۳۶ هزار واحد مسکونی در جریان زلزله ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶، در سرپلذهاب تخریب و یا دچار خسارت شد، اینک در آستانه سومین سالگرد این حادثه با تلاش دولتمردان و مشارکت مردم، این شهرستان چهرهای متفاوت به خود گرفته و بار دیگر روی پاهای خود ایستاده است.
زمین لرزه ۲۱ آبان که در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه رخ داد، ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۰ روستای کرمانشاه دچار خسارت شد و در این حادثه ۱۰۷ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی خسارت جزیی و کلی دید.
به گزارش جماران، فرماندار سرپل ذهاب در آستانه سومین سالگرد این زلزله به خبرنگار ایرنا گفت: در جریان زلزله آبان سال ۹۶ در این شهرستان ۳۶ هزار واحد مسکونی در شهر و روستاها آسیب دید که تعمیرات ۱۸ هزار و ۵۰۰ واحد تعمیری پایان یافته و مالکان در این واحدها استقرار یافتهاند.
محبت جمالی نیا افزود: ۳۶ هزار واحد مسکونی تخریبی و تعمیری به دلیل بی خانمانی که زلزله برایشان ایجاد کرده بود عملا از ترس پس لرزه و نداشتن مکان امنی به صورت اضطراری و یا اسکان موقت در چادر و کانکس در معابر عمومی، بوستانها، خیابان ها، باکس های شهری و فضاهای عمومی و فضای سبز در قالب کمپ روند زندگی خود را با شروع بازسازی واحدهای آسیب دیده از زلزله از سر گرفتند.
وی اظهار داشت: کمتر از۲ سال بیش از ۱۸ هزار و ۵۰۰ واحد تعمیری و نیازمند مقاوم سازی در سطح شهر و روستاهای شهرستان، کار عملیات بازسازی و تعمیرات آن ها به پایان رسیده و عملا مورد بهربرداری مالکان قرار گرفت.
افزایش بیش از ۲ هزار واحد مسکونی روستایی نسبت به قبل از زلزله
نماینده عالی دولت در سرپل ذهاب گفت: در حوزه روستایی قبل از زلزله ۱۰ هزار و ۸۰۹ واحد آسیب دیده از زلزله داشتیم که امروز با همت دولت و مشارکت مردم بیش از۱۲ هزار و ۹۳۳ واحد بازسازی شد و بیش از ۲۰ درصد افزایش ساخت در حوزه بازسازی روستایی در شهرستان را داشته ایم.
جمالی نیا ادامه داد: افزایش ساخت ۲ هزار و ۱۴۳ واحد مسکونی در حوزه روستایی باعث مهاجرت معکوس از شهر به روستاها شده است.
ساخت ۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در شهر و روستا
فرماندار سرپل ذهاب گفت: عملیات ساخت ۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد تخریبی شهری و روستایی در این شهرستان به پایان رسیده و تا قبل از زلزله سال ۹۶، ۶ هزار و ۳۰۰ پروانه ساخت از سوی شهرداری سرپل ذهاب صادر شده بود که طبق اعلام مدیریت شهری امروز شاهد صدور ۱۴ هزار پروانه ساخت و ساز هستیم.
جمالی نیا افزود: ساخت و ساز در حوزه شهری از یک و ۲ دهم طبقه قبل از زلزله آبان سال ۹۶ به سه و ۹ دهم طبقه رسیده که در نوع خودش بی نظیر و تبدیل آسیب به فرصت برای شهرستان است.
اتمام بازسازی و مقاوم سازی ۲۱ واحد مسکن مهر شهید شیرودی
فرماندار سرپل ذهاب گفت: از ۲۴ بلوک مسکن شهید شیرودی با ۵۷۶ واحد که هر بلوک در ۶ طبقه و هر طبقه چهار واحد که در زلزله آبان سال ۹۶ آسیب دید امروز بیش از ۲۱ بلوک با ۵۰۴ واحد روند بازسازی و مقاوم سازی آن ها به اتمام رسیده و مالکان در آن ها استقرار یافته اند.
