مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه به مناسبت روز روستا و عشایر گفت: در سال ۱۳۹۵ هیات وزیران درباره موضوع گردشگری عشایری مصوب کرد که اقدامات لازم برای آغاز این طرح در سراسر کشور اجرایی شود.

بهزاد محمدی در گفت و گو با ایرنا افزود: تا امسال از این موضوع در استان کرمانشاه غفلت شده بود اما به تازگی استاندار کرمانشاه در شورای اشتغال استان بر اهمیت آن تاکید و توصیه هایی را به اداره کل امور عشایری و میراث فرهنگی استان کردند؛ ما نیز در همین راستا با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تفاهم‌نامه‌ای برای آغاز گردشگری عشایری امضا کردیم.

محمدی اظهار کرد: براساس این تفاهم نامه قرار است زمینه ورود سرمایه گذاران به مناطق عشایری استان فراهم شود تا در کنار رونق گردشگری، اشتغال خوبی هم در استان ایجاد شود.

او گفت: عشایر استان کرمانشاه با توجه به تنوع ایلی، شرایط آب و هوایی چهار فصل، برون کوچ و درون کوچ بودن و داشتن کوچ سنتی و کوچ ماشینی، زیبایی های زیادی دارند و گویش‌ها و پوشش های متفاوت و تولیدات و فعالیت های متنوع آنان برای بسیاری از گردشگران جالب و جذاب است.

جزئیات طرح گردشگری عشایری

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه افزود: براساس مطالعاتی که در این اداره کل انجام داده‌ایم ۱۵ نقطه مستعد برای گردشگری عشایری شناسایی و به اداره کل میراث فرهنگی معرفی کرده‌ایم تا کارشناسان میراث نیز آنها را بررسی کنند؛ در صورت تایید، این نقاط مستعد برای سرمایه گذاری به بخش خصوصی معرفی می شود.

محمدی درباره جزئیات این طرح گفت: در اتراق‌گاه‌های عشایر حدود چهار پنج خانواده در کنار هم زندگی می کنند؛ سرمایه گذار متقاضی هم می تواند در فاصله مشخصی از محل اتراق عشایر اقدام به ایجاد جایگاه هایی برای ارائه خدمت به گردشگران کند از جمله حمام خورشیدی، سرویس بهداشتی و چادرهای سنتی.

او در پاسخ به اینکه آیا عشایر از طرح گردشگری روستایی استقبال خواهند کرد؟ گفت: با توجه به اشتغالزایی این طرح و امکان ورود فرزندان عشایر به عنوان سرمایه گذار و نیز فراهم بودن زمینه عرضه و فروش تولیدات عشایر به گردشگران، بی شک طرح گردشگری روستایی با استقبال عشایر استان مواجه خواهد شد.

محمدی ابراز امیدواری کرد که با توجه به میزبانی کرمانشاه از اجلاس جهانی گردشگری روستایی ۲۰۲۰ موضوع بوم گردی روستایی نیز در استان جایگاه واقعی خود را پیدا کند.

استان کرمانشاه اردیبهشت ماه سال ۹۹ میزبان جشنواره جهانی بوم گردی، گردشگری روستایی و عشایری جهان در سال ۲۰۲۰ است که با حضور وزرای گردشگری عضو سازمان جهانی گردشگری برگزار خواهد شد.

سختگیری بانک ها، مانع بزرگ

آنچنان که مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه به ایرنا گفت: در طرح گردشگری عشایری، عشایر می توانند علاوه بر چادرهای خود چادرهای دیگری نیز برای میزبانی از گردشگران برپا کرده و از این طریق کسب درآمد کنند.

امید قادری در عین حال مشکل دادن تسهیلات بانکی را یکی از موانع پیش روی گردشگری عشایری دانست و گفت: بانک های استان پرداخت تسهیلات در بحث اقامتگاه های بوم گردی عشایری را نمی پذیرند و این موضوع کوچ نشینان استان را برای میزبانی از گردشگران با مشکل روبه رو کرده است.

هدایت حاتمی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه شهریور ماه امسال از بانک های استان خواست که «هرچه زودتر موضوع پرداخت تسهیلات به بخش خصوصی به منظور رونق اقامتگاه های بوم گردی روستایی و عشایری را در دستور کار قرار دهند.»

استاندار کرمانشاه هم تاکید کرد: کم کاری بانک ها در پرداخت تسهیلات به بخش گردشگری پذیرفتنی نیست و باید با بررسی روند پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری، بانک های کم کار مشخص شوند.

هوشنگ بازوند عنوان کرد: سیستم بانکی خیلی راحت قول می دهد که مشکلات را برطرف کند اما در عمل اقدام موثری انجام نمی دهد.

براساس سند جامع اشتغال استان کرمانشاه، اداره کل امور عشایری استان در سه سال آینده متعهد به ایجاد هزار و ۶۵ شغل با ۱۵۰ میلیارد تومان تسهیلات است.

هم اکنون ۱۱۰۹ خانوار عشایری با جمعیت ۷۹ هزار و ۲۰۷ نفر استان کرمانشاه زندگی می کنند که  ۳۰ درصد فرآورده‌های دامی مورد نیاز استان محصول آنهاست.

عشایر کرمانشاه از ۱۴ ایل و یک طایفه مستقل تشکیل شده است؛ شامل ایل های «ذوله»، «کرند»، «جاف»، «کلهر»، «زنگنه»، «گوران»، «جمهور»، «پایروند»، «قلخانی»، «سنجابی»، «ترکاشوند»، «بان زرده»، «ثلاث باباجانی»، «بالاوند – زردلان» و «عثمانوند».

دام های سبک و سنگین این عشایر در سال ۲۴ هزار و ۵۰۰ تن شیر، ۱۰ هزار تن گوشت، یک هزار و ۶۳۰ تن الیاف دامی و ۶۰۰ تن روغن حیوانی تولید می کنند.

۷۴۴۴/۸۰۶۶

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.