علی صفا کرمی روز دوشنبه به ایرنا افزود: مساحت حریقهای رخ داده ۱۶۴ هکتار بوده که از ۶۱ فقره حریق مذکور هفت فقره مربوط به جنگل با مساحت ۱۶ هکتار بوده است.
او، ۲۵ فقره از حریقهای مذکور به مساحت ۶۶ هکتار را مربوط به مراتع مشجر دانست و اظهار داشت: ۲۹ فقره نیز با مساحت ۸۲ هکتار نیز مربوط به حریقهای رخ داده در مراتع استان بوده است.
او اشارهای نیز به اقدام های پیشگیرانه و مقابلهای اداره کل منابع طبیعی کرمانشاه در این زمینه داشت و گفت: اولویت اصلی ما حفظ و حراست از عرصههای جنگلی به ویژه جنگلهای طبیعی استان است، که هم از نظر احیا و هم از نظر مراقبت بسیار دشوارتر و پراهمیتتر هستند.
وی اضافه کرد: در راستای حفاظت از جنگلها با بررسی دقیق، ارزیابی و پایش آتش سوزیهای گذشته ۱۱۰ منطقه بحرانی حریق در سطح جنگلهای استان شناسایی شد و عمده اقدام های پیشگیرانه و اطفای حریق در این زمینه انجام شده است.
او به کارگیری دیدهبانها در سطح مناطق بحرانی مذکور را از جمله اقدام های انجام شده در این زمینه برشمرد و گفت: ۲۴۰ دیدهبان در این زمینه بکارگیری شدند.
او تعداد حریقهای رخ داده در مناطق جنگلی استان کرمانشاه در سال گذشته را ۹ فقره به مساحت ۲۴ هکتار عنوان و گفت: براین اساس حریقهای رخ داده در مناطق جنگلی استان در امسال، نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر تعداد ۳۰ درصد و از نظر مساحت ۳۳ درصد کاهش یافته است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی کرمانشاه در خصوص میانگین زمان اطفای حریق گفت: امسال با توجه به پیشبینی و اقدام های که در حوزه تجهیزات و نیروها انجام دادیم، هیچ حریقی نداشتیم که نیروها سریع در محل حاضر نبوده و کمتر از پنج ساعت نسبت به اطفای آن اقدام نکرده باشند.
وی توضیح داد که حریقهایی نیز بوده که در اثر شیب تند مسیر مجدد آتش شعلهور شده و زمان طولانی تری برای اطفای آن صرف شده است، اما در مجموع حریقها در میانگین زمانی سه ساعت اطفا شدهاند.
او عمده عامل حریقهای رخ داده را عوامل انسانی دانست و گفت: حدود ۹۸ درصد از حریقها در اثر عوامل انسانی بوده است. تنها چهار مورد از حریقهای امسال در اثر رعد و برق و عوامل طبیعی بوده و در سایر موارد عوامل انسانی دخیل بوده است.
یک میلیون و ۷۱۷ هزار هکتار از مساحت استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه، منابع طبیعی است که ۵۲۷ هزار هکتار آن را جنگل و یک میلیون و ۱۹۰ هزار هکتار دیگر را یعنی حدود ۱.۵ درصد از وسعت منابع طبیعی کشور مراتع تشکیل می دهند.
استان کرمانشاه با ۲۴ هزار کیلومتر مساحت در غرب کشور واقع شده و به دلیل میزبانی از رشته کوه های زاگرس، مملو از جنگل های بلوط است.
استان کرمانشاه ۲ هزار و ۶۰۰ روستا دارد که اکنون یک هزار و ۳۰۸ روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردار است.