به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن سلیمانی ظهر جمعه 11 اسفند در نشست خبری با خبرنگاران استان کرمانشاه در پاسخ به این سوال که آیا بودجه ویژه‌ای برای مناطق زلزله زده استان تخصیص پیدا کرده یا خیر؟ گفت: در بودجه سال 97 اعتباری که مخصوص مناطق زلزله زده کرمانشاه باشد، نداریم اما منابعی از صندوق توسعه ملی برای مناطق زلزله زده کشور در نظر گرفته شده که سهم استان در مرحله تخصیص اعتبار مشخص می شود و این وظیفه مدیران، نمایندگان و مردم است که در اعمال و اجرای این قانون مطالبه گری کنند و سهم کرمانشاه را افزایش دهند.

** آخرین وضعیت آناهیتا
نماینده مردم کنگاور، صحنه و هرسین در مجلس در باره آخرین وضعیت عملیات احداث پالایشگاه آناهیتا کرمانشاه نیز گفت: پس از تلاش هایی که برای اثبات ماهیت غیردولتی این طرح صورت گرفت، اکنون زمینه استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و فاینانس برای ساخت آن فراهم شده است.
سلیمانی گفت که از بیژن زنگنه، وزیر نفت به عنوان یک کرمانشاهی انتظار داریم در این زمینه فعال تر شود و جذب سرمایه گذاری برای احداث پالایشگاه را تضمین کند.
علت توقف سوآپ نفت کرکوک در پالایشگاه کرمانشاه نیز از دیگر سوالاتی بود که خبرنگاران از سلیمانی پرسیدند؛ او گفت: موضوع سوآپ این است که پالایشگاه کرمانشاه نفت کرکوک را تحویل بگیرد و به جای آن محصول دیگری به عراق عرضه کند اما من در باره اینکه آیا قراردادی در این زمینه بین 2 طرف وجود دارد و یا مدیر جدید پالایشگاه کرمانشاه آن را اجرایی می کند، اطلاع دقیقی ندارم.

**دخالت یا نظارت نمایندگان در عزل و نصب ها؟
ادعای دخالت نمایندگان در عزل و نصب مدیران استانی یکی از ابهاماتی که در هفته های اخیر از سوی برخی رسانه ها مطرح شده است؛ موضوعی که جای خود را در بین سوالات امروز خبرنگاران از سلیمانی باز کرد.
نماینده مردم کنگاور، صحنه و هرسین در مجلس در پاسخ گفت: بین دخالت و نظارت رابطه ظریفی وجود دارد و این موضوع مطرح است که آیا نماینده مجلس حق دارد به عنوان نماینده مردم به وضعیت مدیران ضعیف و ناکارآمد رسیدگی کند؟ مثلا اگر یک نماینده به یقین رسید که مدیری از قابلیت و توانایی لازم برخوردار نیست و ادامه مسئولیت و مدیریت او منجر به تفرقه و زیان بیشتر برای جامعه و شهروندان خواهد بود، آیا این نماینده حق اعلام این موضوع به مسئول بالاتر را ندارد؟
به گفته او، دخالت نمایندگان آنجایی معنی پیدا می کنند که یک نماینده در مسیر نظارت بر انتصاب فردی اصرار کند، حتی اگر آن فرد شایستگی لازم را نداشته باشد.
سلیمانی پاسخ خود را فراتر از این موضوع برد و به صراحت تاکید کرد که حتی اعتقادی به ضرورت بومی یا غیربومی بودن مدیران ندارد و تنها شاخص او برای مدیریت شایسته سالاری است.
او در عین حال این سوال را مطرح کرد که اگر یک مدیر بومی شایستگی و کارآمدی لازم را نداشت یا فردی غیر بومی شایسته تر و کارآمد تر بود چه باید کرد؟ یا برعکس.

**این ادعا بی اساس است
به دنبال برخی از انتصاب های مدیران استان از سوی استاندار کرمانشاه، برخی فعالان سیاسی به انتقاد از هوشنگ بازوند برخاسته و او را متهم به پذیرش نظر نمایندگان استان کرده اند؛ موضوعی که سلیمانی به صراحت آن را رد کرد و ادعایی بی اساس دانست.
او از منتقدان خواست که اگر مصداقی برای ادعای خود دارند با استدلال و به روشنی بیان کنند تا اگر فشاری برای نصب مدیری صورت گرفته باشد، همه مردم از آن مطلع شوند زیرا کلی‌گویی و اتهام زنی جزء ایجاد تفرقه و مشکل جدید نتیجه ای ندارد.

