براساس اعلام مرکز مدیریت راه‌های کشور، ترددهای ثبت شده در جاده‌ها طی شبانه روز ۱۹ اسفند، نسبت به روز پیش از آن ۱۰.۵ درصد افزایش داشته است.

یعنی با وجود خواهش، توصیه و هشدارهای مکرر متخصصان عفونی و مسوولان وزارت بهداشت، نه تنها آمار سفرهای جاده‌ای کم نشده که بخشی از شهروندان بی‌توجه به نمودار رو به رشد مبتلایان و کشته‌های بیماری کروناویروس(کووید ۱۹)، جسورانه به دل جاده می‌زنند و حاضر نیستند مسافرت‌ خود را لغو کنند و برای حفظ سلامت خود و دیگران در خانه بمانند.

در برخی شهرها کار به جایی رسیده که استانداران به طور رسمی اعلام کرده اند که ورود مسافر به آنجا ممنوع است و برنامه ای برای پذیرایی از مهمانان نوروزی ندارند.

هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه ۱۹ اسفند گفت: در ورودی های شهر محدودیت های سختی را ایجاد خواهیم کرد تا از ورود ساکنان دیگر استان‌ها به کرمانشاه جلوگیری شود.

ماندن در خانه در حقیقت مانند "بودن ماهی در آب" است نَه "زندانی شدن در قفس" و در مقابل، خارج شدن ماهی از آب یا رفتن افراد بین جمع و اجتماعات یعنی خطر جدی ابتلا به کرونا و به آغوش کشیدن بیماری یا حتی مرگ برای خود و اطرافیان زیرا کرونا هیچ واکسنی ندارد.

جولان کرونا در بازارها

گرچه بسیاری از شهروندان با عمل به توصیه های مسوولان در خانه مانده و ترددهای خود را به حداقل رسانده اند اما غلغله جمعیت در برخی بازارها و خیابان ها نیز تصویر هراسناکی را آفریده است؛ انبوه شهروندانی که بدون ماسک و شانه به شانه هم در پیاده‌روهای تنگ راه می‌روند و بی‌مهابا از مغازه‌ها و دست‌فروشان خرید نوروزی می‌کنند؛ انگار هیچ اتفاقی نیفتاده و خبری از ویروس مرگبار کرونا نیست.

نمونه این صحنه‌های رعب‌آور در کرمانشاه چندین بار صدای سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در استان کرمانشاه را درآورده است.

محمدابراهیم شکیبا در این باره به ایرنا گفت: متاسفانه کماکان در سطح شهر کرمانشاه شاهد ازدحام جمعیت و افزایش ترددها هستیم که این موضوع می‌تواند منجر به شیوع بیماری کرونا شود.

او با بیان اینکه مردم این استان چندان به هشدارها توجه‌ای نکرده‌اند، گفت: در صورتی که مردم هشدارها را جدی نگیرند و در خانه آن نمانند در روزهای آینده کرمانشاه نیز به یکی از مراکز بحرانی کرونا در کشور تبدیل خواهد شد.

هرچند کرمانشاه اکنون در بین استان‌های با شیوع بالا نیست اما به گفته شکیبا «ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در کرمانشاه در حال اوج‌گیری است و امکان ایجاد شرایط بحرانی در این استان وجود دارد.»

کار به جای رسیده که اعضای هیات علمی گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه «وضعیت قرمز» اعلام و خطاب به کرمانشاهی‌ها تاکید کرده اند: مهمانی، شب نشینی و ‌دید و بازدید را تعطیل کنید؛ خود و خانواده را در خانه قرنطینه کنید و به هیچ وجه به خرید، دید و بازدید عید و ‌مسافرت نوروزی فکر نکنید. این کار از نظر ما شدیدا ممنوع است.

استاندار کرمانشاه نیز ۲۰ اسفند تاکید کرد: ما در معرض یک بمباران قرار گرفته ایم؛ همانطور که در زمان جنگ مردم شهرها به محض شنیدن آژیر خطر به پناهگاه ها در زیر زمین می رفتند، امروز هم برای در امان ماندن از بمباران کرونا باید در پناهگاه امن خانه ماند.

بی تردید اگر حتی تعداد اندکی از شهروندان توصیه های بهداشتی را رعایت نکنند، مهار کرونا شدنی نیست یا دست کم غلبه بر آن زمان، هزینه و تلفات زیادی نیاز دارد اما همراهی عمومی در مقابله با این ویروس، بازگشت به شرایط عادی را نزدیک و کم هزینه‌تر خواهد کرد.

چرا باید در خانه بمانیم؟

به گفته متخصصان بیماری های عفونی، ویروس کرونا از طریق چشم ها، بینی و دهان وارد بدن می‌شود و فرد را مبتلا می کند؛ دریافت ویروس گاهی با زدن دست آلوده به صورت اتفاق می افتد و گاهی هم در معرض عطسه یا سرفه افراد کرونایی قرار گرفتن.

موضوع مهم و وحشت آفرین این است که مبتلایان به کرونا از چند روز تا ۲ هفته علائم بیماری ندارند اما می توانند ویروس را منتقل کنند. این ویروس هم می تواند ۲ تا ۹ روز روی سطوح مختلف زنده بماند و با تماس عادی به افراد دیگر منتقل شود.

