«ابراهیم شکیبا» روز شنبه در حاشیه نشست شورای پدافند غیر عامل استان که در استانداری برگزار شد، در گفت وگو با ایرنا، اظهارداشت: اکنون دستگاه های موردنیاز تست بیماری کرونا در استان وجود دارد و در روزهای آینده نیز کیت های تشخیص این بیماری وارد استان می شود.

وی افزود: مرکز آزمایشگاهی میدان رفعتیه کرمانشاه به عنوان مرکز آزمایش بیماری کرونا در نظر گرفته شده است و نمونه های کرمانشاه و استان های اطراف به این مرز ارسال می شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه توضیح داد: یک کادر ویژه نیز به منظور فعالیت در این مرکز تشکیل شده است که از فردا به منظور طی کردن دوره‌های آموزشی لازم راهی تهران می شوند.

شکیبا با بیان اینکه تاکنون موردی از ابتلا به ویروس کرونا در استان مشاهده نشده است، گفت: پنج نفر مشکوک به ابتلا به این بیماری در استان بستری شده اند، نمونه های آنها برای تشخیص و نظر قطعی به تهران فرستاده شده است.

وی اعلام کرد: بیمارستان سوانح و ‌سوختگی گلستان در مجتمع بیمارستانی امام رضا (ع) شهر کرمانشاه به طور کامل تخلیه شده و ‌آماده خدمت به بیماران احتمالی مبتلا به ویروس کرونا است.

رییس مرکز بهداشت کرمانشاه افزود: ۱۲ تخت آی سی یو، ۵۰ تخت بستری، سه اتاق عمل، مستقل بودن از بیمارستان امام رضا (ع) و در دسترس بودن گروه های مختلف تخصصی پزشکی از جمله مزیت های این بیمارستان است.

شکیبا گفت: هیچ موردی از بیماری کرونا در استان کرمانشاه تاکنون مشاهده نشده، اما با این وجود مردم باید به شدت مراقبت‌های بهداشتی را انجام دهند.

وی اظهار داشت: تمهیدات ویژه در استان برای مقابله با این ویروس اندیشیده شده و در مراکز درمانی کرمانشاه بخش‌هایی در نظر گرفته شده تا اگر موردی مشاهده شد، آنجا بستری شوند.

ویروس کرونا از دی ماه گذشته تا کنون بیش از ۲ هزار قربانی گرفته است. تقریبا تمامی جانباختگان از چین، ‌کشوری که ویروس از آنجا شیوع پیدا کرد، هستند. چهار نفر نیز در ایران بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته‌ اند. ایران بعد از چین دومین آمار فوتی کرونا در جهان را دارد.

بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان ۲ هزار و ۲۳۳ تن را گرفته است.

براساس آمار وزارت بهداشت،  تاکنون از ۲۸۵ فرد مشکوک تست گرفته شده و فقط نتیجه ۱۸ بیمار مثبت بوده است.

همچنین علیرضا وهاب زاده مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (جمعه) در توئیتی تصریح کرد: ویروس کرونا تاکنون ۱۸ مورد قطعی مبتلا در ایران داشته که چهار نفر آنها جان خود را از دست داده‌اند.

این ویروس دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین امر موجب شده‌ تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکنند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نبینند.

تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده و با این مورد آخر، تعداد آنها به هفت مورد رسیده‌ است؛ این ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروس‌هاست که از سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود؛ این ویروس در معمولی‌ترین حالت باعث سرماخوردگی می‌شود و نشانه‌های ابتلا به آن در انسان تب، سرفه و تنگی نفس است.

کرونا مثل سایر ویروس‌های تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماری‌های خود ایمن می‌تواند خطرناک باشد و مرگ‌ و میر آن تاکنون بیشتر از سه درصد مبتلایان نیست.

از همین بیماری‌های تنفسی در جامعه ما وجود دارد و آنفلوآنزا مثال واضح آن است؛ ویروس‌هایی مثل RSV یا بیماری‌های باکتریایی که همچون کرونا قابلیت انتقال از طریق هوا را دارد، مدت‌هاست که در ایران کنترل می‌شود؛ بنابراین نباید با ترس و وحشت نسبت به کرونا نگاه شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.