جمالی نیا اضافه کرد: همچنین کار بازسازی و احداث سه بلوک تخریب شده مسکن مهر سرپل ذهاب با ۷۲ واحد با پیشرفت فیزیکی خوبی در حال اجرا است.
پایان عملیات تعمیر و احداث مدارس آسیب دیده
نماینده عالی دولت در سرپل ذهاب گفت: ۳۲ مدرسه شامل ۱۴ مدرسه شهری و ۱۸ مدرسه روستایی در جریان زلزله سال ۹۶ در سرپل ذهاب تخریب شد که تمامی این مدارس تعمیرات و ساخت آن ها پایان یافته است.
او ادامه داد: امروز با کمک دولت نوسازی مدارس و خیران ما از ۳۶ مدرسه تخریبی توانستیم بیش از ۵۷ مدرسه با تعداد ۳۰۶ کلاس درس با زیربنای ۳۳ هزار و ۸۸۶ متر مربع ایجاد و احداث کنیم.
جمالی نیا ادامه داد: از تمام ظرفیت ها برای بهبود و توسعه زیرساخت آمورشی استفاده نموده و امروز بیش از ۱۱۹ مدرسه تعمیری و تخریبی با ۱۸۶ کلاس در سطح شهر و ۱۲۰ مدرسه تعمیری و تخریبی با ۱۲۰ کلاس در روستا عملا کار بازسازی و ساخت آن ها به پایان رسیده و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
او اظهار داشت: همچنین ۲ مجتمع فرهنگی، هنری و ورزشی از دیگر فرصت های ایجاد شده برای شهرستان سرپل ذهاب است که به مجموع واحدهای ورزشی و فرهنگی دانش آموزی شهرستان با همت بانک شهر و بانک کشاورزی ساخته شد و مورد بهره برداری قرار گرفته و امروز ۱۷ هزار دانش آموز ما از نعمت این فضاهای عمومی و ورزشی و فرهنگی و آموزشی استفاده می کنند.
بازسازی سه هزار و ۱۵۹ واحد صنفی و ۲ هزار و ۶۵۱ واحد دامی با تسهیلات پرداختی دولت
فرماندار سرپل ذهاب گفت: بازسازی سه هزار و ۱۵۹ واحد صنفی و ۲ هزار ۶۵۱ واحد دامی آسیب دیده از زلزله و همچنین واحدهای کارگاهی و تولیدی در شهرک صنعتی و بخش های مختلف شهری و روستایی همه از خدمات ارزنده دولت و مشارکت بالای مردم در جریان اتمام بازسازی شهرستان زلزله زده سرپل ذهاب است.
جمالی نیا بیان کرد: ایجاد و احداث سه مرکز بوم گردی و گردشگری در مناطق تاریخی و دیدنی طاق گرا و روستای پیران و روستای قراویز از دیگر اقدام های صورت گرفته است.
استفاده از توان هشت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مقیم در سرپل ذهاب
او گفت: در جریان بازسازی شهرستان سرپل ذهاب از هشت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مقیم، ۱۱۱ دفتر نظام مهندسی با ۱۳۱ مهندس ناظر و طراح بومی، ۱۶۴ مهندس ناظر و طراح هم استانی با بیش از هشت مرکز آزمایشگاه مکانیک خاک و بیش از ۱۴ واحد تولیدی بتن و بچینگ (تولیدی بتن) و ۱۶ واحد دانه بندی شن و ماسه با نگاه ویژه در نظارت و کنترل ساخت و ساز در رعایت آخرین ورژن های علمی ساخت و به خصوص رعایت آیین نامه ۲۸۰۰ استفاده و عملیات ساخت ساز در حوزه زلزله به پایان رسید.