**بجای تفرقه، همبستگی سیاسی را تقویت کنیم
این نماینده مجلس در عین حال به همه سیاسیون و نخبگان استان توصیه کرد که برای رفع مشکلات مردم و کرمانشاه راهی جز همراهی، هم افزایی و همفکری وجود ندارد و بهتر و عادلانه تر این است که به جای تقابل و اختلاف دنبال وحدت و همکاری باشیم و همبستگی سیاسی را تقویت کنیم.

**توفیق نظام است نه موفقیت فرد یا نهادی خاص
'نمایندگان استان در خدمت ‌رسانی به مردم چه دستاوردهایی داشته اند؟'، این سوال را یکی دیگر از خبرنگاران پرسید که عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی پاسخ داد: اگر در زمینه خدمت رسانی به مردم توفیقی صورت گرفته باشد، محدود به یک فرد یا مجموعه خاص نیست بلکه دستاورد کل نظام جمهوری اسلامی محسوب می شود و اتفاقاً مشکل از جایی شروع می‌شود که برخی تلاش می‌کنند موفقیت ها و خدمات را به نام خود ثبت و اعلام کنند.
به اعتقاد سلیمانی در حوزه انتخابیه کنگاور، صحنه و هرسین تلاش های صورت گرفته از جمله در بخش برق رسانی، گازرسانی، راه و آبرسانی روستایی موفق بوده است.
او از تکمیل تصفیه خانه شهر هرسین و طرح های جاده کنگاور به تویسرکان و بیستون به سنقر خبر داد و گفت: 2 طرح مسیر دینور به کامیاران و پل شاهی هم در حال تکمیل است.

**در صیانت از تولید موفق نبوده‌ایم
این نماینده مجلس در عین حال گفت که از نظر سیستم نگهداری برنامه خاصی وجود ندارد و هر چند در افزایش تولید سطح محصولات کشاورزی پیشرفت خوبی داشته ایم اما در صیانت از تولید موفق نبوده‌ایم به این معنی که مثلا پول خرید محصولات کشاورزی را به موقع به کشاورز پرداخت نمی کنیم یا مثلاً تخمه آفتابگردان تولیدی ما به نام های دیگری عرضه می شود.

**علت تاخیر در بهره برداری از راه آهن
همانگونه که انتظار می رفت چرایی تاخیر در افتتاح راه آهن کرمانشاه نیز یکی از سوالات نشست خبری امروز بود.
سلیمانی در این باره مشکل اصلی را کمبود اعتبار دانست و گفت: امیدواریم براساس بودجه امسال راه آهن کرمانشاه به بهره ‌برداری برسد و البته ما در این زمینه چندین بار به مسئولان مربوطه تذکر داده ایم.
او در عین حال گفت: ایستگاه های وعده داده شده هم هنوز احداث نشده و حتی جایگاه ساخت آن مشخص نشده است.

**راهکار مهار بیکاری و مسیر اشتباه سرمایه گذاری
در ادامه این نشست خبری، خبرنگار ایرنا مهمترین دغدغه و مشکل استان را مطرح کرد یعنی بیکاری؛ با این سوال که آیا در بودجه 97 نگاه ویژه‌ای برای مهار معضل بیکاری در استان کرمانشاه وجود دارد و می توان امیدوار بود که اتفاقات خوبی در این زمینه رخ دهد؟
سلیمانی در پاسخ گفت: حل مشکل بیکاری نیازمند سرمایه گذاری دولتی و غیردولتی است اما با توجه به اینکه ما سرمایه‌گذاری دولتی را جز در بخش کشاورزی نداریم، راهی جز حمایت و سیاست گذاری دولت برای تحقق سرمایه گذاری غیر دولتی نیست.
به اعتقاد او باید این موضوع را روشن کنیم که مهمترین ظرفیت سرمایه‌گذاری در استان کرمانشاه چیست و در کجا باید صورت بگیرد زیرا در اقتصاد امروز، هر تولیدی به صرفه نیست.
این نماینده مجلس سوال کرد که مردم استان کرمانشاه از ده ها سال سرمایه گذاری برروی پتروشیمی، پالایشگاه، خودروسازی و شهرک های صنعتی چقدر سود برده اند؟ چرا بسیاری از شهرک های صنعتی استان نیمه کاره رها شده اند؟
او تاکید کرد که مهمترین مزیت استان کرمانشاه در صنایع تبدیلی کشاورزی، گردشگری و صنایع دستی مختص هر شهرستان است و این مسیر باید در اولویت قرار گیرد تا مشکل بیکاری مهار شود.
سلیمانی البته گریزی هم به ضعف فرهنگ سرمایه گذاری در بین مردم زد و گفت: درست است که سوء مدیریت یکی از مشکلات جذب سرمایه گذاری است اما این موضوع همه موانع نیست و باید زمینه سرمایه‌گذاری و جذب و امنیت سرمایه تامین و مردم هم وارد میدان شوند تا کار و تولید به نتیجه برسد.

