به گزارش ایرنا، معاون فرهنگ سازی و امور کسب و کارهای فرهنگی مرکز توسعه فناوری و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز چهارشنبه در آیین بزرگداشت روز خبرنگار و گردهمایی فعالان مجازی استان کرمان گفت: در عصری زندگی می کنیم که رسانه ها بویژه رسانه های مجازی ما را احاطه کرده و این فضا زیست بوم، نگرش و رفتار ما را شکل می دهد.

محمدصادق افراسیابی افزود: دشمنان شبکه های ماهواره ای ما را تحریم نکردند، زیرا عملیات روانی و جنگ نرم از سوی دشمن به فضای مجازی کوچ کرده و دنبال می شود.

وی با بیان اینکه ۲ نوع سیاست گذاری در رابطه با فضای مجازی شکل گرفته است تصریح کرد: فیلتر کردن فضای مجازی در مقطعی اتفاق افتاد که به دلیل شکل نگرفتن شبکه ملی اطلاعات در کشور موفق نبود.

معاون مرکز توسعه فناوری و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: سیاست و راهکار دیگر آموزش سواد رسانه ای و خودکنترلی در فضای مجازی است و دولت باید برای کسانی که در معرض این فضا هستند سرمایه گذاری کند.

وی اظهار داشت: به طور مثال در فضای اینستاگرام، ارتباط گران غیرحرفه ای هر کاری را انجام می دهند تا دیده شوند و رفتارهای زرد از خود نشان می دهند.

افراسیابی تاکید کرد: فضای مجازی امروز واقعیت ها را می سازند و انگاره سازی ما را نسبت به جهان اطراف شکل می دهند و رسانه ها تصورات ذهنی همسایگان ما را شکل می دهند و برخی سرمایه گذاری می کنند تا آنها ارتباط خوبی با کشور برقرار نشود.  

وی تصریح کرد: حفظ استقلال فرهنگی، اجتناب از انفعال، بهره مندی از تفکر انتقادی و قدرت انتخاب کردن از جمله دلایل ما به سواد رسانه ای است.

معاون مرکز توسعه فناوری و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید برای هر گروه سنی محتوای ویژه تولید شود و حتی ممکن است تولید محتوی برای جنسیت نیز فرق داشته باشد.

وی با اشاره به اهمیت ابزاری فضای مجازی تصریح کرد: باید تکنیک هایی که فضای مجازی را مدیریت می کنند بشناسیم تا بدانیم چگونه تاثیر گذار هستند.

افراسیابی اظهار داشت: در ادبیات و فرهنگ غربی انتقاد به هر شکل ممکن جایز است، اما باید در فرهنگ رسانه ای نگاه اسلامی داشته باشیم و لازم است توانایی مدیریت دانش را از طریق فضای مجازی داشته باشیم و اساتید و معلمان تجارب خود را در این رابطه به اشتراک بگذارند.

وی افزود: بر اساس داده های آماری از هفت دانشگاه مهم کشور، ۷۳ درصد از دانشجویان از شبکه های اجتماعی تلفن همراه استفاده می کنند که به نوعی کم سوادی است و بنیاد فکر کنیم شبکه های اجتماعی قرار است تمام نیازهای ما را مرتفع کنند.

معاون مرکز توسعه فناوری و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مهمترین رویکرد این دانشجویان در فضای مجازی با ۲۶ درصد، اشتراک گذاری مطالب است، اما تنها ۱۰ درصد دانشجویان پرسش شونده به تولید محتوی می پردازند.  

وی با بیان اینکه در ایجاد شبکه های اجتماعی تخصصی کم کاری کردیم تصریح کرد: شبکه تخصصی دانشگاهی در فضای مجازی ایران نداریم و استان کرمان می تواند پایتخت سواد رسانه ای ایران در سال ۱۴۰۴ شود.

افراسیابی بیان کرد: برای اصلاح الگوی استفاده از فضای مجازی سواد رسانه ای خوب است، اما کافی نیست و اقدامات فرهنگی و الگو سازی باید انجام شود.

وی تاکید کرد: به غیر از آموزش سواد مجازی و اطلاعاتی باید بدانیم کدام بخش سواد مجازی سالم است تا هر مطلبی در اختیار مخاطبان قرار داده نشود.

معاون مرکز توسعه فناوری و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: باید با رویکرد جدید به سمت پلت فرم های جهانی برویم تا در ابعاد جهانی و اقتصادی حکمرانی کنیم.

آیین بزرگداشت روز خبرنگار و گردهمایی فعالان مجازی استان کرمان با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان و جمعی از مسئولان در تالار دانشگاه آزاد اسلامی کرمان برگزار شد و از تعدادی از فعالان و پیشکسوتان رسانه و فضای مجازی استان تقدیر به عمل آمد.

۳۰۲۹/۷۴۳۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.