در خانه ماندن و حوصله سر رفتن از یک سو و بیم بیرون رفتن از سوی دیگر به دغدغه و نگرانی خانواده‌ها در روزهای کرونایی در ارتباط با فرزندانشان تبدیل شده است به ویژه در روستاها که عادت به در خانه‌ماندن کم است اما در این میان برخی افراد خلاق ابتکار به خرج دادند و برای کودکان در روستاها سرگرمی ایجاد کردند.

«الهام امیری» کتابدار جوان روستای کندوله شهرستان صحنه استان کرمانشاه یکی از این افراد خلاق است که روزهای تلخ کرونایی را به لحظات شیرینی برای کودکان و نوجوانان این روستا تبدیل کرده است.

کندوله یکی از ۱۴ روستای هدف گردشگری استان کرمانشاه است که در ۶۲ کیلومتری شهر صحنه و ۸۵ کیلومتری شرق کرمانشاه واقع شده و قدمت آن به سه هزار سال قبل بر می گردد و یکی از کهن ترین زیستگاه های انسان در منطقه دینور است.

اگرچه ویروس کرونا به منطقه دینور ورود پیدا کرده و تعدادی را هم مبتلا ساخته اما مردم روستای کندوله با مقابله به موقع و رعایت مسایل بهداشتی اجاره ورود این ویروس را به روستایشان ندادند و وضعیت این روستا اکنون سفید است و کسی از ساکنانش مبتلا به کرونا نیست.

این روستای تاریخی در بیشتر مواقع سال پذیرای گردشگران زیادی است و در روزهای تعطیلات نوروز هر ساله مملو از جمعیت می شود اما امسال کرونا پای همه را به این روستا بُرید و گردشگری به روستا نرفت.

از سوی دیگر دهستان کندوله قبل از شیوع کرونا میزبان عوامل مجموعه سریال «نون.خ» بودند و آن منطقه محل عبور و مرور جمعیت زیادی بود اما با شیوع کرونایی سکوت روستا را فرا گرفته و این سکوت مردم را آزار می‌دهد.

باشیوع ویروس کرونا در سراسر کشور و هشدارهای وزارت بهداشت برای جلوگیری از انتشار این ویروس، بعد از مدارس، کتابخانه های عمومی تعطیل شدند اما کتابدار جوان روستای کندوله به فعالیت خود ادامه داد و با کتاب به جنگ با کرونا رفت.

«الهام امیری»، کتابدار و مسوُول کتابخانه عمومی شهید باهنر روستای کندوله به کمک کودکان و نوجوانان روستا رفت و نگذاشت کرونا آنها را بی‌حوصله و خسته کند. 

کرونا فاصله‌ای بین دوستی کودکان با کتاب ایجاد نکرد

این کتابدار جوان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در روزهای سخت در خانه ماندن که همه مردم به فکر قرنطینه هستند برای سرگرمی کودکانی که قرنطینه برای آنها طاقت فرسا است مسابقه، سرگرمی و فعالیت های جانبی مهیا کردم و اجازه ندادم کرونا فاصله‌ای بین دوستی دیرینه کتابخانه و کودکان ایجاد کند.

امیری توضیح داد که کتابخانه شهید باهنر روستای کندوله به عنوان پایگاه فرهنگی منطقه، رسالت خود را در این شرایط تعطیل نکرد و با فعالیت‌هایی در فضای مجازی و حقیقی پیوند ناگسستنی اعضا با کتابخانه را حفظ کرده است.

او به حضور خود در کوچه‌های روستا و دعوت از کودکان و نوجوانان به «درخانه ماندن و خواندن کتاب برای پرکردن اوقات فراغتشان»، «اهدای نشریات آشپزی تاریخ گذشته ماه‌های قبل به مادران خانه‌دار برای مطالعه و غنی کردن اوقات فراغت آنان»، «آموزش اصول قصه گویی برای سرگرم کردن فرزندانشان برای در خانه ماندن و پرنمودن اوقات فراغت آنان»، و «اطلاع رسانی در کانال‌های خبری دهستان و دعوت از کودکان برای شرکت در مسابقه نقاشی ما کرونا را شکست می‌دهیم»، به عنوان بخشی از فعالیت های خود به عنوان یک کتابدار اشاره کرد.

برای همه گروه های سنی برنامه داشتیم

این فعال فرهنگی منطقه دینور در ادامه با بیان اینکه نه تنها برای کودکان بلکه برای سایر گروه های سنی نیز برنامه داشتیم، به راه‌اندازی دیوار مهربانی برای هدفی مشترک (شکست کرونا) اشاره کرد و افزود: به علت دسترسی نداشتن بسیاری از کودکان به گوشی همراه از آنها خواسته شد نقاشی‌های خود را جهت شرکت در مسابقه بر روی دیوار بیرونی محوطه کتابخانه نصب کنند سپس کتابدار کتابخانه آنها را تحویل گرفته و برای شرکت در مسابقه برایشان ارسال کند.

او کاشت نهال توسط اعضایی که در این روزهای پر از استرس کتابخانه را فراموش نکردند با شعار «مواظب ریه های طبیعت باشیم» را نیز جزو اقدامات کتابخانه روستا اعلام کرد.

