فرامرز رستگاری مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان اظهار داشت: طبق برنامههای ابلاغی وزارت جهادکشاورزی و در راستای سیاستهای اجرایی اقتصاد مقاومتی، طی سال زراعی جاری این میزان برنامه کشت و تولید محصول گوجه فرنگی برای این منطقه هدفگذاری شد که طبق برآورد کارشناسان کشاورزی، از این سطح زیر کشت حدود ۴۲۰ هزار تن محصول گوجه فرنگی برداشت میشود.
وی با بیان اینکه کشاورزان از کشت بیرویه و خارج از برنامه پرهیز کنند، افزود: برنامه ابلاغی کشت گوجه فرنگی به منظور تامین و پایداری تولید محصولات اساسی سبد غذایی طی سال زراعی جاری هدف گذاری شد.
رستگاری تصریح کرد: در راستای برنامههای حمایتی وزارت جهاد کشاورزی برای تامین بذر مورد نیاز گوجهفرنگی از ارز دولتی استفاده میشود که از فصل تابستان مطابق سهمیههای تخصیصی، نسبت به تامین و توزیع اقدام شده و این روند همچنان تا پایان تقویم زراعی ادامه خواهد یافت.
وی به افزایش قیمت گوجهفرنگی در بازار اشاره کرد و گفت: در هفتههای اخیر به دلیل خلاء تولید و کمبود عرضه گوجه مطابق نیاز بازار، قیمت این محصول چند برابر افزایش یافت ولی طی ماههای آینده شاهد قیمت مناسب گوجه فرنگی خواهیم بود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با بیان اینکه طی روزهای اخیر شاهد تقاضای کشاورزان منطقه در تامین بذر و توسعه کشت هستیم، افزود: کشاورزان با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی، ضمن ثبت در سامانه با اطلاع از برنامه و سهمیه تعیین شده نسبت به عقد قرارداد کاشت اقدام کنند.
وی تصریح کرد: همه برنامههای حمایتی و سیاستگذاریهای قیمت، بازاریابی داخلی و خارجی بر مبنای برنامه ابلاغی و سهمیه تعیین شده انجام میشود لذا کشاورزان با حفظ اولویت و رعایت سطوح ابلاغی، از کشت بیرویه خودداری کنند.
رستگاری توصیه کرد: کشاورزان به منظور مصرف بهینه آب، ارتقای بهرهوری و عملکرد، کاهش هزینه تولید، کشت به روش نشائی، استفاده از مالچ پلاستیکی کفپوش و آبیاری تحت فشار نوار تیپ را در اولویت قرار دهند.
وی ادامه داد: کشاورزان برای کاهش همپوشانی، مدیریت برداشت و عرضه مطابق تقاضای بازارهای هدف و تعادل قیمت بازار در تقویم زمانی مناسب از ۱۰ آذرماه تا ۱۰ دیماه اقدام به کشت گوجه فرنگی کرده و از کشت های زودهنگام و دیرهنگام پرهیز کنند.
وی بر اهمیت شاخص کیفیت و مد نظر بودن گواهی بهداشتی تولید در بازارهای هدف تاکید کرد و گفت: تغذیه گیاه با کودهای آلی و زیستی، زمان و میزان مصرف کودهای شیمیایی با کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و محققان معین منطقهای مشورت و برای اخذ گواهی بهداشتی با مراکز جهاد کشاورزی هماهنگی لازم را انجام دهند.
سالانه چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در هفت شهرستان جنوبی کرمان تولید میشود.