به گزارش خبرنگار ایرنا، مردم از بامداد امروز در حالیکه سبزه های عید خود را برای رهاسازی در رودخانه ها با خود حمل می کردند در حال ترک خانه ها و منازل خود هستند.
هم اکنون در خروجی شهرهای استان کرمانشاه ترافیک خودروها به چشم می خورد و نیروهای پلیس برای ساماندهی به امور و جلوگیری از حوادث رانندگی در خروجی شهرها و مسیرهای گردشگری استان حضوری چشمگیر دارند.
سراب های کنگاور و دربند صحنه، سنقر و کلیایی، هرسین، مجموعه تاریخی بیستون، بوستان های شرقی و غربی، کوهستان تاق بستان، بوستان های قصرشیرین، اسلام آباد غرب و طبیعت بکر پاوه و اورامانات هم اکنون مملو از شهروندان و مسافرین نوروزی است.
محیط زیست استان کرمانشاه با هماهنگی سازمان های مردم نهاد و دوستداران محیط زیست تراکت های آموزشی در خصوص پرهیز از ایجاد آلودگی و تخریب طبیعت تهیه کرده که امروز بین شهروندان توزیع می کند.
به گفته رییس پلیس راه استان کرمانشاه در روز 13 فروردین ماه محدودیت هایی در جاده های برون شهری برای تردد خودروها اعمال خواهد شد.
سرهنگ فضل الله شیری گفت: عبور و مرور انواع موتورسیکلت تا پایان تعطیلات نوروز در تمام بزرگراه های استان ممنوع است و در سایر راه ها چنانچه ضرورت ایجاب کند محدودیت اجرا خواهد شد.
وی افزود: همچنین تردد انواع تریلر، کامیون و کامیونت در روز 13 فروردین ماه در تمام راه های استان ممنوع است و این محدودیت استثنایی ندارد.
رییس پلیس راه استا کرمانشاه عنوان کرد: رفت و برگشت تمام خودروهای ترانزیت مواد سوختی به مرزهای غربی استان از ساعت 7 روز یازدهم فروردین تا ساعت 24 روز 14 فروردین بدون استثنا ممنوع خواهد بود، مضافاً اینکه تردد این وسایل نقلیه در ایام خارج از محدودیت تنها در طول روز از طلوع تا غروب آفتاب مجاز است و شب ها باید در پارکینگ های بین راهی متوقف شوند.

**مراقب طبیعت باشیم
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه در 13 فروردین ماه مراقب طبیعت باشیم، گفت: نریختن زباله در طبیعت و پاکیزه نگه داشتن آن نوعی احترام به فرهنگ ملی است که همه باید در انجام آن کوشا باشند.
غلامحسین کاظمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی یک اصل است که همه افراد یک جامعه برای سالم ماندن خود و ابتلا به انواع بیماری ها باید آن را مقدم بدارند.
وی گفت: بسیار خوب است شهروندانی که به دامان طبیعت می روند نایلون هایی را به همراه داشته باشند و اگر خوراکی مصرف می کنند پوست آن را داخل کیسه های زباله یا نایلون همراه خود بریزند.
کاظمی ادامه داد: پیش از آغاز سال جدید با همکاری فرمانداری و شهرداری اقدام به پاکسازی مبادی ورودی و خروجی شهر کردیم تا چهره زیباتری از استان و شهرمان را به تصویر بکشیم.
مدیرکل حفظت از محیط زیست کرمانشاه گفت: در ایام نوروز که شاهد حضور گردشگران در شهرهای مختلف استان هستیم پاکیزه نگه داشتن شهر و خیابان ها و همچنین طبیعت اهمیت دوچندان پیدا می کند.
وی همچنین با اشاره به در پیش بودن روز طبیعت (13 بدر) گفت: در این روز 25 گروه از یگان های حفاظت محیط زیست و سمن ها در سطح مناطق حفاظت شده و طبیعت استان حضور دارند و گردشگران و مردم را برای استفاده صحیح از فضای سبز و ... راهنمایی خواهند کرد.
کاظمی همچنین از توزیع کیسه های زباله بین مردم در روز طبیعت خبر داد و گفت: با این کار به طور قطع شاهد وضعیت بهتری در رابطه با حفظ محیط زیست خواهیم بود.
وی در پایان از همکاری خوب مردم در ایام نوروز سال 95 و بخصوص روز طبیعت قدردانی و ابراز امیدواری کرد که امسال شرایط بهتری را شاهد باشیم.
اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه نیز برای روز 13 فروردین ماه اسمانی ابری همراه با باران و رگبار پراکنده پیش بینی کرده است.
مردم ایران باستان در مورد 13 فروردین معتقد بودند که جمشید شاه (بنیانگذار نوروز) سیزده نوروز را در صحرای سبز و خرم، خیمه و خرگاه برپا می کرد و بار عام می داد، چندین سال متوالی این کار را انجام داد که در نتیجه این مراسم در ایران زمین به صورت سنت و مراسم درآمد.
در تحلیلی دیگر این طور بیان می شود که ایرانیان پس از دوازده روز جشن گرفتن و شادی کردن که به یاد دوازده ماه از سال است، روز سیزدهم نوروز را که فرخنده است به باغ و صحرا می رفتند و شادی می کردند و در حقیقت بدین ترتیب رسمی بودن دوره نوروز را به پایان می رساندند.
مردم دوران باستان اعتقاد داشتند که در این روز الهه آب بر دیو خشکسالی پیروز شده است و به همین دلیل به جشن و سرور می پرداختند، همچنین شادی و خنده را در این روز به معنی فرو ریختن اندیشه های تیره و پلید، روبوسی نماد آشتی و تزکیه بر می شمردند.
خوردن غذا در دشت، نشانه فدیه گوسفند بریان، به آب افکندن سبزه های تازه، نماد هدیه دادن به آب و گره زدن سبزه برای باز شدن بخت، نشانه ای برای پیوند زن و مرد به منظور تسلسل نسل ها از دیگر اعتقادات آنان به شمار می رفت که برخی از این آداب و رسوم همچنان انجام می شود.
7445/8066 خبرنگار: سامان رحمتیان ** انتشار دهنده: علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.