خلیل حیدری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا افزود: با مصوبه جدید هیات دولت مبنی بر جایگزین شدن مبادلات مرزی به جای کوله بری که اجرای آن به گمرکات استان محول شد از اوایل تیرماه جاری این مصوبه با آغاز مبادلات مرزی از طریق بازارچه شوشمی شهرستان پاوه بطور رسمی اجرایی شد.
مدیرکل گمرکات کرمانشاه با اظهار خرسندی از فعال بودن این مبادلات مرزی گفت: تاکنون حدود 70 محموله کالا از مرز شوشمی وارد کشور شده که 49 محموله آن در تیر ماه بوده است.
وی اظهار داشت: ارزش این 49 محموله که شامل لوازم خانگی ، الکترونیکی، پارچه و پوشاک بوده ، 92 میلیارد و 800 میلیون ریال است.
حیدری گفت: از این مقدار مبلغ 31 میلیارد و 400 میلیون ریال معافیت گمرکی بوده که به مردم مرزنشین شهرستان پاوه تعلق گرفته و به حساب آنها واریز شده و مبلغ 17 میلیارد و 790 میلیون ریال آن هم سهم دولت بوده که به حساب خزانه واریز شده است.
مدیرکل گمرکات کرمانشاه افزود: هم اکنون در شهرستان پاوه 6 هزار و 522 نفر در قالب 2 هزار و 544 خانوار مشمول مزایای مبادلات مرزی هستند که هر ماه مبلغ هفت میلیون ریال به حساب هر فرد مرزنشین و 28 میلیون ریال به حساب خانوارهای چهار نفره واریز می شود.
حیدری تصریح کرد: سقف تعداد افراد برای هر خانوار تا چهار نفر محاسبه خواهد شد و اگر تعداد افراد خانوار بیش از این تعداد هم باشد فقط برای چهار نفر آنها مبلغ واریز خواهد شد.
وی هدف از اجرای طرح مبادلات مرزی را کمک به معیشت مرزنشینان و تلاش برای ارتقای وضعیت اقتصادی و رونق بازار شهر و روستاهای مرزی عنوان کرد و افزود: کالاهای وارداتی فقط حق ترخیص در پاوه را دارند و خروج آنها بصورت تجمیع از این شهرستان ممنوع است.
مدیرکل گمرکات کرمانشاه از دیگر مزایای طرح مبادلات مرزی را واردات کالا از دیگر مرزهای رسمی کشور و انتقال این کالاها به مرز شوشمی و ترخیص از گمرک این مرز عنوان کرد و گفت: تجار و بازرگانان منطقه و شهرستان با این کار می توانند کمک بزرگی به رونق اقتصادی و معیشت مردم شهرستان و منطقه داشته باشند.
حیدری به میزان صادرات و واردات کالا از مرزها و بازارچه های استان در چهار ماهه اول امسال هم اشاره کرد و گفت: میزان صادرات ما در این مدت یک میلیون و 768 هزار تن کالا به ارزش 888 میلیون دلار بوده است.
وی افزود: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزنی 23 درصد و به لحاظ ارزش ریالی 44 درصد افزایش داشته است.
مدیرکل گمرکات کرمانشاه افزود: میزان واردات از این بازارچه ها در چهار ماه اول امسال 10 میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزن 89 درصد و به لحاظ ارزش ریالی 42 درصد افزایش داشته است.
شهرستان پاوه با بیش از 62 هزار نفر جمعیت و 84 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارای 2 بازارچه مرزی می باشد که در شمال غربی کرمانشاه واقع شده است.
8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.