به گزارش خبرنگار ایرنا، در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان کرمانشاه که در سرسرای جلسات استانداری تشکیل شد، اعضای کارگروه در خصوص چگونگی تقویت توان و افزایش میزان صادرات، افرایش کیفیت محصولات تولیدی و صادراتی، نیازهای کشورهای وارد کننده از ایران و همچنین تلاش برای رسمی کردن مرز سومار به بحث و تبادل نظر پرداختند.

** کاهش 20 درصدی صادرات کرمانشاه به عراق
در ابتدای این کارگروه، نعمت الله حقیقی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه، از کاهش حدود 20 درصدی صادرات کرمانشاه به عراق خبر داد و گفت: در حالی که طی سال های گذشته حدود 50 درصد از کل صادرات کشور به عراق توسط کرمانشاه انجام می شود امروز این رقم به 30 درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه عمده کاهش صادراتی استان به عراق مربوط به ناامنی های ایجاد شده در خاک این کشور بوده است، گفت: بیشترین کاهش صادرات نیز از مرز پرویزخان شاهد بوده ایم که البته تعرفه‌های سنگین بین بخش کردنشین و عربی کشور عراق نیز تاثیرگذار بوده است.
حقیقی، به فعالیت مرز سومار و پیشرفت قابل توجهی که در امر صادرات داشته اشاره کرد و گفت: میزان صادرات از این مرز از روزی 10 کامیون در سال 94 به 150 تا 200 کامیون در روز طی سال جاری رسیده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه، با تاکید بر قابلیت های فراوان مرز سومار برای امر صادرات، خواستار تلاش مسئولان ارشد استان برای رسمی شدن این مرز شد.
وی همچنین در پایان پیشنهاد برپایی نمایشگاهی از توانمندی‌های استان در بخش مرکزی عراق را برای نیمه دوم سال مطرح کرد.

**آمار صادرات استان به عراق در 10 سال گذشته
خلیل حیدری مدیرکل گمرکات استان کرمانشاه نیز در این کارگروه به آمار صادرات استان در 10 سال اخیر اشاره کرد و گفت: میزان صادرات صورت گرفته از استان در سال 86 به 560 میلیون دلار، سال 87 به یک میلیارد و 370 میلیون دلار، سال 88 به یک میلیارد و 929 میلیون دلار و در سال 89 به یک میلیارد و 897 میلیون دلار رسید.
وی ادامه داد: استان کرمانشاه در سال 90 صادرات خود را به 2 میلیارد و 406 میلیون دلار، سال 91 به 2 میلیارد و 597 میلیون دلار، سال 92 به 2 میلیارد و 871 میلیون دلار، سال 93 به 2 میلیارد و 406 میلیون دلار، سال 94 به 2 میلیارد و 623میلیون دلار و در سال 95 به یک میلیارد و 862 میلیون دلار رسانده است.
حیدری تصریح کرد: میزان صادرات استان کرمانشاه در 6 ماه ابتدایی امسال نیز به 960 میلیون دلار رسیده است.
مدیرکل گمرکات استان کرمانشاه، از کاشی و سرامیک، کولر آبی، لوازم خانه داری و پاکیزگی، ظروف ملامین، سیب زمینی و گوجه فرنگی به عنوان عمده کالاهای صادراتی از استان یاد کرد.
وی گفت: کشورهای عراق، افغانستان، ترکیه، امارات و هند نیز عمده ترین مقاصد صادراتی استان کرمانشاه هستند هرچند که 95 درصد کل صادرات صورت گرفته از کرمانشاه به مقصد عراق انجام می شود.

