به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، محمدجواد فدائی در شورای گفت و گوی استانی دولت و بخش خصوصی با حضور رئیس کل بانک مرکزی افزود: در این نشست مقرر شد در مورد تعاونی‌های اعتبار از آنجا که بنا بر توسعه و ایجاد شعب جدید نیست، تسهیلات مورد نیاز اعضای این تعاونی ها توسط بانک‌های کشاورزی، قرض الحسنه مهر و پست بانک پرداخت شود لذا تعاونی های اعتبار مزبور در این زمینه اقدامی نداشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در این نشست مقرر شد، تمام تعاونی‌های اعتبار و صندوق‌های قرض‌الحسنه استان کرمان که مشکل دارند در جلسه‌ای در تهران مشکلات خود را مطرح کنند تا مورد رسیدگی و تصمیم‌گیری قرار گیرد.

استاندار کرمان بیان کرد: در مورد واردات در مقابل صادرات نیز قرار شد صادرکنندگان حداقل ۵۰ درصد از ارز حاصل از صادرات خود را برای واردات ثبت سفارش شده، استفاده کنند و پس از ارائه مدارک مثبته نشان دهنده این اقدام، در مورد ۵۰ درصد بقیه توسط بانک مرکزی و صادرکننده به طور مشترک تصمیم‌گیری خواهد شد.
فدائی با اشاره به اینکه صادرکنندگان می توانند ارز خود را به صرافی های معرفی شده توسط بانک مرکزی به نرخ بازار بفروشند، اظهار داشت: همچنین در این نشست موافقت شد که در حد ۱۰۰ میلیون دلار ارز صادراتی مس صرف واردات قطعات، تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز کارخانه‌های فعال استان شود به شرط آنکه جزء جدول ۱ - ۲ و ۳ - ۲ کالای وارداتی باشند.
وی گفت: در شورای گفت و گوی استانی دولت و بخش خصوصی با حضور رئیس کل بانک مرکز همچنین قرار شد اتاق بازرگانی فهرست کالاهای صادراتی استان که قیمت صادراتی آنها با قیمت های واقعی مطابقت ندارد را به سازمان گمرک اعلام کنند تا در اولین فرصت کمیته ارزش‌گذاری گمرک تشکیل و موضوع را بررسی و قیمت را اصلاح کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در این نشست از خرما و پسته به عنوان مهمترین محصولات کشاورزی صادراتی از استان کرمان و کشور یاد کرد و ادامه داد: آرامش موجود در بازار و در حوزه اقتصادی کشور جای تقدیر دارد.
سیدمهدی طبیب زاده با اشاره به اینکه استان کرمان، استانی صادراتی است و محصولات صادراتی زیادی دارد، تاکید کرد: در سال گذشته با وجود مشکلات موجود در حوزه ارزی و وجود آفت‌ها و خسارت‌ها، بخش مهمی از محصولات کشاورزی استان صادر نشده است اما در سال جاری میزان تولید در حد خوبی بوده و لازم است که زمینه های صادرات بهبود یابد.
وی خاطرنشان کرد: طی سال گذشته صادرکنندگان بزرگ پسته به دلیل محدودیت‌های موجود به صادرات نپرداختند و بخش زیادی از محصول آنها باقی مانده است و امیدواریم در سال جاری تحرک بانکی لازم در کشور رخ دهد.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان نیز با اشاره به افزایش قیمت تولید محصول پسته، گفت: لازم است تا تعیین تکلیف نهایی در حوزه پسته، بانک‌ها از اعمال فشار به کشاورزان خودداری کنند.
حسین امیری خاطرنشان کرد: لازم است تمام ارز حاصل از صادرات پسته و خرما در کرمان به این استان اختصاص یابد و با واحدهای تولیدی تهاتر شود و این کار مستلزم آن است که واحدهای تولیدی، ریال مورد نیاز را داشته باشند.
وی با اشاره به مشکلاتی در تولید خرما، عنوان کرد: لازم است که مشکلات این بخش نیز مطرح شده و مورد رسیدگی قرار گیرد.

۳۰۲۹/۷۴۴۰

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.