ماه رمضان را بهار جان لقب داده اند؛ بهار روح و طراوت روان، ماهی که در آن به میهمانی روشن جان می رویم و غبار را از جان و دل می زدائیم.
رمضان بی شک ماه بهار جان و تن است، ماهی که از آن می توان به رودخانه بی کرانه الهی یاد کرد که سالی یک بار در آن تن می شوئیم تا لطف الهی ما را به ساحل رحمت ببرد و توشه ای برای آخرتمان باشد.
ماه رمضانی دیگر از راه رسید و مردم مومن و ولایتمدار ایران اسلامی به ضیافتی دیگر از از سوی پروردگار متعال دعوت شده و بر سر خوان بی منتهای الهی نشسته اند.

** روزه داری انسان را به رحمت خدا نزدیک می کند
حجت الاسلام عبدالله کریمی از مدرسان حوزه و دانشگاه یکی از فضیلت های ماه رمضان را نزدیک کردن انسان روزه دار به رحمت خداوند و دور کردن او از سختی هنگام مرگ عنوان کرد.
وی افزود: به فرموده پیامبر مکرم اسلام (ص)، رمضان ماهی است که خداوند آن را عظمت بخشیده و فضیلت آن را نسبت به سایر ماه ها بیشتر کرده است.
کریمی ادامه داد: در بیان عظمت ماه مبارک رمضان همین بس که پیغمبر اسلام (ص) فرمودند: اگر انسان ها ارزش این ماه را می دانستند همواره آرزو می کردند که سراسر سال رمضان باشد.
مدرس حوزه علمیه کرمانشاه یادآوری کرد: بنا بر روایات حضرت علی (ع) به نقل از رسول خدا فرموده است کسی که در ماه رمضان برای رضای خداوند روزه بگیرد پروردگار متعال هفت خصلت را بر او واجب می گرداند.
وی تصریح کرد: محو شدن حرام در وجودش، نزدیکی به رحمت خداوند، پوشیده شدن خطای پدر و مادر، آسان شدن لحظه جان دادن، در امان ماندن از گرسنگی و تشنگی روز قیامت، برخورداری از خوراکی های لذیذ بهشتی و دور ماندن از آتش دوزخ هفت خصلتی است که به فرد روزه دار می رسد.
کریمی همچنین دعا و استغفار فراوان در ماه رمضان را یکی از اعمال مستحب وارده برای این ماه ذکر کرد و گفت: در روایات آمده است که دعا در این ماه بلا را از انسان دور و استغفار نیز گناهان وی را پاک می کند.
مدرس دانشگاه های کرمانشاه در ادامه افراد روزه دار را به تلاوت زیاد قرآن در ماه رمضان تشویق کرد و گفت: بهترین اعمال در شب ها و روزهای ماه مبارک رمضان، تلاوت قرآن است، به گونه ای که تلاوت هر آیه قران در این ماه ثواب یک ختم قرآن در ماه های دیگر برایش ذکر شده است.
وی همچنین ماه رمضان را ماه فرصت یابی و برنامه ریزی درست ذکر کرد و افزود: در این ماه می توانیم به موقع بیدار شویم، به موقع بخوریم و به موقع بیاشامیم و اراده ترک گناه و معصیت را نیز در خود تقویت کنیم.
کریمی در پایان ابراز امیدواری کرد با بهره گیری از فرصت هایی که ماه رمضان در اختیار انسان قرار می دهد بتوانیم زندگی خود را در مسیر قرب الهی ادامه داده و شرایط را برای بهره گیری بهتر از رحمت الهی فراهم کنیم.

