دکتر شهریار پاکباز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این طرح تمامی جمعیت دام های مربوط به روستاییان و عشایر مستقر در بخش های مرکزی، سومار و نفت شهر در برابر بیماری تب برفکی واکسینه می شوند.
وی اظهار داشت: اجرای این طرح توسط سه اکیپ های دامپزشکی شهرستان قصرشیرین و باهمکاری بخش خصوصی انجام می شود و دام ها به صورت رایگان و با مراجعه تیم ها دامپزشکی به مناطق عشایری و روستاهای شهرستان واکسینه می شوند.
رییس شبکه دامپزشکی قصرشیرین گفت: اجرای این طرح تا پایان فروردین ماه سال آینده ادامه دارد.
پاکباز اضافه کرد: همچنین امسال طی ۲ مرحله ۳۰۰ راس از دام های سنگین شهرستان علیه بیماری تب برفکی مایه کوبی شدند.
وی گفت: تب برفکی از جمله بیماری های ویروسی خطرناک برای دام است که در صورت بی توجهی، این بیماری می تواند منجر به از بین رفتن دام ها شود و ایجاد تاول در زبان و سم دام به همراه علایمی همچون کاهش شیر و راندمان تولید گوشت دام و ریزش شدید بزاق از جمله عوارض این بیماری خطرناک است.
او افزود: انجام عملیات واکسیناسیون، رعایت اصول و ضوابط قرنطینه دام و کنترل ورود و خروج دام در پیشگیری از ابتلا به این بیماری نقش مهمی دارد.
وی گفت: با توجه به سرد شدن هوا، پایش های مراقبتی بر تالاب سید خلیل و همچنین مجتمع ماهیان گرمابی با توجه به کوچ پرندگان در قشلاق و نظارت بر مراکز عرضه طیور برای مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این شهرستان نیز انجام شده است.
او از برپایی کلااس های آموزشی برای آشنایی با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با همکاری خانه های بهداشت خبر داد و افزود: تاکنون موردی از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در شهرستان قصرشیرین مشاهده نشده است.
بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان (HPAI) بین پرندگان و انسان مشترک است و در مواردی به سایر پستانداران نیز از طریق تماس مستقیم و غیرمستقیم با پرنده آلوده منتقل می شود.
شهرستان قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت در غرب استان کرمانشاه دارای ۳۰ هزار راس دام سبک و سنگین و بیش از ۲۰۰هزار راس دام مربوط به عشایر است.