به گزارش خبرنگار مهر، علی دینی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که در خصوص کمبود مواد اولیه ضدعفونی و محلولهای دست با ترکیب الکل اتانول در اوایل شیوع بیماری ویروسی کووید ۱۹ به وجود آمد، شرکتهای دانش بنیان دانشگاههای رفسنجان، آمادگی خود را در خصوص تولید مواد اولیه و محلولهای ضد عفونی کننده دست اعلام کردند.
وی افزود: با موافقت مسئولان اجرایی شهرستان و سیاستهای ستاد پیشگیری از بیماری کرونای شهرستان، واحدهای تولید محلولهای ضدعفونی کننده دست بر پایه الکل در شهرستان راه اندازی شدند که تصمیم گرفته شد که این واحدها تحت نظارت اداره صمت و معاونت غذا و دارو فعالیت کنند.
وی ابراز داشت: محلول الکلی این واحدهای تولیدی از نظر نوع و میزان الکل پایش میشوند، الکلهای اتانول کارگاهها، تحویل دو شرکت دانش بنیان دانشگاهی آداس کربن (دانشگاه ولی عصر) و زیست فناور روناک (با همکاری کیا سم) میشود و این دو شرکت، ژل ضدعفونی کننده دست تولید میکنند که محصولات این دو شرکت نمونه برداری و مورد آزمایش قرار میگیرد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اظهار کرد: دو شرکت رفسنجانی به طور میانگین روزانه هر کدام ۲۰۰ تا ۶۰۰ لیتر محلول و ژل در حجمهای ۶۰ سی سی تا نیم لیتر تولید میکنند و در مجموع براساس نیاز شهرستان قادرند تا تعداد هفت هزار و ۵۰۰ عدد از این محصولات را در اندازههای مختلف تولید کنند که باید در شهرستان عرضه شوند.
وی افزود: شرکتهای تولید کننده محلول و ژل ضدعفونی کننده دست بر پایه الکل در شرکتهای دانش بنیان رفسنجان با تأمین مواد، ظرفیت تولید ۱۰۰۰ لیتر انواع ژل و محلول ضد عفونی دست را دارند.
دینی عنوان کرد: به نظر میرسد خوشبختانه با بحران کمبود الکل در شهرستان مواجه نخواهیم شد و با تدابیری که اندیشیده شده سعی میکنیم که محصولات باکیفیتی در اختیار مردم شریف رفسنجان و انار قرار گیرد.
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی رفسنجان با بیان اینکه بازرسیهای مستمر و پایش بازار در این روزها بیش از گذشته انجام میگیرد، تصریح کرد: با توجه به تقاضای بازار متأسفانه محلولهای ضدعفونی کننده دست تقلبی به وفور دیده میشوند و با بازرسیهای مستمری که توسط سازمان غذا و دارو، اداره نظارت بر مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و کارشناسان اداره صمت و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی انجام میشود، محصولات تقلبی شناسایی و جمع آوری میشوند تا سلامت مردم را به خطر نیاندازند.
دینی با تأکید بر اینکه عرضه الکل فقط در داروخانهها مجاز است، تصریح کرد: متأسفانه الکلهای تقلبی توسط افراد سودجو عرضه میشود که اغلب دارای ناخالصیهایی مانند الکل متانول هستند که برای سلامت مصرف کننده مضر هستند.
وی بیان کرد: سعی ما بر این است که در بازار، محلولها را مورد پایش قرار دهیم و توصیه ما به مردم این است که تنها از فروشگاههای معتبر و داروخانهها محلول ضدعفونی کننده دست تهیه کنند.
به گفته وی محصولات تولیدی رفسنجان از کیفیت و استاندارد بالایی برخوردار هستند.
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی رفسنجان تصریح کرد: این نکته را باید در نظر گرفت که مردم باید نکات بهداشتی را رعایت کنند حتی المقدور از خانه مگر در موارد ضروری، خارج نشوند و در اجتماعات شرکت نکنند، فاصله اجتماعی را رعایت کرده و مرتب دستهایشان را شستشو دهند و هنگام خروج از خانه از ماسک استفاده کرده و هر نیم ساعت یکبار از محلولها و ژلهای ضدعفونی کننده دست استفاده کنند تا ان شاالله از این بحران جهانی با کمترین هزینه خارج شویم.