به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید شیرکوند روز شنبه در حاشیه بازدید از مرز رسمی پرویزخان و منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین و سایت تخلیه و بارگیری محوطه گمرک این مرز رسمی در گفت وگو با خبرنگاران افزود: البته دولت به شرطی از سرمایه گذار حمایت می کند که به معنای واقعی سودآوری داشته باشد و سرمایه گذار از سه شرط سهم آورده  نیروی انسانی، دانش و تخصص و تحول اقتصادی برخوردار باشد.

 وی اظهار داشت: دولت زیرساخت ها و تسهیلات لازم را برای سرمایه گذار فراهم می کند و البته در مرز رسمی پرویزخان نیز مسئولان منطقه و استانداری دقت کنند اگر کسی سرمایه گذاری کند به معنای واقعی آن باشد چون این منطقه پتانسیل سودآوری را دارد ولی متاسفانه چندین سال است زیرساخت هایش به همین صورت است.

 معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رییس جمهوری گفت: باید راجع به مرزها و امر صادرات یک نگاه مدرن تری وجود داشته باشد و مرز رسمی پرویزخان این ظرفیت ایمن را دارد که به سمت تجاری شدن برود و نیاز است با نگاه تجاری شدن و نه توسعه ای، سرمایه گذاران هم به خودشان و هم به دیگران نفع برسانند.

شیرکوند ادامه داد: ورود سرمایه گذار بخش خصوصی برای ایجاد امکانات رفاهی و بهداشتی در مرز رسمی پرویزخان می تواند موثر باشد.

وی همچنین در خصوص سامانه گرمسیری گفت: آبرسانی این سامانه و همکاری بسیار خوب بین وزارت نیرو و جهادکشاورزی قابل تحسین است از این رو امید است با پیگیری استانداری مشکلات جزیی آن برطرف و وارد مدار بهره برداری شود.  

امسال شاهد حضور سرمایه گذاران در منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین خواهیم بود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز گفت: حدود ۱۰ سال از تصویب منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین می گذرد ولی متاسفانه به زیرساخت های آن زیاد توجه نشده اما تا پایان امسال شاهد حضور سرمایه گذاران در این منطقه خواهیم بود.

هدایت حاتمی افزود: ۲ سه طرح جدی در حوزه تجارت خارجی مرزها و چندین پروژه که سال هاست زمین گیر شدند، داریم که با حضور معاون اقتصادی معاون اول رییس جمهوری سعی کردیم حمایت مسئولان را نسبت به این طرح ها جلب کنیم.

 وی ادامه داد: در بخش گمرکی ۴۰ میلیارد تومان پارسال و امسال ۳۰ میلیارد تومان هزینه می شود و طرح هایی که قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارد مجوزش را خواهیم داد مانند سردخانه آبزیان، سرویس های پذیرایی و یک مرکز تجاری که بتواند برای عراقی ها جذابیت داشته باشد.

منطقه ویژه اقتصادی در زمینی به مساحت یک هزار و ۳۳۹ هکتار ایجاد می شود

علی حیدر کرمی مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های استان کرمانشاه گفت: منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین در زمینی به مساحت یک هزار و ۳۳۹ هکتار ایجاد می شود که مرحله نخست آن در ۲۸۰ هکتار با ۲۳۰ میلیارد تومان است که به محض جذب اعتبار آن عملیات اجرایی آن اغاز می شود.

وی مرحله اول این طرح را شامل ایجاد زیرساخت ها، معابر، لوله و فاضلاب، برق و مخابرات است.

منطقه ویژه اقتصادی  پتانسیل بسیار بالایی برای پیشرفت قصرشیرین است 

فرماندار قصرشیرین گفت: منطقه ویژه اقتصادی پتانسیل بالایی برای پیشرفت این شهرستان است که امسال چهار سرمایه گذار بخش خصوصی تاکنون برای سرمایه گذاری در این منطقه حضور یافته اند.

مرادعلی تاتار افزود: معاون اقتصادی معاون اول رییس جمهوری و هیات همراه در راستای بررسی وضعیت موجود نواقص و مشکلات مرز رسمی پرویزخان امروز در منطقه حضور پیدا کردند.

وی اظهار داشت: برای توسعه زیرساخت های موجود در این مرز گمرک ایران ۷۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح جامع پرویزخان هزینه می کند که در مرحله اول آن هم اکنون پیمانکار در حال کار است.

مرز پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می شود.
نزدیکی فرهنگ ۲ منطقه مرزی استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل همزبان بودن از مهمترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این مرز رسمی است.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشورمان است که ۵۴ درصد صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول ۹۰۰ کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می شود.
روزانه ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ دستگاه کامیون کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق و همچنین ۵۰۰ دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می شود.
همچنین روزانه به طور میانگین ۶۰۰ دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.
۳۰۱۲/۸۰۶۶

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.