آن گونه که رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفته است، انتشار ویروس کرونا در چند هفته آینده در استان بیشتر می‌شود و مردم هم باید حساسیت موضوع را درک کرده و با رعایت نکات بهداشتی و حضور نداشتن در تجمعات غیرضروری مانع از انتشار بیشتر ویروس بشوند.

متاسفانه امروز این حساسیت در بخش‌هایی از جامعه به دلایل مختلف وجود ندارد و عده‌ای از مردم به توصیه‌های مقام‌های دولتی توجهی نمی‌کنند اما سازمان‌های مردم‌نهاد با عامه مردم ارتباط عمیق‌تری دارند و اعتمادی بین‌ آنها شکل گرفته است که می‌توانند مردم را در مسیر صحیح هدایت کنند.

اعضای فعال سازمان‌های مردم‌نهاد کرمانشاه با نمایندگانی از دانشگاه علوم پزشکی، خانه مشارکت در سلامت، کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، سپاه ناحیه استان در جلسه‌ای به ریاست مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه گرد هم آمدند تا از ظرفیت‌های سمن‌ها برای کنترل ویروس کرونا استفاده کرده و برنامه‌ریزی‌هایی را انجام دهند.

مردم حاشیه شهرها به سخنان سمن‌ها بهتر عمل میکنند

مدیر انجمن حمایت از حقوق زنان و کودکان کرمانشاه در این جلسه گفت: متاسفانه امروز جامعه حساسیت کرونا را باور نکرده‌ است و برخی مدیران ما هم با اعمال خود و آمارهایی که ارایه می‌دهند صداقت را زیرسوال برده‌اند.

افشین عبدالهی‌نژاد افزود: سمن‌ها می‌خواهند برای غلبه بر ویروس کرونا مبنای فرهنگی را بوجود بیاورند تا به صورت زنجیروار توصیه‌ها و آموزش‌های خود را به تک تک مردم ارایه دهیم همانطور که در استان‌های دیگر این اختیار به سمن‌ها داده شده است تا در این زمینه کلیپ‌هایی را تهیه کنند و در جامعه منتشر کنند.

وی اعضای سازمان‌های مردم‌نهاد را انقلابی و وطن‌پرست خواند و خطاب به مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گفت: در حواشی شهر کرمانشاه مردم حرف سمن‌ها را بیشتر قبول دارند تا مسوولان دولتی و ما نیروی لازم را در اختیار شما قرار می‌دهیم تا بتوانیم آموزش‌های مورد نیاز را به مردم منتقل کنیم.

عبدالهی‌نژاد، برخورد اتاق اصناف کرمانشاه با تعطیلی صنوف مختلف را سلیقه‌ای توصیف کرد و گفت: در کنار قلیان‌سراها و آرایشگران که به صورت غیررسمی فعالیت می‌کنند، بیشتر نان برنجی فروش‌های کرمانشاه باز هستند و این تهدید بزرگی برای سلامتی مردم است.

انتشار ویروس کرونا در شهرستان‌ها را جدی بگیریم

مدیر انجمن «ایتام» هم در این جلسه گفت: انتشار ویروس کرونا در آینده ممکن است به شهرستان‌های استان هم سرایت کند و این در حالی است که هیچ برنامه‌ای برای شهرستان‌ها نداریم. در شهر پاوه مردم زندگی عادی خود را انجام می‌دهند و حساسیتی نسبت به این ویروس وجود ندارد.

اردلان حاتمی افزود: باید اماکن پرتردد مانند تالارها را تعطیل کنیم و از طریق وام و مالیات و کمک‌های حمایتی مانع از ضرر صاحبان مشاغل شویم. سمن‌ها می‌توانند جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را پوشش دهند و باید تا قبل از اینکه وضعیت استان کرمانشاه هم به حالت بحرانی تغییر کند، تشکل‌های مردمی را وارد میدان کنیم.

در مناطق حاشیه‌نشین، بهداشت اولویت آخر مردم است

نمایندگان جمعیت امام علی (ع) هم توجه به مناطق حاشیه‌ای کرمانشاه مانند جعفرآباد را بسیار مهم دانستند و گفتند: این دست مناطق جزء آسیب‌پذیرترین مکان‌ها در کرمانشاه هستند که فقر فرهنگی و اعتیاد در آن بیداد می‌کند.

نیما خرمی افزود: در مناطق حاشیه‌ای اولویت مردم در ابتدا تامین غذا، جای خواب و تهیه موادمخدر است و بهداشت در زندگی آنها جایی ندارد و در اولویت‌های آخر قرار دارد.

وی افزود: ساکنان مناطق حاشیه‌ای همه با هم زندگی می‌کنند و به همین دلیل سرعت انتشار ویروس بالاست و ما باید با تهیه پک‌های غذایی و با ضدعفونی کردن آنها روی سبک زندگی و فرهنگ آنها تاثیرگذار باشیم.

برای مدیریت کرونا کمترین توجهی به سمن‌ها نشده است

مدیر انجمن «پرتو صبح امید» هم گفت: از همان روزهای اول شیوع ویروس کرونا کلیپ‌هایی را آماده و در فضای مجازی منتشر کردیم و فرهنگ‌سازی خوبی را در این زمینه انجام دادیم و این آمادگی را داریم هم در تولید ماسک و اقلام بهداشتی کمک کنیم و هم در توزیع این اقلام.