** باید و نبایدهای تغذیه در ماه رمضان
یکی از متخصان تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: افراد روزه دار برای اینکه در طول روز کمتر تشنه و گرسنه شوند، لازم است در وعده سحر و افطار تغذیه مناسبی داشته باشند.
صفورا مقصودی با تاکید بر اینکه وعده سحری برای روزه داران از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: حتی اگر افراد روزه دار در سحر به خوردن غذا میل نداشته باشند، توصیه می شود یک مقدار آب، شیر و مانند آن با چند عدد خرما استفاده کنند تا بدنشان در طول روز دچار خشکی و کم ‌آبی نشود.
وی یادآور شد: روزه داران تا آنجا که می‌توانند از تنقلات بخصوص نوع پرنمک آن خودداری کنند چرا خوراکی های شور، احساس تشنگی را افزایش می‌ دهد.
مقصودی با بیان اینکه روزه داران حتما در وعده سحری میوه مصرف کنند، افزود: علاوه بر میوه‌ جات فصل، می‌توان از خیسانده برگه آلو، زردآلو، انجیر و مانند اینها استفاده کرد چرا که این خوراکی‌ ها سوخت بدن را تامین کرده و از ایجاد یبوست جلوگیری می ‌کنند.
این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه ضمن توصیه به روزه داران مبنی بر اینکه هنگام افطار از باز کردن روزه با آب سرد، نوشابه و ... خودداری کنند، اظهار داشت: بهترین نوشیدنی در آغاز افطار، شیر، آب یا چای کمرنگ و گرم با خرماست.
وی ادامه داد: بعد از آن نیز می‌توان از مواد سبک و حاوی فیبر و قند طبیعی مانند خرما، کشمش و عسل استفاده کرد تا هم اشتها کنترل شده و هم از زیاده‌ خوری و وارد کردن حجم بالایی از غذا به معده جلوگیری شود.
مقصودی با بیان اینکه خوردن نان، پنیر، گردو و سبزی‌های ضدعفونی شده در ابتدای افطار نیز توصیه می شود، گفت: مصرف سبزی در هنگام افطار بهتر است چون فیبر سبزیجات آب را به خود جذب می کند و خوردن آن در سحری ممکن است باعث تشنگی در طول روز شود.
وی در پایان به روزه داران توصیه کرد هنگام افطار از غذای سنگین استفاده نکنند چرا که معده خالی تحمل غذای سنگین را ندارد و ممکن است به مرم مشکلات گوارشی برای آن ها ایجاد نماید.

** شهروندان از روزه خواری در ملاء عام خودداری کنند
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه نیز از شهروندان و مسافرانی که دارای عذر شرعی بوده و نمی توانند روزه بگیرند، خواست تا از روزه خواری در ملاء عام به منظور حفظ حرمت ماه مبارک رمضان خودداری کنند.
سرهنگ محمدرضا آمویی با تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: پلیس برای پاسداشت ماه مهمانی خداوند و حفظ حرمت آن، نهایت توان و تلاش خود را به کار خواهد گرفت و از عموم شهروندان مومن و خداجوی کرمانشاهی نیز انتظار می رود برای تحکیم پیوندهای ایمانی و گسترش ارزش های اخلاقی، نسبت به رعایت ارزش های دینی در اماکن عمومی، اهتمام لازم را داشته باشند.
وی اضافه کرد: البته در این میان پلیس هم در کنار مردم بوده و با معدود افرادی که احتمالا قصد هنجارشکنی در سطح شهر و مقابل انظار عمومی داشته باشند، برخورد خواهد کرد.
آمویی تصریح کرد: با آغاز ماه مبارک رمضان، صنوف پذیرایی شامل رستوران ها و اغذیه و آب میوه فروشی ها از اذان صبح تا اذان مغرب تعطیل خواهند بود که البته در این میان برای رعایت حال مسافران و افرادی که دارای عذر شرعی هستند، برخی از اصناف با کسب مجوز و رعایت شئونات اسلامی، به نحوی که تظاهر به روزه خواری در ملاء عام نشود، اجازه فعالیت دارند.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی کرمانشاه، همچنین از رانندگان خودروهای شخصی و عمومی نیز خواست در ماه مبارک رمضان از روزه خواری در ملاء عام اجتناب نمایند.
وی در پایان با بیان اینکه در سال های گذشته، عموم مردم همکاری بسیار خوبی با پلیس داشته و حرمت ماه مبارک رمضان را نگه داشته اند، گفت: با معدود هنجارشکنان نیز برابر قانون برخورد خواهد شد.
ماه مبارک رمضان امسال 29 روز بوده و طبق تقویم از پنجشنبه 27 اردیبهشت آغاز شده و تا پنجشنبه 24 خرداد به طول می انجامد.
7458/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.