این بخشی از گفته های بتول غفاری پزشک، نویسنده و شاعر کرمانی و نویسنده" یکصد جلدی های سینما و جنگ سرد "در گفت و گوی روز دوشنبه خود با خبرنگار ایرنا است .
دکتر غفاری پیرامون کتاب یک صدجلدی های سینما و جنگ سرد که تاکنون ۱۸جلد آن انتشار یافته و پنج حلد آن هم در حال چاپ است ، گفت: سینما به عنوان یک شاخه صنعتی- هنری و بهدلیل جاذبههای بیبدیل، ابزار کار قدرتهای استکباری قرار گرفت و از این طریق، راه را برای چپاول ملتها هموار ساخت.
وی افزود: جنگ سرد که در پایان جنگ جهانی دوم، بین دو ابرقدرت شوروی و غرب آغاز شد، یکی از پیچیدهترین جنگهای نادر تاریخ میباشد، که بدون درگیری نظامی، به فروپاشی بلوک شرق و پیروزی بلوک غرب منجر شد و جهان دوقطبی به عمر خود پایان داد.
به گفته غفاری مهمترین اصل در این جنگ، روششناسی بود که غرب به دلیل مهارتهای تبلیغاتی و فریب، سرانجام بر رقیب خود غلبه کرد.
غفاری در ادامه گفت: اما داستان از کجا شروع شد؟ هنگامیکه برادران لومیر با بالا بردن سرعت فرمها، چشمهای خیره را فریب دادند و به تصاویر جان بخشیدند، سینما متولد شد. برادران لومیر تصور نمیکردند، در آینده، این اختراع، چه وسعت و عمقی پیدا خواهد کرد، حتی سینمای دوران سامت هم تصور نمیکرد، با پایان یافتن دوران خود، سینمای ناطق با چه جهشی مواجه خواهد شد.
این نویسنده کرمانی با اشاره به اینکه سینمای دوران سامت، رفتار محور بود و به نوعی می شود گفت که دوربین بیطرف بوده است افزود: در سینمای ناطق، دوربین محوری یا روایت محوری و شخصیت محوری در اولویت قرار گرفت و از این طریق، مردم سراسر جهان را مجذوب خود کرد و در نهایت جاذبه سینما به حدی شد، که یکی از رهبران دوران جنگسرد، «استالین»، گفت: "سینما برای ما و تمام ارتشهای جهان برای دشمن، ما پیروز خواهیم شد!"
غفاری اولین فریب سینما را توسط برادران لومیر که روی صحنه رفت عنوان کرد و بیان داشت: این فریب برای یک اختراع و در جهت سرگرمی و از جنس شعبدهبازی بود ، اما فریب دوم سینمای استکبار، برای نفوذ در مردم و نقش آن خوراندن دوز بالای داروی خوابآور به مخاطبین بوده تا راه استکبار برای چپاول هموار شود.
وی هدف از نوشتن مجموعه کتابهای یکصد جلدی «سینما و جنگسرد» را آشکار سازی این فریب از استکبار دانست و گفت: تحلیل فیلمها، در کتابهای «سینما و جنگسرد»، بهصورت افقی و عمودی پیش میرود.
وی ادامه داد: با توجه بهسرعت گرفتن زندگی در شرایط کنونی و شرایط نامناسب اقتصادی، که تأثیر فراوانی روی فرهنگ و کتابخوانی میگذارد و کمحوصلگی بعضی برای مطالعه کتابهای قطور، سعی کردیم، کتابها با صفحات محدود، اما محتوای بسیار غنی توسط «انتشارات غفاری موفق» منتشر گردد.
نویسنده کتاب های جنگ سرد تصریح کرد: برنامهریزی دقیق و حسابشدهی استکبار بهگونهای است، که در سینمای کشورهای مستقل نیز اثرگذار است. جشنوارههای سینمایی بهخصوص جوایز آنها، که شهرت و ثروت برای بعضی از فیلمسازان سراسر جهان همراه دارد، در صدد است، فیلمسازان را به سمتی سوق دهد، که منافع آنها حفظ شود و مانعی در گسترش اهداف استعماری آنها وجود نداشته باشد. آنها روانشناسی عمیقی در مورد فیلمسازان سراسر جهان دارند، البته اقلیت فیلمساز وجود دارند، که فریب جوایز جشنوارههای بینالمللی را نمیخورند، اما سیطره استکبار بر سینما در رأس آن، آمریکا، از طریق هالیوود محرز است.
وی افزود: آنچه از مهارتهای بیسابقه استکبار حکایت میکند، این است، که آنها هدفهای خود را پشت سینما پنهان ساختهاند. در اکثر فیلمهای اکران شده در سراسر جهان، که تولیدات هالیوود است، دست پنهان استکبار وجود دارد و ما نویسندگان در «انتشارات غفاری موفق» در صدد آشکار ساختن یا بهعبارتدیگر، مرئی ساختن این دست نامرئی هستیم و میخواهیم، پروژکتورها را روی تاریکخانههای آنها روشن نماییم.
