار شد و هویت دینی را نیز برجسته شد.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری گفت: امام به ملت ایران احساس استقلال داد و اکنون ملت ایران پرچمدار جهان اسلام است.
وی با تاکید بر اخلاق مدار بودن امام خمینی (ره) تاکید کرد: امام با تکیه بر اخلاق مداری به ملت ایران این احساس را انتقال داد که رسالت جهانی ما حفظ و انتقال اسلام به جهان است.
وی اظهار کرد: خدمتی که امام به بشریت کرد این بود که با اخلاق مداری ، امنیت و احساس عزت پوشالی مستکبران را گرفت و آنها را ذلیل کرد.
حجت الاسلام علیمرادی تاکید کرد: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به لحاظ اخلاقی وجود خود را از حاکمیت هوا و هوس آزاد و عقل و شرع را حاکم بر وجود خود کرد و زمانی که این مهم در وجود ایشان استوار شد در همه عرصه های دیگر نیز خود را نشان داد.
وی افزود: امام راحل عقل را امیر همه مملکت وجود خود ساخت و همه قوای خود را تحت حاکمیت عقل در آورد لذا سخنان امام، اثبات، تایید و حتی رد کردن امور توسط امام از روی هوا نبود.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: امام پیروی از هوای نفس را از زندگی خود حذف کرده بود و زمانی که حاکمیت هوا از وجود انسان کنار زده شود راه حق برای انسان باز می شود.
وی گفت: امام عبد خدا بود زیرا هوای نفس خود را از بین برده بود و همه هستی او برای خدا بود.
حجت الاسلام علیمرادی تاکید کرد: یکی از نتایج ثمره آزادی از هوا و تسلط بر عقل این است که کارهای بزرگ انسان به چشم خودش نمی آید.
وی بیان کرد: امام همواره در بالاترین مرز اخلاقی نسبت به ملت احساس تقصیر و بدهکاری داشت و این مهم را نیز در وصیت نامه ایشان می خوانیم.
حجت الاسلام علیمرادی تاکید کرد: امام از ملت و نظام سهم خواهی نداشت و این اجازه را نیز به اطرافیانش نداده بود و این مهم یکی از خلقیات مهم و تاثیرگذار امام خمینی بود لذا شعار همه انبیا نیز این بود که اجر و مزد و سهم نمی خواهیم.
وی بیان کرد: امام با تمام وجود به وعده های خدا اعتماد و به آن باور داشت و مسئولان و ملت ما باید بدانند راه نجات ما را امام در این دوره نشان داد لذا باید بنیادهای اخلاقی را در وجودمان احیا کنیم تا نجات یابیم.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری گفت: امام با مردم رابطه ای ویژه داشت و مردم را با تمام وجود قبول داشت.
حجت الاسلام علیمرادی تاکید کرد: امام باور داشت جمهوری اسلامی ایران به برکت مجاهدت ملت ایران به وجود آمد و به همین دلیل نیز می ماند.
وی با اشاره به وجود منابع غنی تربیتی و اخلاقی در دین مبین اسلام و پیشوایان ما افزود: سئوال این است ما به چه اندازه از این منایع غنی استفاده کردیم و آنها را در اختیار فرزندانمان قرار دادیم.
وی گفت: ما تا چه اندازه در متن زندگی و روش زندگی و سیاسی و خانوادگی امام خمینی (ره) حضور داریم و به چه اندازه از آن استفاده می کنیم؟
وی ادامه داد: ابعاد مختلف زندگی ائمه اطهار (ع) برای کودکان ما آنطور که باید و شاید تعریف نشده است.
وی با بیان اینکه اکنون بعد از گذشت سالها ما از امام چه اندازه شناخت داریم؟ تصریح کرد: غیر از ساخت چند فیلم در مورد زندگی امام چه کارهای دیگری برای معرفی شخصیت وی به نسل جوان انجام شده است.
وی تاکید کرد: برای معرفی راخلاق و شخصیت امام خمینی (ره) به جامعه باید از فرصت حضور و زنده بودن نزدیکان امام استفاده کنیم.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری افزود: ما از واقعیات خودمان کمتر بهره می بریم در حالی که برخی دنیا را گرفتار توهمات خود کرده اند.
