به گزارش ایرنا، محمدرضا پورابراهیمی روز شنبه در جریان بازدید از مجتمع درمانی بیماران خاص استان کرمان با بیان اینکه در بخش سلامت بیشتر به درمان بیماری ها پرداخته افزود: اگر در بخش پیشگیری از بیماری ها هزینه شود می توان از بروز هزینه های اضافه در درمان جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه بیشتر مراکز بخش سلامت در زمینه درمان خدمات ارائه می کنند تصریح کرد: در حالی که می توان بیش از درمان در بخش پیشگیری هزینه کرد تا هزینه های کمرشکن درمان از دوش مردم و جامعه برداشته شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود بیماران ژنتیکی در مناطق مختلف افزود: درمان این بیماران هزینه های زیادی دارد که می توان با آزمایشات ژنتیک و پیشگیرانه از تولد افراد بیمار جلوگیری کرد.
وی پیشنهاد کرد، خیرین حوزه سلامت می توانند در تهیه تجهیزات و انجام آزمایشات و اقدامات غربالگری نقش ایفا کنند و در این زمینه می توان حتی با فرهنگ سازی و اقدامات پیشگیرانه از بروز هزینه های اضافه در بخش درمان پیشگیری کرد.
پورابراهیمی ادامه داد: پیش نویس حکم های انجام امور پیشگیرانه مراکز درمانی در کرمان نوشته شده و به کشور انتقال یافته است.
وی با بیان اینکه در برخی مناطق بیماری های خاصی شیوع پیدا کرده لذا می طلبد به جای ارائه خدمات درمانی صرف به بیماران با ارائه آموزش و آزمایشات لازم از بیمار شدن افراد جلوگیری کرد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هیچ ثوابی بالاتر از انجام امور خیرخواهانه پیشگیری در حوزه درمان سراغ ندارم لذا باید بودجه ای برای آموزش در پیشگیری در نظر گرفته شود و اگر این اقدام انجام شود هزینه ها در میان و بلندمدت کاهش پیدا می کند.
تغییر نام و ماموریت مرکز بیماران خاص به مرکز پیشگیرانه
وی همچنین پیشنهاد داد: نام مرکز بیماران خاص استان کرمان را به مرکز پیشگیری و درمان بیماری های خاص و سخت درمان تغییر دهند و ماموریت و فعالیت های این مرکز را بر همین اساس تعریف و مشخص کنند زیرا در کشور مرکزی با این کارایی وجود ندارد.
پور ابراهیمی اظهار داشت: ظرفیت ها و حمایت های قانونی از مرکز بیماری های خاص استان کرمان انجام می شود.
وی تصریح کرد: کرمان یکی از استانهایی است که حضور خیرین و اعتماد مردم برای انجام کارهای خیر زبانزد است و طی سالهای اخیر اقدامات خوبی در این استان انجام شده است.
وی گفت: جمعیت زیادی از افراد از بیماری و در کنار آن از تامین هزینه های درمان رنج می برند و این درد بیماری را مضاعف می کند لذا می طلبد با حمایت از مراکز خیریه درمانی این درد و رنج را کاهش دهیم.
مسئول امور بیماران خاص استان کرمان نیز گفت: این مرکز درمانی خیریه ظرف چند هفته آینده با کمک خیرین به بهره برداری میرسد.
علی شمسی نیا اظهار داشت: ۳۵ هزار پروژه سلامت در بخش بیماران خاص استان کرمان با کمک خیرین و حمایت مسئولان آماده بهره برداری است.
وی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی دارالشفای امام رضا (ع) از سال ۸۵ آغاز شده و به دلایلی در روند اجرا وقفه پیش آمد تصریح کرد: دلیل این وقفه بی مهری بود نه کمبود اعتبارات و اکنون این طرح در سه فاز در تجهیز است و تاکنون هفت میلیارد تومان برای اجرای این طرح سلامت محور و خیر ساز هزینه شده و برای تکمیل، نیازمند ۱۵ میلیارد تومان است.
مسئول امور بیماران خاص استان کرمان با بیان اینکه تعدادی از خیرین از جمله خانواده جانباز مرحوم حاج ابراهیم نقوی تجهیز دارالشفای امام رضا (ع) کرمان را تقبل کرده اند از همسر و فرزندان این خیر به دلیل همراهی در ساخت این مجموعه تقدیر کرد.
