یاور محمدی روز سه شنبه به مناسبت هفته دولت با حضور در دفتر ایرنا، افزود: از این میزان ساعت آموزش، چهار میلیون و ۲۴۲ در سال ۹۷ و یک میلیون و ۲۷۸ نفر ساعت در پنج ماه سپری شده از سال جاری ارائه شده است.
محمدی افزود: اداره کل فنی حرفه ای کرمانشاه سال گذشته در راستای توانمندسازی اقشار آسیب پذیر شهرهای حاشیه نشین به ۶۰۰ زن سرپرست خانوار و همچنین بنا به تاکید مقام معظم رهبری به ۲ هزار و ۵۰۹ سرباز وظیفه در پادگان های نظامی آموزش فنی و حرفه ای در راستای توانمندسازی و ایجاد اشتغال ارائه کرده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۹ مرکز آموزش فنی و حرفه ای، ۱۲۰ کارگاه دولتی و ۲۳۱ مرکز آموزش بخش خصوصی فنی و حرفه ای در استان اضافه کرد: پنج هزار و ۴۰۰ رشته شغلی در استان شناسایی شده که برای انجام فعالیت باید گواهی مهارت فنی و حرفه ای در چارچوب استاندار کسب کنند.
او در ادامه شناسایی نیازهای بازار و جامعه به رشته و مشاغل یکی از مهم ترین برنامه های در دست اجرا اداره فنی و حرفه ای دانست و افزود: واقعیت آن است نیاز کسب و کار و بازار استان با رشته های تحصیلی تطبیق نشده است و این باعث انباشت دانش آموخته گان و مددجویان کار در یک رشته شغلی و ظرفیت خالی در رشته دیگر که اتفاقا مورد نیاز جامعه است، شده است.
به گفته محمدی، عدم انطباق نیاز شغلی بازار و جامعه با انتخاب رشته تحصیلی افراد باعث شده استان کرمانشاه با وجود اینکه سه پله از نظر بیکاری وضعیت آن خوب تر شده ولی لحاظ بیکاران فارغ التحصیل رتبه اول کشور را دارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه در ادامه بیان داشت: اداره کل فنی حرفه ای به منظور آشنایی فارغ التحصیلان دانشگاهی به برگزاری سه کارگاه آموزشی؛ کارآفرینی، کشاورزی و رباتیک در دانشگاه رازی اقدام کرده که در زمان تحصیل دانشگاهی با یک رشته مهارت آموزی و فنی نیز آشنا شوند، زیرا واقعیت آن است امکان استخدام در ادارات برای همه وجود ندارد و سیاست نظام نیز چابک سازی دولت است و این با انباشت دانشجویان در یک رشته خاص هماهنگی ندارد و باید اطلاع رسانی شوند انتخاب رشته با نیاز جامعه هماهنگ باشد.
وی در ادامه اجرای تفاهم نامه مهارت آموزی اشتغال افراد با دستگاه های اجرایی و اتاق اصناف و اتاق بازرگانی را از جمله برنامه های روزمره در دستور کار اداره فنی و حرفه ای استان برشمرد و بیان داشت: اداره فنی حرفه ای در راستای توانمندسازی افراد جویای کار آموزش فنی حرفه ای مورد نیاز مددجویان کمیته امداد، بهزیستی، معتادان متجاهر ماده ۱۵ و ۱۶، زندانیان، جهاد دانشگاهی، سازمان کشاورزی صنعت و معدن و بخش خصوصی انجام می دهد و به افراد مشاوره شغلی نیز ارائه می کند.
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود به عدالت محوری آموزش فنی و حرفه اشاره کرد و بیان داشت: به منظور ارائه آموزش به تمام اقشار جامعه و شهرستان ها این اداره کل سیاست عدالت آموزشی را در دستور کار قرار داده و در هر شهرستان برحسب نیاز آن منطقه بسته های آموزشی در نظر گرفته ایم که در راستای کمک به رونق تولید است.
وی همچنین گفت: در راستای عدالت آموزش فنی حرفه ای در سال گذشته به آموزش ۵۰۰ هزار نفر ساعت مهارت آموزی در کارگاه های روستایی اقدام شده است و همچنین اقدام به آموزش مهارت آموزی در شهرهای حاشیه نشین با راه اندازی کارگاه های آموزشی سیار کرده ایم که پارسال۶۰۰ زن سرپرست خانوار آموزش مهارت آموزی دیدند.
۲ سوله کارگاه فنی حرفه ای در مناطق زلزله زده راه اندازی می شود
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در زلزله ۷/۳ ریشتری ۲۱ آبان ۹۶ کارگاه آموزشی فنی حرفه ای تخریب شد و اکنون در حال احداث و تجهیر ۲ سوله در مناطق زلزله زده برای برپایی کارگاه های فنی و حرفه ای هستیم که امیدوارم دهه فجر امسال به بهره برداری برسد.
محمدی همچنین بیان داشت: طی تفاهم نامه ای با بنیاد برکت در ۹ روستای مناطق زلزله زده قرار است کارگاه های آموزشی مهارت آموزی بر حسب نیاز روستاها دایر شود.
فنی حرفه ای در پرداخت تسهیلات نقشی ندارد
محمدی در ادامه گفت: اداره کل آموزش فنی حرفه ای بیشتر بر امر آموزش مشغول به فعالیت است و برای افراد آموزش دیده گواهی کسب مهارت صادر می کند و اعتباری برای پرداخت تسهیلات در اختیار ندارد.
وی اشتیاق جامعه برای کسب مهارت آموزی به دلیل علاقه به رشته ای دانشگاهی کم دانست و بیان داشت: باید با فرهنگ سازی، تبلیغات، در دسترس بودن آموزش برای همه نگاه مردم را به طرف آموزش مهارت های فنی جلب کنیم زیرا امکان ندارد چند رشته همه متقاضیان را پوشش دهد.
محمدی در ادامه آموزش مهارت را سرمایه گذاری عنوان کرد و خواستار هم افزایی بخش خصوصی و دولتی برای آموزش مورد نیاز بازار شد.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۶۲۲ روستا و ۳۴ شهر دارد.
۳۲۰۹/۸۰۶۶