وی به برخی بی اخلاقی در جامعه برای تصدی پست ها اشاره و تاکید کرد: از دیدگاه امام، گرفتن پست مسئولیت پذیری است.
حجت الاسلام علیمرادی اظهار کرد: روش مناظرات فعلی با اسلام و اخلاق اسلامی انطباق ندارد و باید دید اگر رهبر معظم انقلاب اسلامی، امام راحل و یا حضرت علی (ع) در انتخابات نامزد می شدند چگونه تبلیغ می کردند؟
وی گفت: ما متوقع هستیم لذا باید آسیب ها اخلاقی جامعه شناسایی و رفع و اخلاق در جامعه ساری و جاری شود.
وی به مناظرات قبل از برگزاری انتخابات اشاره و تصریح کرد: اصل مناظره مبارک است و باید آسیب های مناظره شناسایی و بر طرف شود باید اصولی در این راستا طراحی و طبق آن رفتار کنیم.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری به تخریب های نامزدهای انتخابات اشاره کرد و گفت: مناظرات و تبلیغات تابلویی از رفتارهای غیر اخلاقی بود.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز از این نوع رفتار نامزدها اظهار نارضایتی کردند و انتخابات در جمهوری اسلامی باید تابلوی روشنی از رقابت الهی در برابر دیدگاه جهانیان باشد.
وی رسانه ها را در نهادینه شدن اخلاق در جامعه موثر دانست و گفت: دیدگاه ها باید ارائه و به گوش مردم رسانده شود.
حجت الاسلام علیمرادی افزود: اهالی رسانه نقش اساسی در ترویج اخلاقیات اسلامی و مبانی رفتاری و شناسی و راه حل مشکلات دارند.
** اخلاق در همه ابعاد زندگی امام خمینی (ره) ساری و جاری بود
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان کرمان یکی از مدعوین میزگرد ایرنا کرمان با اشاره به اینکه آموزش و پرورش به منظور نهادینه کردن اخلاق بین دانش آموزان برنامه های زیادی را در دست اجرا دارد گفت: اجرای کلاس، دوره و مسابقات قرآنی از جمله این برنامه هاست.
صدیقه مرادی افزود: امام راحل (ره) دیدگاه جامع نگری در اخلاق داشتند و امام اخلاق را در همه ابعاد زندگی ساری و جاری می دانست و معتقد بود هدف از اخلاق رسیدن به قرب الهی است و در نظام بنیادین آموزش و پرورش رسیدن به حیات طیبه است.
وی اظهار کرد: امام در ابعاد مختلف سیاسی و غیره تاکید بر اخلاق اسلامی داشت و بین اخلاق و سیاست رابطه مستقیم برقرار می دانستند.
وی ادامه داد: امام خمینی (ره) با سیاستی که ارزش ها و فضایل انسانی را زیر سئوال می برد مخالف بودند چنانچه نتیجه گیری امام در کتاب چهل حدیت رسیدن به کمال است.
وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) اسوه ادب و احترام است اظهار کرد: نحوه ارتباط امام راحل با همسر و فرزندانشان نیز با اخلاق اسلامی همراه بود.
وی گفت: امام قبل از حضور همسرشان بر سر سفره هرگز غذا نمی خوردند و این الگوی اخلاق اسلامی است.
مرادی تصریح کرد: امام در زمانی که رهبری انقلاب اسلامی را نیز بر عهده داشتند در بخش های مختلف بی اخلاقی از وی دیده نشد.
وی تاکید کرد: نظم و انضباط در زندگی و سیره امام ساری و جاری بود لذا باید این مهم را در جامعه نهادینه کرد.
این کارشناس فرهنگی فت: امام در نحوه برخورد خود با دیگران مراقبت می کردند و مراقب بودند که همسایه از ارتباطات ایشان آسیب نبینند.
مرادی با بیان اینکه گاهی در جامعه بی اخلاقی هایی دیده می شود که همه را نگران می کند گفت: تبلیغات و وعده های نادرست در جریان انتخابات از جانب برخی نامزدها که اوج مرز بی اخلاقی را در جامعه امروزی ما فریاد می زد بی شک روح امام را آزرده است .