وی با اشاره به اینکه زمین دارالشفای امام رضا (ع) از طرف مرحوم جلیل مظهری اهدا شده است گفت: این زمین اکنون ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان قیمت دارد.
شمسی نیا با بیان اینکه عملیات اجرایی فاز نخست دارالشفای امام رضا (ع) از ابتدای سال جاری آغاز شده است اظهار داشت: یکی دیگر از خیرین به نام مرحومه مریم عبدالرحمانی منزلی را در خیابان شفا اهدا کرد که تبدیل به احسن شد و برای بیماران ام اس مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه برای ساخت و تجهیز دارالشفای امام رضا (ع) از کمک های مردمی استفاده شده است گفت: استاندار کرمان اخیراً این مجموعه را مورد حمایت قرار داده است.
مسئول امور بیماران خاص استان کرمان با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان برای احداث دارالشفای امام رضا (ع) هزینه شده است تصریح کرد: افزون بر ۶ هزار بیمار تالاسمی، کلیوی و ام اس در استان کرمان تحت حمایت قرار دارد.
شمسی نیا گفت: کلینیک تخصصی بیماران خاص در چهار راه خیرین شهر کرمان و با هشت هزار متر مربع زیربنا در حال احداث و تجهیز است.
شمسی نیا از اقدامات و حمایتهای مسئولان استانی بخصوص استاندار کرمان، دستگاه قضائی و امنیتی طی ماههای گذشته در راستای حمایت از احداث کلینیک جامع تخصصی بیماران خاص در کرمان تقدیر کرد و گفت: عملیات اجرایی مجموعه کلینیکهای بیماران خاص سالها متوقف مانده بود و اکنون با حمایت مسئولان، خیرین و بیماران و با جدیت آغاز شده و اکنون مراحل پایانی را میگذراند.
وی افزود: خیرین، پزشکان، مردم و بیماران بعد از اعلام آغاز به کار کلینیکهای بیماران خاص اعلام آمادگی کرده و به منظور کمک در این مکان حضور یافتهاند که جای تحسین دارد.
مدیرعامل انجمن بیماران کلیوی استان کرمان تصریح کرد: فاز دوم کلینیکهای تخصصی بیماران خاص مربوط به بیماران کلیوی است که قرار است در این فاز بیماران دیابتی، فشار خون و کلیوی خدمات دریافت کنند.
وی گفت: اقدامات خوبی در کلینیک تخصصی بیماران کلیوی ارائه میشود به طوری که بیماران پیوند در همین کلینیک با انجام اقدامات تخصصی و آموزشی برای پیوند کلیه آماده میشوند.
شمسی نیا تاکید کرد: هم اکنون ۲۲۵ بیمار کلیوی در کرمان آماده انجام پیوند هستند که به دلیل مشکلات اقتصادی این اقدام به تأخیر افتاده است.
وی بیان کرد: به گونهای برنامه ریزی شده که بیمار بعد از مراجعه به کلینیکهای تخصصی کلیوی استان کرمان دغدغه دیگری برای درمان نداشته باشد.
مدیرعامل انجمن بیماران کلیوی کرمان از مردم این استان خواست در صورت تمکن مالی هزینه پیوند یکی از بیماران کلیوی را تقبل کنند.
شمسی نیا تاکید کرد: بیش از هزار نفر طی سالهای گذشته با همت خیرین در استان کرمان تحت پیوند کلیه قرار گرفتهاند.
وی ماههای آینده را زمان شکوفایی خدمات به بیماران خاص و سخت درمان استان کرمان اعلام کرد و افزود: اقدامات زیادی در شهرستانهای مختلف استان کرمان از جمله کهنوج، جیرفت، زرند و بم برای سهل کردن درمان بیماران خاص و سخت درمان در حال انجام است.
وی اظهار داشت: اقدامات و خدمات انجام شده در موسسه خیریه بیماران خاص استان کرمان با کمک خیرین و با عشق کمک به نیازمندان و بیماران انجام شده است.
شمسی نیا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه باید کاری کرد مردم به جز درد بیماری رنج دیگری نداشته باشند تاکید و تصریح کرد: به منظور کمک به بیماران دست یاری به سوی مسئولان، مردم و خیرین استان دراز می کنیم.
شمسی نیا تصریح کرد: در بیشتر شهرستان های استان کرمان بخش دیالیز احداث شده و خیریه بیماران خاص با صلابت پیش رفته و اکنون در کشور موفق و ممتاز است.
۳۰۲۹/ ۵۰۵۴