به گزارش خبرنگار ایرنا، حرکت رمه و گله در جاده های شهرستان های قصرشیرین، گیلانغرب و سرپل ذهاب به سمت مناطق ییلاقی دالاهو و دیگر نواحی سردسیر، هر فردی را سر ذوق می آورد و به یاد نحوه زندگی گذشتگان از نوع سنتی در کوه، دشت و بیابان می اندازد.
پوشش های محلی بر تن کودکان، زنان و مردان عشایر، حکایت سال های دور زندگی پیشینیان را برای ما یاد آوری می کند، هویتی که این روزها برای برخی از شهرنشینان دیگر غریبه و ناملموس شده است.
عشایر غرب کرمانشاه این روزها با استفاده از کامیون، تراکتور و یا سوار بر چهارپایان بار و بندیل خود را که متشکل از وسایل یک زندگی ساده است همراه دارند تا به تدریج در مناطق ییلاقی مستقر شوند.
عشایر غرب استان کرمانشاه از ایلات مختلف کرد جاف، کلهر، قلخانی، سنجابی، گوران و کرند هستند که حافظ آداب و رسوم قوم بزرگ کرد و زاگرس نشینیان هستند.

** آغاز کوچ عشایر قصرشیرین و سرپل ذهاب به مناطق ییلاقی
مدیر امور عشایری شهرستان های قصرشیرین، سرپل ذهاب و دالاهو از آغاز کوچ بهاره عشایر این شهرستان ها با توجه به گرم شدن تدریجی هوا به مناطق ییلاقی و سردسیر استان کرمانشاه خبر داد.
جواد مرادی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا، جمعیت عشایر کوچ رو قصرشیرین را یک هزار و 590 خانوار با بیش از 9 هزار تن جمعیت، عشایر سرپل ذهاب را 15 هزار و 341 تن در قالب 2 هزار 671 خانوار و جمعیت عشایر دالاهو را یک هزار و 171 خانوار با جمعیت 6 هزار و 677 تن اعلام کرد.
وی اظهارکرد: از عشایر قصرشیرین و سرپل ذهاب می توان به ایلات و طوایف خزل، سنجابی، قلخانی، گوران و کرند، قلعه شاهین و ثلاث باباجانی نام برد که هم اکنون در مناطق سومار، خان لیلی، نفت شهر، بازی دراز، خسروی، گندمبان و اطراف شهر و نیز حاشیه روستاهای کرکهرک، انجیربان، گره صدف ، تنگه حمام ، پل شیرازی، کنه کبود ، تق تق و حسین آباد مستقر هستند که به سمت مناطق ییلاقی دالاهو و سردسیر استان کرمانشاه حرکت می کنند.
وی گفت: عشایر قصرشیرین با در اختیار داشتن 195هزار راس جمعیت دامی، در مجموع سالیانه سه هزار و 415 تن شیر ، 183 تن پشم ، دو هزار و 559 تن گوشت قرمز و عشایر سرپل ذهاب نیز با در اختیار داشتن 272 هزار و 922 راس جمعیت دامی ، چهار هزار و 263 تن گوشت ، 6 هزار و 762 تن شیر و 415 تن الیاف تولید می کنند.
مدیر امور عشایری شهرستان های قصرشیرین، سرپل ذهاب و دالاهو اضافه کرد که تهیه مواد خوراکی، مواد شوینده ، آرد و تعمیر و مرمت راه روستایی و ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی با همکاری بهداشت و آموزش و پرورش از خدماتی است که از سوی این نهاد به عشایر منطقه ارائه می شود.
مرادی ادامه داد: همچنین عشایر نیمه کوچ رو دالاهو هم اکنون دارای 105 هزار و 189 راس جمعیت دامی هستند که در منطقه روستایی مستقر هستند.
وی از رانندگان خواست با توجه به آغاز کوچ عشایر و عبور آنها از راه های حوزه استحفاظی، قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند تا از حوادث ناگوار جلوگیری شود.

** آغاز کوچ یک هزار و 500 خانوار عشایری گیلانغرب به مناطق ییلاقی
مدیر امور عشایری گیلانغرب نیز گفت: یک هزار و 500 خانوار عشایری مستقر در مناطق گرمسیری این شهرستان و همچنین از دیگر شهرستان های استان کرمانشاه به تدریج تا 15 اردبهشت در مناطق ییلاقی شهرستان در بخش گواور و شهرستان های شرقی استان مستقر می شوند.
وحید الهی افزود: از این تعداد، 900 خانوار بومی شهرستان و 600 خانوار به صورت مهمان در طول سال در سطح این شهرستان حضور دارند.
وی مناطق ییلاقی شهرستان گیلانغرب را گواور، گردنه قلاجه ، صیدایاز و بلاله ذکر کرد و گفت که کوچ عشایر به صورت پیاده و در برخی موارد نیز با استفاده از کامیون انجام می شود.
وی بیان کرد: عشایر شهرستان از طریق 230 هزار راس دام ارتزاق می کنند که سالیانه بیش از چهار هزار تن فرآورده های دامی شامل لبنیات ، گوشت و الیاف تولید و روانه بازار مصرف می کنند.
شهرستان های قصرشیرین ، سرپل ذهاب ، گیلانغرب و دالاهو در مجموع بیش از 280 هزار تن جمعیت دارد.
7079/3012/7399/8066 خبرنگاران:نازنین باباخانی و سلطانمراد شهبازپور ** انتشار دهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.