به گزارش روز شنبه ایرنا، وضعیت بحرانی آب آشامیدنی شهر کرمان، تذکرات و نشست‌های محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان در مجلس شورای اسلامی با وزیر نیرو موجب شد اردکانیان با پیشنهاد وی به منظور انتقال ۳۰ میلیون مترمکعب آب از مسیر انتقال از خلیج فارس به شهر کرمان موافقت کند.

محمدرضا پورابراهیمی در تشریح این خبر با اشاره به روند انجام شده برای رسیدن به این اقدام بزرگ گفت: با توجه به خشکسالی های پی در پی و خشک شدن چاههای انتقال آب آشامیدنی شهر کرمان، تامین آب کرمان با مشکل جدی مواجه شده بود.

وی ادامه داد: برای حل این مشکل چند برنامه از طریق وزارت نیرو در دستور کار بود و اول موضوع انتقال آب از چهارمحال و بختیاری، تحت عنوان انتقال آب خرسان که استانهای اصفهان، یزد و کرمان که این پروژه ملی و بسیار بزرگ قرار است مشکل آب آشامیدنی شهرهای شمالی استان کرمان را حل کند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به دلیل هزینه های بسیار زیاد و طولانی بودن مسیر و نیز عدم پاسخگویی نیاز کوتاه مدت شهر کرمان، این پروژه را به عنوان پروژه بلندمدت در نظر گرفتیم و نیاز به این بود تا یک پروژه کوتاه مدت جایگزین برای حل بحران کم آبی کرمان در نظر گرفته شود.
پورابراهیمی در ارتباط با دومین پروژه ای که در زمینه انتقال آب به شهر کرمان برنامه ریزی شده بود گفت: طرح دوم وزارت نیرو انتقال آب از سد شهیدان امیرتیموری در داخل استان کرمان بود که به واسطه مسائل، اجتماعی و قضایی و امنیتی نیز به دلیل پیش بینی خشکسالی در منطقه مبدا، این طرح با مشکلات متعدد روبرو شده و باید براساس یک اقدام کارشناسی پیگیری شود. 
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشنهاد خود به وزارت نیرو و موافقت وزیر با این پیشنهاد به منظور رفع دائمی مشکل آب آشامیدنی شهر کرمان گفت: برای این موضوع با مدیران شرکتهای انتقال دهنده آب از خلیج فارس (مس، چادرملو و گلگهر) و نیز مدیرعامل شرکت انتقال آب جلسات متعددی برگزار شد و خوشبختانه بعد از کار کارشناسی، توافق اولیه برای انتقال ۳۰ تا ۳۵ میلیون مترمکعب آب در سال به شهر کرمان صورت گرفت.
پورابراهیمی ادامه داد: در جلسه با وزیر نیرو موضوع مازاد منابع آبی برای سه شرکت انتقال دهنده و پیشنهاد ارائه شده مبنی بر احداث خط ۴۵ کیلومتری انتقال از سرچشمه به مسیر کرمان رفسنجان و در ادامه استفاده از خط عبوری انتقال آب پروژه خرسان از این مسیر (که بلااستفاده است) مطرح شد و با موافقت اولیه وزیر نیرو مبنی بر اقدام در این زمینه، مقرر شد نشست مشترکی در استان کرمان با حضور استاندار، نمایندگان مجلس، مدیران شرکت انتقال آب و مدیران ارشد و معاونین وزارت نیرو برگزار شود تا به زودی قرارداد خرید و انتقال مازاد آب منتقل شده از خلیج فارس به شهر کرمان منعقد شود.
پورابراهیمی در پایان خاطر نشان کرد: بهره برداری از خط اول انتقال آب از خلیج فارس به میزان ۱۵۰ میلیون متر مکعب امسال در استان کرمان انجام خواهد شد و با عنایت به برنامه ریزی انجام شده برنامه بلند مدت اجرای خط دوم انتقال آب خلیج فارس به میزان ۲۰۰ میلیون متر مکعب برنامه ریزی بلند مدت آب آشامیدنی و صنعت در استان کرمان به زودی عملیاتی خواهد شد.

تذکرات و پیگیری های صورت گرفته دکتر پورابراهیمی در مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف وضعیت آب آشامیدنی شهر کرمان که در وضعیت بحرانی به سر می برد، باعث شد وزیر نیرو با پیشنهاد این نماینده مبنی بر انتقال بخشی از آب مازاد منتقل شده از خلیج فارس به استان کرمان موافقت کرده و به زودی قرارداد تامین آب برای شهر کرمان نهایی شود.
این مهم باعث خواهد شد مشکل آب آشامیدنی شهر کرمان و توابع آن، با در نظر گرفتن جمعیت فعلی برای یک دوره بلند مدت مرتفع شده و با توجه به دائمی بودن انتقال آب، در فصل های گرم سال، مشکل کمبود آب در مناطق شهر کرمان با تامین آب بسیار باکیفیت، حل شود.

۳۰۲۹

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.