به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان سرپل ذهاب معروف به مشهد مظلومان فاتح، دارای 32 اثر تاریخی است که پیشینیه آن به دوران نوسنگی باز می گردد و در ماه های اسفند و فروردین، طبیعت دلنشین و مطبوعش همه را به خود فرا می خواند تا از طبیعت سبز بهاری آن لذت ببرند.
این شهرستان با قدمت 2 هزار و 800 سال قبل از میلاد مسیح از شهرهای مرزی ، باستانی و زرخیز استان کرمانشاه است که سابقه سکونت آن به هفت هزار سال قبل بر می گردد.
از آثار تاریخی شهرستان سرپل ذهاب می توان کتیبه و سنگ نوشته 'آنوبانی نی' پادشاه لولوبی ها که بر سینه رشته کوه همیشه استوار زاگرس حک شده است، 'دکان داوود'، 'طاق گرا'، 'زیج منیژه' و ده ها اثر باستانی و تاریخی دیگر را نام برد که همگی گویای هویت و تمدن و غنای فرهنگی مردم این منطقه است.
از دیگر آثار تاریخی این شهرستان می توان به نقش برجسته آنوبانی نی، نقش برجسته کتیبه دار، قربانگاه، آتشدان، پله ها و صفه، مرد مادی در حال نیایش، برد عاشقان، کتیبه اشکانی، سنگ نوشته مردوک آپال ایدین، زیچ منیژه در ابتدای دشت قلعه شاهین، قلعه منیژه، حوض منیژه، قلعه شاهین، زیجگه سراب، نقاره کوب، برج هزار گریه و برج کل گاراه نام برد.
همچنین آثار تاریخی قلعه مریم، تپه سراب ذهاب، آتشگاه سراب ذهاب، نهر والاش، برج والاش، آتشکده کویک، آتشدان برد عاشقان، دروازه جبال، قلعه سرخ دیزه، تاق گرا، قصر پاتاق، گور حمزه قاری و قریه مله دیز نقش پادشان لولوبی، چشم هر مسافر و گردشگری نوروزی را به خود خیره می کند.
سرپل ذهاب در زمان قدیم به حلوان معروف بود و حلوان شهر مهم ساسانیان و پایتخت 156 ساله بنوعنازیان بود که ارتفاع متوسط این شهر از سطح دریا 550 متر است.
مردم سرپل ذهاب در طول هشت سال دفاع مقدس در جهت حفظ و حراست از کیان مقدس ایران اسلامی از هیچ کوششی فرو گذار نکردند و در راه پاسداری از مملکت خویش 803 شهید و 163 آزاده و 840 جانباز را تقدیم انقلاب کرده اند.
بوستان جنگلی، مزار شهدای گمنام و دیگر مناظر طبیعی این شهرستان نیز در ایام پایانی سال و نوروز مسافران و میهمانان زیادی را به طبیعت دلچسپ خود دعوت می کند.
این شهرستان در زلزله مهیب 21 آبان امسال خسارت های بسیاری دید و بناها و واحدهای مسکونی بسیاری در آن تخریب و دچار خسارت شد.
مردمان این منطقه در هشت سال دفاع مقدس برای دفاع از این آب و خاک راست قامت ایستادند و این شهر را همچمون سال های دور از نو ساختند.
این بار نیز پس از زلزله، این مردم زیر بار مصیبت کمر خم نکردند و با وجود قربانی شدن تعدادی زیادی در زلزله آبان امسال، بار دیگر غبار غم ها را از دل ها می تکانند و مهیای نوروز شده اند.
روند بازسازی در این منطقه شتاب گرفته است و برخی مردم سرپل ذهاب که در منازل خود ساکن هستند، خانه تکانی نوروز را انجام داده اند و در آستانه تدارک سفره هفت سین سال 97 هستند تا از خدا بخواهند که حال سال نو شان را احسن الحال قرار دهد.
سرپل ذهاب از هم اکنون برای پذیرایی از میهمانان نوروزی آماده شده و تمهیدات لازم برای اسکان و اقامت مسافران و کاروان های راهیان نور در این شهرستان فراهم آمده است.
آماده سازی یادمان های شهدا در مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس، شهید شیرودی و پادگان ابوذر، احیای سنگرهای هشت سال دفاع مقدس برای آشنایی نسل جوان و کاروان های راهیان نور در محل یادمان شهدا از جمله اقدام های فرهنگی است که برای حضور و بازدید میهمانان و مسافران نوروزی در سرپل ذهاب انجام شده است.
سرپرست فرمانداری سرپل ذهاب گفت: برای ساماندهی وضعیت شهر زلزله زده و خدمات رسانی مناسب به گردشگران و مسافران نوروزی، جلسات متعددی در شهرستان برگزار شده است.
محبت جمالی نیا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ساماندهی مبادی ورودی شهر، جمع آوری صنوف غیرمجاز، بهسازی و بازسازی معابر ورودی شهر، تزئین شهر به پرچم جمهوری اسلامی و ایجاد شادابی ، شور و نشاط با ایجاد روشنایی ریسه ها و چراغ ها در المان های شهری از تمهیدات لازم برای استقبال از نوروز 97 است.
وی اظهار کرد: در آستانه سال نو برنامه ریزی لازم برای برپایی نمایشگاه های متعدد و آئین های ملی مذهبی و جشن عشایر در مبادی شهر با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره میراث گردشگری شهرستان صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: تلاش می شود وضعیت آب آشامیدنی و برق رسانی ساماندهی شود به نحوی که با قطعی برق با مشکل کمبود آب آشامیدنی شرب مواجه نشویم و خدمات رسانی به مسافران و گردشگران نوروزی به نحو مطلوبی مدیریت شود.
سرپرست فرمانداری سرپل ذهاب ادامه داد: با دستور جهادی استاندار کرمانشاه و تلاش مسئولان دستگاه های اجریی ذیربط، تاسیسات برقی که روی زمین خطرآفرین است و باعث آتش سوزی و حادثه شده بود، ساماندهی و دستگاه های بی خطری جایگزین شد.
جمالی نیا، اضافه کرد که تلاش برای هدایت آب های سطحی و انتقال آن به فاضلاب شهری با توجه به در پیش بودن فصل گرما، از دیگر اقدام های صورت گرفته برای جلوگیری از انتشار برخی بیماری ها در مناطق زلزله زده سرپل ذهاب است.
وی گفت: پیش بینی می شود در ایام نوروزی امسال، مسافران و گردشگران زیادی وارد سرپل ذهاب شوند و برای ارائه خدمات به میهمانان، نیاز است از توان و ظرفیت دیگر استان ها نیز به کارگیری شود.
این مقام مسئول اظهار کرد: آمادگی بخش های مختلف درمانی، داروخانه ها، نظارت بر ناوگان حمل و نقل درون و برون شهری، اتخاذ تمهیدات ترافیکی، تامین امنیت، کشیک واحدهای خبازی شهرستان برای ارائه خدمات و تامین نیاز مسافران به صورت تمام وقت از دیگر اقدام های صورت گرفته در ایام تعطیلات نوروزی در سرپل ذهاب است.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از 90 هزار تن جمعیت و 48 کیلومتر مرز با عراق دارد.
7079/3012/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.