غفاری گفت: نقشی که هالیوود در اهداف سیاسی استعمار بازی میکند، بسیار تأثیرگذار است و نتایج آن بدون اغراق، از حمله نظامی بیشتر است.
وی سینمایی شدن تمام سیاستهای خارجی و داخلی آمریکا را برای تأثیرگذاری بر مردم و دولتها دانست و گفت: هر سیاستی که بخواهد، در مردم نفوذ کند، باید هنری شود و هالیوود این مأموریت را بهخوبی انجام میدهد.
غفاری همچنین گفت: این انتشارات درصدد است، لایهی دوم و روشهای بسیار پیچیده در سینما، که توسط استعمار در جهت منافع خود القا میشود را افشا نماید و دلیل آن در مطالعات و تحقیقات انتشارات مذکور مشخص شده که این ایده شیطانی در یک منظومه بسیار مخرب و متناسب با تکثر فرهنگها در سراسر جهان به اجرا در میآمده و بمثابه ماشین جنگی بزکشده ای است که تمام سنتهای اصیل و مبارزاتی و تمدنی را خُرد و خمیر میکرده و تنها الگوی قابل تقلید را، فرهنگ غرب و سبک زندگی غربی معرفی میکرد که امید است با نگارش کتابهای یکصد جلدی «سینما و جنگسرد» این توطئه شوم رمزگشایی شود.
تاکنون هجده جلد از مجموعهی یکصد جلدی «سینما و جنگسرد» با عناوین زیر در قالب پی دی اف و کتاب صوتی و در کانال اجتماعی به نشانی https://t.me/Mahtab_shabtab و کتاب چاپ شده در دسترس عموم قرار گرفته است.
جلد ۱/ فیلم روکو و برادران/ ساخته ویسکونتی
جلد ۲/ فیلم ازدواج به سبک ایتالیایی/ ساخته دسیکا
جلد ۳/ فیلم گوزنها/ ساخته مسعود کیمیایی
جلد ۴/ فیلم ماما روما/ ساخته پازولینی
جلد ۵/ فیلم دانتون/ ساخته آندره وایدا
جلد ۶/ فیلم گنج قارون/ ساخته سیامک یاسمی
جلد ۷/ فیلم آنا کارنینا/ ساخته جو رایت
جلد ۸/ فیلم دکتر ژیواگو/ ساخته دیوید لین
جلد ۹/ سریال پرندگان خارزار/ ساخته داریل دوک
جلد ۱۰/ فیلم ببر مازندران/ ساخته ساموئل خاچیکیان
جلد ۱۱/ فیلم محلل/ ساخته نصرتالله کریمی
جلد ۱۲/ فیلم غزل/ ساخته مسعود کیمیایی
جلد ۱۳/ فیلم خاک/ ساخته مسعود کیمیایی
جلد ۱۴/ فیلم تنگسیر/ ساخته امیر نادری
جلد ۱۵/ فیلم سینمایی گرترود بل یا ملکه صحرا/ ساخته ورنر هرتسوک
جلد ۱۶/ فیلم دونده / ساخته امیر نادری
جلد ۱۷/ فیلم لورنس عربستان/ ساخته دیوید لین
جلد ۱۸/ فیلم اتوبوسی به نام هوس/ ساخته الیا کازان
کتاب «مهتاب و کرم شبتاب» از دیگر آثار این نویسنده کرمانی است که با هدف آموزش مهارتهای زندگی و اخلاقی به کودکان و نوجوانان نوشته شده است و از سوی دیگر مدافع و حامی بچه ها از گزندهای جامعه است.
دکتر بتول غفاری ۴۷ ساله متولد کرمان نویسنده و ناشر و مولف کتاب های یکصد جلدی «مهتاب و کرم شب تاب» با انتخاب دو شخصیت «مهتاب و کرم شب تاب» رمز و راز بقای تمدن ما را با زبان ساده به کودکان و نوجوانان انتقال داده و در صدد است از تمدن صبانت کند.
این نویسنده که در دوران بحران اقتصادی، زمانی که بیشترین صدمه به فرهنگ وارد می شود با انگیزه و اراده قوی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان وارد شده و به خلق دو شخصیت «مهتاب» و «کرم شبتاب» برای کودکان پرداخته است.
تاکنون ۷ جلد از این دوره یکصد جلدی کتاب منتشر شده است که گستره بزرگ کودک، خانواده، اجتماع، کشور ، منطقه و تمدن جهان اسلام را پوشش میدهد.