فرماندار قصرشیرین با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر در آئین افتتاح این طرح ها در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این طرح ها در بخش های عمرانی ، محیط زیست و میراث فرهنگی است که در مجموع برای اجرا و تکمیل آن ها 36 میلیارد و 600 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.
مرادعلی تاتار افزود: از مجموع طرح های مورد بهره برداری ، 12 طرح مربوط به بخش بهسازی و عمران شهری است که شامل آسفالت معابر ، جدول گذاری ، ساماندهی بوستان شاهد ، احداث سرویس های بهداشتی ، موزائیک فرش ، تعریض پیاده رو ، دفع آبهای سطحی و بهسازی معابر و نصب روشنایی است.
وی هزینه اجرای طرح های اجرا شده از سوی مدیریت شهری را 33 میلیارد ریال اعلام کرد.
وی همچنین از دیگر طرح های افتتاح شده در پنجمین روز از گرامیداشت هفته دولت در قصرشیرین را تجهیز ایستگاه سنجش آلاینده های جوی (گرد و غبار) ، تهیه وسایل اطفای حریق و تجهیز آزمایشگاه شیمیایی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قصرشیرین با هزینه کرد یک میلیارد و 600 میلیون ریال اعتبار بیان کرد.
فرماندار قصرشیرین همچنین دیگر طرح های افتتاح شده را مربوط به بازسازی 800 متر از عمارت خسرو و 300 متر از نهر شاهگدار با انجام عملیات فصل چهارم کاوش های باستان شناسی در این اثر تاریخی عنوان کرد.
به گفته تاتار ، برای انجام فصل چهارم کاوش 2 میلیارد ریال اعتبار هزینه شد که ادامه کاوش ها با آغاز فصل پنجم در بخش شمال غربی عمارت خسرو نیز با اختصاص 2 میلیارد ریال دیگر آغاز می شود.
بنای تاریخی عمارت یا قصر خسرو پرویز در حاشیه شمالی شهر کنونی قصرشیرین و در نزدیکی آتشکده چهار قاپی قرار دارد که اکنون تنها ویرانه هایی از آن دیده می شود.
این بنا در جهت شرقی - غربی و به ابعاد 98 در 285 متر بر روی تپه ای به ارتفاع هشت متر ساخته شده است که راه ورود به داخل بنا از طریق پلکان صورت گرفته است.
نخستین فصل کاوش ها توسط باستان شناسان ایرانی در این عمارت تاریخی از چند سال پیش آغاز شد که طی این کاوش ها مشخص شد این عمارت دارای بخش های مختلفی همچون حیاط میانی ، تالار ، اتاق ها ، رواق ها و بخش های مربوط به خدمتکاران است.
مساحت کنونی این عمارت تاریخی 28 هزار و 400 متر مربع است که ممکن است در پی کاوش های جدید افزایش پیدا کند.
کاخ خسرو (که با نام 2 بنای ساسانی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است) ، بنایی مربوط به دوره ساسانیان است که درون شهر واقع شده و این اثر در 24 شهریور 1310 با شماره ثبت 32 به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
شهرستان قصرشیرین بیش از یک صد اثر ثبتی و شناسایی شده باستانی دارد که می توان به آثاری چون چهارقاپو، کاخ ساسانی خسرو پرویز، حوش کسری، کاروان ‌سرای قصرشیرین و نهرشاه گدار اشاره کرد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از 27 هزار تن جمعیت و 186 کیلومتر مرز با عراق دارد.
7079/3012/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.