به گزارش خبرنگار ایرنا؛ این طرح در دهه های قبل هم مطرح شد اما به دلایلی اجرایی نشد تا اینکه با رویکردهای حمایتی دولت تدبیر و امید به صنعت گردشگری، این طرح وارد مرحله اجرا شد.
محوطه تاریخی طاق بستان در دامنه کوهی به همین نام و در کنار چشمه ای در شمال شرقی شهر کرمانشاه واقع شده است، در این محوطه آثاری از دوره ساسانی وجود دارد که شامل سنگ نگاره اردشیر دوم و دو ایوان سنگی بنام های ایوان کوچک و بزرگ است.
طاق بستان در 15 دی سال 1310 به شمارهٔ ثبت ۱۷۲در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و مقدمات تشکیل پرونده برای ثبت جهانی نیز از چند سال قبل آغاز شده است.
مجموعه تاریخی بیستون به عنوان تنها اثر ثبت جهانی شده استان کرمانشاه در جنوب غربی شهر بیستون واقع شده و در 22 تیر ماه سال 1385 به شماره ثبت 1222 در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است.
در عرصه محوطه تاریخی، فرهنگی و طبیعی بیستون 28 اثر ثبت شده ملی وجود دارد و تاکنون در حریم آن نیز بیش از 150 اثر تاریخی شناسایی شده که از این تعداد 88 اثر آن در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.
بیستون شهری در 30 کیلومتری شمال شرقی شهر کرمانشاه با حدود پنج هزار نفر جمعیت است.

**اتمام مرحله اول مطالعات کریدور
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از اتمام مرحله اول مطالعات کریدور گردشگری بیستون - طاق بستان خبر داد و گفت: این طرح در دهه های مختلفی مطرح و سپس بدون نتیجه مسکوت مانده بود اما در دولت تدبیر و امید فعال شده است.
جلیل بالایی افزود: سال 90 و در سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه موضوع عقب نشینی پادگان های مسیر این کریدور از ایشان درخواست می شود و پس از موافقت ایشان طرح قوت می گیرد.
او اظهار کرد: اداره کل راه و شهرسازی به عنوان متولی اجرای این طرح، در زمان استاندار سابق گزارش مرحله صفر مطالعات طرح را در کارگروه گردشگری مطرح کرد و به تصویب رسید.
بالایی اضافه کرد: اکنون کار نقشه برداری طرح به اتمام رسیده و مطالعات مرحله یک نیز 70 درصد پیشرفت دارد که پس از آماده شدن در کارگروه گردشگری استان مطرح خواهد شد.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، این طرح دارای 2 بخش است که بخش عمده آن شامل ساخت اقامتگاه ها و ظرفیت‌های گردشگری توسط سرمایه گذاران و با ارائه تسهیلات ارزان قیمت به آنان انجام می گیرد و بخش زیرساختی مانند ایجاد زیرگذر در ورودی بیستون و ساماندهی میدان امام (ره) تا سه راهی جاده قدیم توسط اداره راه و شهرسازی و شهرداری انجام خواهد گرفت.
وی در ادامه گفت: منتظر هستیم که این طرح در کارگروه گردشگری استان مطرح و به تصویب رسد و بعد از آن به سمت اجرایی کردن پیش می رویم.
وی با بیان اینکه این طرح را با سرمایه گذاری بخش خصوصی از طریق اعطای تسهیلات ارزان قیمت اجرا می کنیم، گفت: برای اجرای این طرح ابتدا نظام بهره برداری را تعریف می کنیم و در این راستا نیز اولویت با مالکان کاربری های مجاور کریدور است.
وی یکی از اقدام های انجام شده در این طرح را درختکاری 100 هکتار از زمین های مسیر اعلام کرد و افزود: همچنین اداره کل راه و شهرسازی است قرار است روبروی کاروانسرای شاه عباسی زیرگذری برای رفاه بازدیدکنندگان ایجاد کند.
بالایی با بیان اینکه دولت در این طرح زیرساخت های لازم را ایجاد می کند و از بخش خصوصی برای بهره برداری دعوت می کنیم، گفت: باید به دنبال جذب سرمایه گذاری در این طرح باشیم.

**بازدید 600 هزار نفر از محوطه های تاریخی استان کرمانشاه
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در ادامه به آمار گردشگران استان در 9 ماه امسال نیز اشاره کرد و گفت: براساس بلیط های صادر شده، در این مدت 600 هزار نفر از محوطه های تاریخی استان بازدید کرده اند که نسبت به سال 95 بیش از 18 درصد رشد داشته است.
بالایی افزود: تعداد گردشگران خارجی ورودی به استان نیز در این مدت 12 هزار نفر بوده است که یک رشد سه تا چهار درصدی را نشان می دهد.
وی با اشاره به اهمیت محرک های بخش گردشگری در جذب گردشگر و توسعه و تقویت این صنعت، اظهار کرد: حدود 47 دفتر خدمات سفر گردشگری در استان فعال بود که در سال 96 با افزایش 25 درصدی 15 دفتر جدید تاسیس شده و شمار این دفاتر به 62 مورد افزایش یافته است.
استان کرمانشاه با حدود 2 میلیون جمعیت دارای 31 شهر و 2 هزار و 622 روستا است.
در استان کرمانشاه تاکنون بیش از چهار هزار اثر تاریخی شناسایی شده که بیش از 2 هزار 200 اثر آن ثبت ملی شده است.
تنها اثر جهانی استان کرمانشاه کتیبه داریوش هخامنشی در بیستون است.
3033/8066 خبرنگار:فرزاد نویدی ** انتشار دهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.