وی تاکید کرد: دیدگاه امام خمینی از ایجاد انقلاب اسلامی ایجاد اخلاق مداری و قانون مداری در جامعه بود و ما نیز هم به عنوان پیروان ان امام باید به همین سمت و سو حرکت کنیم.
مرادی افزود: امام در همه موارد به رعایت قانون تاکید می کردند تا جایی که فرمودند تخلف از مقرات راهنمایی و رانندگی حرام است و اگر جامعه این اخلاق امام را سرلوحه کار خود قرار دهد به دوران طلایی می رسد.
** ترسیم چشم انداز فرهنگی با تاسی به سیره امام خمینی (ره)
نماینده ولی فقیه در دانشگاه آزاد اسلامی کرمان نیز از دیگر شرکت کنندگان در این میزگرد براین باور است که مبانی که امام بر اساس آن جمهوری اسلامی را تاسیس کردند همان مبانی توحیدی بود و بر اساس آن پیوند دین و سیاست و سایر مسائل را مطرح کردند.
حجت الاسلام حمید انصاری افزود: برغم گذشت حدود چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی این مبانی هنوز درست شناخته و عرفی نگردیده و بر اساس آن مبانی ساماندهی فرهنگی اجرایی نشده است .
وی افزود: البته در بخش سیاسی پیشرفت های خوبی انجام شد و پیوند بین اخلاق و سیاست تعریف جدیدی از سیاست بود اما در دیگر بخشها هنوز جای کار بسیاری وجود دارد.
وی اظهار کرد: کشور ما در مردم سالاری دینی و ساختار جمهوری اسلامی موفق بوده است و در این زمینه الگوی خوبی به دنیا معرفی کرده ایم.
انصاری با بیان اینکه همه رفتار و کردار امام خمینی (ره) مبتنی بر اخلاق بود و مسئولان و خدمتگزاران مردم در جامعه اسلامی باید با پیروی از این سیر و سلوک مقتدایشان رهبر فقید انقلاب اسلامی به تقویت بنیانهای اخلاقی در جامعه که مایه اعتماد پذیری است اهتمام ویژه داشته باشند.
وی با بیان اینکه کشور ما در برخی موارد بسیار خوش درخشیده است گفت: به عنوان مثال حضور یک فرد بدون وابستگی سیاسی در انتخابات کشور و گرفتن مسند ریاست جمهوری در دنیا بی نظیر است.
حجت الاسلام انصاری افزود: مردم سالاری در نظام ما نهادینه شده و یکی از تحولات فکری و اجتماعی که در ایران اتفاق افتاده همین نقطه عطف سیاسی است زیرا یک تحول در این بخش ایجاد شده است.
وی بیان کرد: اکنون نمی توان ملت ایران را به قبل از دوران پیروزی انقلاب اسلامی و به نظام سلطنتی برگرداند زیرا این ملت با تاثیرگرفتن از اخلاق و سیره امام خمینی دیگر نمی پذیرند به شرایط گذشته برگردند.
وی اظهار کرد: نتیجه تفکر سیاسی امام حاکمیت شخصیتی هایی مانند رهبر معظم انقلاب اسلامی شد و ما در این مباحث موفق بوده ایم.
وی تاکید کرد: کشور ما در استقلال سیاسی هم موفق بوده است اما در مباحث فرهنگی و اخلاقی کم توجهی شد ما آنقدر که برای سیاست و مسائل پیرامون آن وقت گذاشتیم به مسائل فرهنگی توجه نکردیم.
حجت الاسلام انصاری گفت: برخی از دولت ها به دلیل شرایط موجود درگیر مسائل اقتصادی و توسعه ای شدند لذا مسائل فرهنگی ناخواسته به حاشیه رانده شد.
وی تاکید کرد: برخی دولت ها می گفتند باید اقتصاد حل شود تا سایر مسائل حل شود که این یک اشتباه بود.