وی به اجرای پویش «کرمانشاه کتاب می خواند» و پویش «در خانه بمانیم و کتاب بخوانیم» در روستا اشاره کرد و گفت: در راستای اجرای این پویش از اهالی دهستان خواسته شد در اجرای این پویش ها از کتاب‌هایی که می‌خوانند فیلم بگیرند و ارسال کنند و پویش شعرخوانی برای کودکان و به اشتراک‌گذاری آن در فضای مجازی و کانال‌های فرهنگی اداری کتابخانه‌های عمومی استان انجام گرفت.

کتابدار کتابخانه شهید باهنر روستای کندوله در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه کتابخانه عمومی شهید باهنر جایگاه فرهنگی ویژه‌ای در دهستان کندوله پیدا کرده است گفت: در طول سال ۹۸ تعداد ۲۸۳ برنامه فرهنگی در این کتابخانه با هدف ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی برگزار شده است.

امیری با بیان اینکه روستای کندوله ۶۳۷ نفر جمعیت دارد که ۴۲۱ نفر آنان عضو کتابخانه عمومی هستند، افزود: این کتابخانه عمومی با تعداد پنج هزار و ۳۸۲ نسخه کتاب، در روستا در حال فعالیت است.

اجرای برنامه‌های مجازی در دستور کار کتابخانه‌ها

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تقدیر از همه کتابداران دلسوز، متعهد و پرتلاش در استان، گفت: این قشر زحمتکش با شیوع ویروس کرونا نه تنها فعالیت های فرهنگی خود را تعطیل نکردند بلکه آن را هم بین همه اقشار مردم گسترش دادند.

«معصومه‌حسنی خونسار» با بیان اینکه بعد از مدارس، کتابخانه های عمومی هم در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند، افزود: براساس بخشنامه نهاد کتابخانه‌های عمومی همه کتابخانه های استان از پنجم اسفند تاکنون تعطیل است.

او اظهارداشت: با وجود تعطیلی کتابخانه های عمومی که براساس تصمیم ستاد ملی مبارزه اعلام شده و همچنان نیز ادامه دارد، اما فعالیت های کتابخوانی و کتابداران ما تعطیل نشده و اکتنون ما برنامه های کتابخوانی را از طریق فضای مجازی اجرا می کنیم.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایطی که به دلیل بروز و شیوع کرونا در کشور و استان رخ داده است، کتابخانه های عمومی به عنوان مراکز فرهنگی که نیازمند حضور و تجمع اعضا هستند، از پنجم اسفندماه سال گذشته به دستور ستاد ملی کرونا تعطیل شد و محیط ساختمان ها را چون کتابخانه های عمومی مرکز تجمع هستند و مبادله کتاب می تواند در انتقال این ویروس موثر باشد، ضدعفونی کردیم.

استقبال خوب از پویش‌های کتابخوانی

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه اعضای کتابخانه‌ها و مخاطبان استقبال خوبی از پویش‌های کتابخوانی داشتند، گفت: در این مدت برنامه‌هایی در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی در فضای مجازی به صورت پویش برگزار کردیم که از جمله می توان به پویش استانی «کرمانشاه کتاب می‌خواند»، با مشارکت سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه، «هر خانه یک کتابخانه» که به صورت کشوری برگزار شد، مسابقه نقاشی «کرونا را شکست می دهیم» ویژه رده سنی کودکان و نوجوانان و پویش هر «کتابدار یک کتابخوان»، که از طرف نهاد کتابخانه ها به صورت کشوری برگزار شد، اشاره کرد.

حسنی‌خونسار اضافه کرد: اکنون ما برنامه‌ها و ارتباط با اعضا را از طریق فضای مجازی دنبال می کنیم و برنامه ویژه کتابخانه ها هم اکنون دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی است که هر ساله با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا علیه‌السلام و فعالیت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و دبیرخانه استان‌ها برگزار می شود.

وی اضافه کرد: دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی بزرگترین مسابقه کتابخوانی کشور است که سال گذشته در استان بیش از ۲۷ هزار نفر در آن شرکت کردند.


وی با اشاره به اینکه دهمین دوره این جشنواره در حال برگزاری است از تمام مردم و اقشار و مسوُولان استان برای شرکت دعوت کرد و افزود: این جشنواره در سه بخش «فردی»، «گروهی»، «خانوادگی» و در ۲ بستر مکتوب و الکترونیک برگزار می‌شود که علاقه‌مندان می‌توانند با مطالعه منابع مرتبط با این بخش، به صورت فردی، گروهی یا خانوادگی، در ۲ شیوه مکتوب و الکترونیکی در جشنواره شرکت کنند.

وی توضیح داد: برای شرکت در بخش الکترونیک به سایت سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی www.samakpl.ir  و یا سایت جشنواره رضویwww.razavi.iranpl.ir مراجعه نمایید،
که بعد از شکست کرونا و ضدعفونی محیط کتابخانه ها و با بازگشایی کتابخانه های عمومی بخش مکتوب نیز برگزار خواهد شد.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تاکنون ۹۷ هزار و ۴۲۴ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶ هزار و ۲۰۳ نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز یکشنبه درباره آخرین آمار قطعی مبتلایان به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس بیان کرد: از دیروز تا امروز ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۹۷۶ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۹۷ هزار و ۴۲۴ نفر رسید. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.