به همین دلیل است که پزشکان اصرار دارند شهروندان خود را در خانه قرنطینه کنند و جز در موارد ضروری از منزل خارج نشوند زیرا هر چه تماس بیشتری با بیرون داشته باشیم احتمال ابتلا به ویروس افزایش می یابد. در مقابل ماندن در خانه یعنی تماس کمتر با افراد غریبه و سطوح آلوده و کاهش احتمال انتقال ویروس.

قرنطینه خانگی البته به معنی بیرون نرفتن و بی توجهی به نیازهای ضروری نیست اما بهتر است این نیازها را افراد کمتری آن هم با رعایت توصیه های بهداشتی برطرف کنند.

البته خروج از منزل برای افرادی که دارای علائم آنفلوانزا یا کرونا هستند، مطلقا ممنوع است مگر در صورت نیاز به مراکز درمانی زیرا تردد این افراد در کوچه و خیابان احتمال انتشار ویروس را بشدت افزایش می دهد.

دکتر برومند چهارآیین، مدرس ویروس شناسی پیشرفته در دانشگاه های کرمانشاه به ایرنا گفت: رعایت بهداشت فردی و اجتماعی از اصول مبارزه با ویروس کروناست؛ در سطح فردی باید دست ها مرتب با آب و صابون شسته شود چرا که تمام سطوحی که لمس می شوند احتمال انتقال ویروس را دارند.

او افزود: در سطح اجتماعی نیز از تمامی ترددهای غیرضروری نظیر خیابان گردی، مهمانی و تجمع های بیش از چند نفر تا زمان رفع بیماری باید پرهیز شود.

غلغله جمعیت در بازارها و خیابان ها تصویر هراسناکی را آفرینده است؛ انبوه شهروندانی که بدون ماسک و شانه به شانه هم در پیاده‌روهای تنگ راه می‌روند و بی‌مهابا از مغازه‌ها و دست‌فروشان خرید نوروزی می‌کنند؛ انگار هیچ اتفاقی نیفتاده و خبری از ویروس مرگبار کرونا نیست

متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان هم به باشگاه خبرنگاران گفت: تجربه کشور چین به ما ثابت کرد که ماندن در منازل احتمال انتقال ویروس را کم می‌کند و باعث می‌شود که ویروس به این راحتی نتواند خودش را منتقل کند.

حمید ابوسعیدی افزود: فرض کنید در شهری زندگی می‌کنید که هزار تخت بیمارستانی دارد، باید شیوع انتقال ویروس را کاهش دهید این مسئله باعث می‌شود که تعداد افراد کمتری درگیر بیماری شوند و تخت‌های بیمارستانی خالی می‌مانند تا افرادی که به بیماری مبتلا شدند وارد بیمارستان‌ها شوند و می‌توانند از اقدامات درمانی و دارویی حداکثر استفاده را بکنند؛ بنابراین زمانی که انتقال ویروس بالا باشد تخت‌های بیمارستانی پر می‌شود و نتیجه آن ایجاد بیمارستان صحرایی و پشت سر آن، به خاطر کمبود پزشک، پرستار و در عین حال بودجه لازم، میزان مرگ و میر ما بالا می‌رود پس باید سعی کنیم در منازل بمانیم و بیرون نیاییم تا افراد کمتری در جامعه درگیر بیماری کرونا شوند و مراجعه کنندگان به بیمارستان‌ها کاهش یابد.

شوخی نگیریم؛ بدون همراهی همه نمی‌شود 

عده‌ای از شهروندان اما ماجرا را شوخی گرفته و بی‌خیال کرونا همچنان مانند روزهای عادی در شهر و جاده تردد می کند.

برخی هم مدعی اند ما با رعایت بهداشت از خانه بیرون می آییم زیرا نمی خواهیم خود را در خانه زندانی کنیم.

اما آنچنان که از توصیه ها و هشدارهای متخصصان بر می آید، ماندن در خانه در حقیقت مانند بودن ماهی در آب است نَه زندانی شدن در قفس و در مقابل، خارج شدن ماهی از آب یا رفتن افراد بین جمع و اجتماعات یعنی خطر جدی ابتلا به کرونا و به آغوش کشیدن بیماری یا حتی مرگ برای خود و اطرافیان زیرا کرونا هیچ واکسنی ندارد.

بی تردید اگر حتی تعداد اندکی از شهروندان توصیه های بهداشتی را رعایت نکنند، مهار کرونا شدنی نیست یا دست کم غلبه بر آن زمان، هزینه و تلفات زیادی نیاز دارد اما همراهی عمومی در مقابله با این ویروس، بازگشت به شرایط عادی را نزدیک و کم هزینه‌تر خواهد کرد.

البته دولت هم باید زمینه تهیه اقلام و نیازهای ضروری خانواده ها را با سریع ترین و در دسترس ترین شیوه ها مهیا کند تا برای هر کاری نیاز به خروج از خانه نباشد یا با یک تردد کوتاه امکان رفع نیاز وجود داشته باشد؛ مثلا شهروندان مجبور نباشند برای تهیه اقلام بهداشتی کل شهر را بگردند.

هم اکنون ۹۰ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان کرمانشاه بستری هستند که آزمایش‌ کرونا ۵۱ بیمار مثبت اعلام شده و ۶ نفر از آنان فوت کرده اند.

همچنین ۸۰۲۴ مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شده که ۲۹۱ نفر از آنان فوت کرده و ۲۷۳۱ نفر هم بهبود یافته اند.

ویروس کرونا تاکنون ۱۱۹ هزار نفر را در ۱۱۹ کشور جهان را مبتلا کرده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.