**ماجرای واگذاری مشکل ‌دار پتروشیمی بیستون
یکی دیگر از خبرنگاران در باره علت بسته شدن مخازن پتروشیمی بیستون سوال کرد اما سلیمانی در جواب پاسخ قابل تاملی داد و گفت: این پتروشیمی حدود 6 سال پیش به یک خریدار خصوصی واگذار شده بود اما چون این فرد پول پتروشیمی را به دولت نداد، وزارت نفت پس از چند سال پتروشیمی را پس گرفت و اکنون سوال این است که چه کسی باید پاسخگوی زیان چندین ساله به اموال عمومی باشد؟
پتروشیمی بیستون موادی به نام 'ال‌ای‌بی' تولید می‌کند که در تهیه مواد شوینده کاربرد دارد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس همچنین در باره طرحی که تازگی به عنوان رسیدگی به اموال نامشروع مسئولان در مجلس مطرح شده است گفت: ابتدا باید ابهامات این طرح روشن و مشخص شود که سطح مشروع یعنی چه؟ زیرا کلیت آفرینی زیان آور است و ما باید به سمت مصداق محوری حرکت کنیم تا آثار آن در مقابله با فساد هم مشخص شود.

**آخرین وضعیت مصوبه امهال وام ها
یکی از وعده هایی که پس از زلزله 21 آبان ماه به مردم مناطق زلزله زده استان کرمانشاه داده شد، امهال 2 ساله وام های بانکی آنان بود یعنی مردم 2 سال از پرداخت وام معاف شوند.
یکی از خبرنگاران علت به تاخیر افتادن اجرای این مصوبه را پرسید که سلیمانی توضیح داد: در قانون مربوط به امهال وام های بانکی قید شده است که محدوده اجرای آن به میزان بودجه سنواتی باشد و وعده های فراتر از این موضوع قابلیت اجرا شدن ندارد زیرا قابلیت اجرایی وعده‌ها صرفاً بر مبنای بودجه سنواتی و وجود ردیف بودجه خواهد بود در غیر این صورت در حد یک وعده باقی می ماند.
به گفته این نماینده مجلس، امهال 2 ساله وام ها در بودجه 97 تصویب شده اما سقف آن بستگی به میزان تخصیص این بودجه از طرف دولت دارد و هنوز جزئیات آن مشخص نیست.
حسن سلیمانی قاضی دادگستری و نماینده چهار دوره مردم کنگاور، صحنه و هرسین در مجلس شورای اسلامی بوده است و مدیر کلی امور حقوقی مجلس، معاونت اقتصادی سازمان بازرسی کل کشور، عضویت معاون دیوان عالی کشور، دبیری هیات عالی نظارت بر حفظ حقوق شهروندی کل کشور، عضویت شورای حقوقی سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور و مشاوری رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در کارنامه کاری او وجود دارد.
استان کرمانشاه با وسعت حدود 25 هزار کیلومتر مربع، 1.5 درصد از مساحت کل کشور (هفدهمین استان) را به خود اختصاص داده و شامل 14 شهرستان، 31 بخش، 32 شهر، 86 دهستان است.
این استان پر از ظرفیت های بزرگ و متعدد اقتصادی و درآمدزایی است؛ از وجود 670 هزار جوان 15 تا 29 ساله و بیش از 900 هزار هکتار زمین آماده کشت با منابع آبی مناسب گرفته تا وجود معادن متعدد و ظرفیت های پرشمار گردشگری و داشتن چهار بازارچه و 2 گمرک رسمی در ‌مرز عراق.
گزارش از عبدالله الماسی
7444/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.