نسرین فرامرزپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از سال ۷۳ تاکنون، حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ خانوار در شهرستان های مختلف استان کرمان از طرح جایگزینی سوخت مناسب، بهره مند شده اند افزود: پراکندگی روستاها در مناطق جنگلی، دوری از مراکز شهری، سخت گذر بودن راه ها، بسته شدن راه ها در فصول سرد و بالا بودن هزینه تهیه سوخت های فسیلی، موجب استفاده از چوب و بوته به عنوان یک منبع سوختی ارزان و در دسترس برای مردم مناطق مختلف است.

وی اظهار داشت: برداشت هیزم و بوته از سوی روستاییان، عشایر و جنگل نشینان به منظور تأمین سوخت مورد نیاز مصارف خانگی، برای مصارف گرمایشی، پخت و پز و شست و شو، یکی از عمده ترین عوامل تخریب جنگل ها و مراتع در کشور است و سالانه خسارت های زیادی را به عرصه های منابع طبیعی وارد می کند. 
فرامرزپور با بیان اینکه سالانه در شمال استان کرمان، حدود ۲ هزار تن هیزم سوزانده می شود، تصریح کرد: به منظور کاهش خسارت از طریق بوته کنی و قطع درختان، پروژه تأمین و جایگزینی سوخت مناسب به جای استفاده از چوب و بوته در اداره حفاظت و حمایت اجرایی شد که این اقدام تاکنون از تخریب ۳۰ هزار هکتار جنگل و مرتع در شمال استان جلوگیری کرده است.  
وی افزود: امسال نیز از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، مبلغ یک میلیارد ریال و اعتبارات ملی ۷۰۰ میلیون ریال برای اجرای این پروژه، تخصیص یافته است.
رییس اداره حفاظت و حمایت از عرصه های منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان بیان داشت: در ابتدا مناطق اولویت دار اجرای پروژه، شامل مناطق بحران برداشت چوب و بوته، مناطق جنگلی و مرتعی سردسیری که جاده عبور آن ها سخت است و یا جاده مناسب ندارند و همچنین روستاهایی که در اولویت گازرسانی شرکت گاز قرار ندارند، شناسایی و بر اساس نیازهای سوختی آنان، نوع سوخت و ملزومات مربوط، شامل آبگرمکن خورشیدی، تنورگازی، سیلندرگاز، پلوجوش، جایگاه توزیع سیلندر و نفت مشخص و توزیع شد.  
وی گفت: با بهره گیری از اعتبارات صندوق توسعه ملی، ۴۱۵ تنور گازی و سلیندر و ۹۰ آبگرمکن خورشیدی در راستای تأمین سوخت فسیلی بین خانوارهای شهرستان های سیرجان، ارزوئیه، رابر، نرماشیر، فهرج، ریگان توزیع شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.