** امکان صادرات سالانه 10 هزار تن گوشت قرمز از کرمانشاه وجود دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز یکی دیگر از افرادی بود که در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان به تولید سالانه 36 هزار تن گوشت قرمز در استان اشاره کرد و گفت: 26 هزار تن آن در داخل استان مصرف و 10 هزار تن نیز قابلیت صادرات دارد.
خسرو شهبازی با بیان اینکه در 9 ماه سال گذشته حدود 250 هزار راس دام زنده از استان کرمانشاه به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است، ادامه داد: از ابتدای فصل زمستان سال گذشته به علت سیاست های وزارت جهاد کشاورزی و به منظور جلوگیری از افزایش قیمت گوشت و تامین نیاز داخل کشور، صادرات دام زنده متوقف شد.
وی تصریح کرد: استان کرمانشاه با حدود سه میلیون راس گوسفند و بز و 200 هزار راس گاو و گوساله یکی از قطب های دامپروری کشور و از جمله بزرگترین صادرکنندگان دام زنده محسوب می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه همچنین از توانمندی استان در تولید مرغ گوشتی و تخم گذار سخن گفت و افزود: در کرمانشاه 783 واحد مرغداری‌ صنعتی گوشتی و تخمگذار فعال است که سالانه بیش از 63 هزار و 700 تن گوشت مرغ و 11 هزار تن تخم مرغ در این تعداد واحد تولید می شود.
شهبازی گفت: گوشت مرغ یکی از نیازهای بازار عراق است و کرمانشاه می تواند با تقویت این بخش سهم زیادی از بازار عراق در این حوزه را بدست بگیرد.

**بیش از 150 میلیارد ریال برای بازارچه مرزی سومار هزینه شده است
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت های بالای بازارچه مرزی سومار، بر رسمی شدن آن تاکید کرد و گفت: تاکنون بیش از 150 میلیارد ریال در این بازارچه هزینه شده است.
مجتبی نیک کردار خاطرنشان کرد: احداث بازارچه سومار در سال 93 آغاز شد و از سال 94 نیز کار صادرات در آن صورت گرفت.
وی گفت: مرز سومار تنها مرزی است که در منطقه عربی کشور عراق واقع شده و با بغداد مرکز این کشور نیز تنها حدود یکصد کیلومتر فاصله دارد.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه مرز سومار برای رونق بیشتر باید مسافربری و رسمی شود، افزود: گمرک کشور موافقت اولیه خود را برای این کار اعلام کرده است.
نیک کردار در پایان از صادرات 55 قلم کالا به ارزش 321 میلیون دلار در 6 ماه ابتدایی سال جاری از بازارچه مرزی سومار خبر داد.

**تاکید استاندار کرمانشاه بر تقویت بخش صادرات و رسمی شدن مرز سومار
استاندار کرمانشاه نیز در جمع بندی سخنان مسئولان حاضر در جلسه بر 2 موضوع تقویت بخش صادرات و رسمی شدن مرز سومار تاکید کرد و خواستار همدلی مدیران استان برای تحقق این 2 مسئله شد.
هوشنگ بازوند با بیان اینکه صادرات یکی از بخش های اصلی رونق اقتصادی کشور و خروج از رکود محسوب می شود، ادامه داد: خوشبختانه کرمانشاه با داشتن مرزهایی توانمند در این خصوص وضعیت بسیار خوبی دارد.
وی همچنین بر تلاش برای رسمی شدن مرز سومار تاکید کرد و گفت: این مرز با توجه به نزدیکی به مرکز کشور عراق از ظرفیت های بسیار خوبی برخوردار است و تلاش می کنیم که هرچه سریعتر کارهای مربوط به رسمی شدن آن انجام شود.
استاندار کرمانشاه در ادامه بر استفاده حداکثری از بازار عراق و شناخت نیازهای این کشور تاکید کرد و گفت: در عین حال نباید خود را تنها به بازار این کشور محدود کنیم.
وی تصریح کرد: بازار سایر کشورهای همسایه نیز ظرفیت های خوبی برای صادرات دارد که باید آن ها را نیز در برنامه صادراتی استان بگنجانیم.
بازوند در پایان به پیگری برای برقراری صادرات دام زنده نیز اشاره کرد و گفت: برای این کار ابتدا باید موافقت ستاد تنظیم بازار کشور را اخذ و سپس با وزیر جهاد کشاورزی مذاکره کنیم.
7458/8066 خبرنگار:مسعود اسماعیلی ** انتشار دهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.