مهسا شایگان افزود: در این بحران کمترین توجهی به سازمان‌های مردم‌نهاد نشده است در حالی که می‌توانیم در کنار نیروهای ارتش و سپاه برای ضدعفونی کردن شهر و همچنین در بحث روانشناسی می‌توانیم خدمات زیادی را به جامعه ارایه دهیم.

مردم انتشار ویروس کرونا را جدی نگرفتند

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه هم در ابتدای این جلسه گفت: سرعت انتشار و انتقال ویروس کرونا زیاد است و مردم جامعه هم این مسئله را به شوخی گرفته‌اند و متاسفانه دانشگاه علوم پزشکی نتوانسته است از ظرفیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد بخوبی استفاده کند.

فریبرز نجفی‌مهر افزود: موضوع کرونا پیچیده است و واقعا نمی‌دانیم قرار است چه اتفاقی بیفتد و دولت هم به تنهایی توان و وقت لازم را ندارد تا بتواند این مشکل را مدیریت کند و همانگونه که در هشت سال دفاع مقدس از مردم برای غلبه بر دشمن استفاده کردیم، در کنترل ویروس کرونا هم مجبوریم به توانایی‌های مردم تکیه کنیم و از آنها استفاده کنیم.

وی افزود: تا زمانی که متولیان حوزه بهداشت و درمان به سازمان های مردم نهاد ایمان نیاورند و فکر کنند تنها و تنها با دستورالعمل ها و بخشنامه های کاغذی می توانند کرونا را به زانو درآورند، راهی میانبُر برای برون رفت از این وضعیت نخواهیم یافت.

زمان آن رسیده که به سمن ها اعتماد شود
نجفی‌مهر اظهار داشت: کدام مدیر می تواند ادعا نماید به اندازه سمن ها یا دفاتر تسهیلگری، لایه های پیچ در پیچ محله آقاجان و جعفرآباد و باغ ابریشم و ... را می‌شناسد و می داند کهنسالان و بیماران این محله در کدام نشانی بسر می برند؟ کدامین مسوول مدعی است که اقشار آسیب پذیرتر جوامع محلی را در این مناطق شناسایی نموده و می داند ویروس کرونا در چه کوی و برزنی راحت تر سکنی می گزیند و ریه های اهالی را هدف قرار داده و بیمار می‌سازد؟
وی افزود: زمان آن رسیده که به سمن ها اعتماد شود.آنها سالهاست که با مردمان محروم این محلات به گفت و گو نشسته و چالش های زندگی در این سکونت گاه ها را به خوبی می‌شناسند. معابر نابسامان و دپوهای زباله را دیده اند و بهتر از هر سازمانی می دانند که برای ضدعفونی نمودن این محلات چگونه مشارکت ساکنین را جلب نمایند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه گفت: پس در این میان چگونه باید از این همشهریانِ آسیب پذیر، مراقبت نمود؟ چگونه باید به آنان آموزش پیشگیری از کرونا را داد؟ آیا بهتر نیست ما خدمات بهداشتی را به داخل این خانواده ها برده و با استفاده از ظرفیت تشکل ها، آنها را در برابر بیماری مقاوم سازیم ؟ آیا واقعا نمی دانیم که نوع تغذیه این افراد به گونه ای نیست که سطح ایمنی بالایی در مقابل کروناویروس داشته باشند؟ واقعا چه برنامه ای برای جبران این کمبودها و واقعیت های تلخ داریم ؟

واقعیت های محلات حاشیه نشین را جدی بگیریم
نجفی‌مهر ادامه داد: آیا در گیرودار نایابی اقلام بهداشتی، نباید با تعریف یک مکانیزم دقیق، به یاری جوانان تلاشگر و بی ادعای عضو سمن ها، ماسک و دستکش و ژل های ضدعفونی را به درب منازل این مردم محروم برده و حتی از آنان تست های اولیه برای بررسی احتمال ابتلایشان، بگیریم، واقعا چه مرجعی بهتر از سمن ها خبر دارد در کدام خانه، کودکِ کار زندگی می کند و سرپرست کدام خانواده، به دلیل شیوع بیماری کرونا در سطح شهر، کارش را از دست داده است و باید در این شرایط مورد حمایت قرار گیرد تا از خانه اش بیرون نرود؟
وی در پایان گفت: واقعیت های محلات حاشیه نشین را جدی بگیریم و در این ایام پرالتهاب که ویروس کرونا به سرعت از فردی به فرد دیگر منتقل می گردد، به سمن ها تکیه کنیم.   
به گزارش ایرنا، براساس اعلام دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه تا ظهر چهارشنبه (۱۴ اسفند) ۵۲ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند و تاکنون آزمایش‌ کرونا ۱۷ بیمار در استان مثبت اعلام شده که ۲ نفر از آنان فوت کرده است.

از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا ظهر چهارشنبه ۲۸۹ نفر بیمار مشکوک به کوئید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری شدند که ۲۳۵ نفر از آنان ترخیص شده اند.

تاکنون ۲ هزار و ۹۲۲ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و در مجموع ۹۲ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده‌ و ۵۵۲ مورد از ابتدا تاکنون بهبود یافته‌اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.