به گزارش ایرنا، محمدعلی شیخ بهایی روز چهارشنبه در بازدید خبرنگاران از روند ساخت گنبد حرم امام حسین (ع) در کرمان افزود: بتن مورد استفاده در ساخت این گنبد ضد انفجار و ضد زلزله است و در نصب قطعات خشتی به نحوی اقدام می شود که خدشه ای به بتن اصلی گنبد وارد نمی شود.
وی ادامه داد: بعد از واقعه کربلا که نخستین سایه بان بر قبر مطهر امام حسین (ع) احداث شد، این گنبد 11 مرتبه مورد غارت قرار گرفت و آخرین بار در زمان صدام حسین ملعون بود.
معاون فرهنگی ستاد بازسازی عتبات استان کرمان با اشاره به اینکه بخشی از آثار هجمه گلوله صدام در ستاد عتبات نگه داشته شده است اظهار داشت: بعد از سقوط صدام، مردم پای کار آمدند و بدون هیچ وجه دولتی و فقط با کمک های مردمی کار بازسازی عتبات عالیات آغاز شد.
شیخ بهایی عنوان کرد: کار مطالعاتی برای ساخت گنبد امام حسین (ع) از سال 90 و کار ساخت این گنبد نیز از سال 93 آغاز شد.
وی به مشخصات گنبد کنونی امام حسین (ع) اشاره و بیان کرد: این گنبد از نظر مقیاس یک و نیم برابر بزرگتر از گنبد قبلی و از نظر ارتفاع نیز هفت و نیم متر بالاتر است.
معاون فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان ادامه داد: در اردیبهشت ماه 94 کار مقاوم سازی ستون های حرم مطهر امام حسین (ع) نیز آغاز شد.
وی یادآور شد: از سال 95 کار طراحی و ساخت قالب های سگمنت های بتنی گنبد امام حسین (ع) آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه بتن ریزی گنبد حرم امام حسین (ع) بیش از 6 ماه زمان انجام شد گفت: 60 درصد کار ساخت خشت های گنبد نیز انجام شده و بصورت پازل در هم جفت می شوند.
وی گفت: هر ستون با صرف حدود هشت ماه زمان مقاوم سازی شده است.
وی افزود: سازه ستون ها 12 متر ارتفاع دارد و کار بسیار گسترده ای برای مقاوم سازی ستون ها انجام شده است.
3029/7440/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.