وی گفت: برخی اقتصاد را زیربنا معرفی کردند که کاری اشتباه بود و در تفکر امام فرهنگ حرف اول را می زند و تا فرهنگ اصلاح نشود مسائل دیگر اصلاح نمی شود.
حجت الاسلام انصاری افزود: البته در جاهایی که به مسائل فرهنگی توجه شده موفق بوده ایم و امروز بدنه جامعه ما دینی است و این جای خرسندی دارد.
وی تصریح کرد: بخشی از آنچه در موضوع فرهنگ رعایت نمی شود به مدیریت جامعه بر می گردد.
حجت الاسلام انصاری اظهار کرد: پراکندگی سازمانی و نهادی در جامعه ما وجود دارد و دهها دستگاه متولی فرهنگ در کشور است که ساماندهی نشده اند و برخی اقداماتشان متداخل و برخی هم غیر متداخل است.
وی ادامه داد: باید روی این مهم برنامه ریزی شود و باید برای ساماندهی فرهنگ جامعه به نهادهای فرهنگی رسیدگی شود.
وی تاکید کرد: مسئولان باید در قبال مسائلی که در جامعه پیش می آید پاسخگو باشند و مبانی اعتقادی باید در جامعه تقویت و ضمانت اجرای دستورات الهی و مبانی اعتقادی مشخص شود.
این عالم دینی با تاکید بر اخلاق محوری رفتار، کردار و گفتار امام گفت: باید فرهنگ و شیوه زندگی امام را در جامعه نهادینه کنیم.
حجت الاسلام انصاری با اشاره به وجود برخی بداخلاقی ها در جریان انتخابات تاکید کرد: پذیرفتن مسئولیت بسیار دشوار است لذا انسان اگر اهمیت و دشواری پذیرفتن مسئولیت ها را بداند باید از پذیرفتن مسئولیت فرار کند.
وی تصریح کرد: مسئولان باید طبق فرمایش امام راحل خود را خدمتگزار ملت بدانند و باید نگاه و بینش ما نسبت به مسائل مختلف مشخص شود.
وی به ساده زیستی ها و اخلاق محوی های ائمه معصومین (ع) و امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: امروز این ساده زیستی ها به عنوان یک فرهنگ موجبات محبوبیت پیشوایان دینی ما را در جامعه رقم زده است .
حجت السلام انصاریان از تخریب شخصیت ها به عنوان یکی از صحنه های زشت انتخابات یاد کرد و افزود: این مسائل بداخلاقی است در حالی که امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی از این مسائل دوری می جستند.
وی گفت: عمل کردن به آموزه های اعتقادی بحثی مهم است و اگر ایمان باشد به طور قطع عمل می شود.
وی تاکید کرد: سیره و منش امام خمینی (ره) باید بیشتر مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد تا با تبیین واقعی اندیشه های ان امام راحل نسل آینده نیز سیراب گردد و مسیر مطلوب زندگی خویش را پیدا کنند.
وی به ابعاد شخصیتی امام خمینی (ره) مبتنی بر بنیان های اخلاقی و فکری والا اشاره کرد و گفت: امام در مقطعی اجازه ورود به خاک عراق را نمی دادند برای اینکه به مردم آسیب نرسد.
وی تاکید کرد: سیره زندگی امام و رهبری الگوهایی هستند که می توان به آنها افتخار و برای اجرای آن برنامه ریزی کرد.
وی تصریح کرد: اگر چشم انداز فرهنگی با سیره امام برنامه ریزی شود مشکلات لاینحل بر طرف می شود.
در نهایت امر باید از گفته بزرگان دینی امروز جامعه ما اینچنین نتیجه گرفت که اکنون همه همت و همیت ملت گرانقدر ایران باید بر حفظ اصل اصیل نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران متمرکز باشد که این مهم نیز جز با اخلاق مداری و قانونمداری و تاسی به سنت و سیره های ائمه اطهار (ع) و امام راحل (ره) میسر نخواهد بود.
خبرنگاران: نجمه حسنی، کمیل بهشتیان و داوود رجبی ** انتشار دهنده: بهنام احمدی
3029/ 3028/ 7437 / 5054
کپی شد