به گزارش خبرنگار ایرنا، مرز رسمی خسروی  قدیمی ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

خسروی در قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاه با شهرهای مذهبی و زیارتی عراق، یک گذرگاهی بسیار مهم است که همواره مورد توجه زائران و مسافران ایرانی و عراقی بوده است.

 مرز خسروی از سال ۹۲ تاکنون برای تردد کاروانی و گروهی زائران عتبات عالیات بسته است و از آن زمان تاکنون نیز همواره زیرساخت های موجود در این مرز رسمی و بین المللی توسعه یافته و اکنون یکی از آماده ترین مرزها برای حجم انبوه تردد زائران به کشورعراق و بالعکس به شمار می رود.

با پیگیری مسئولان استان کرمانشاه و همچنین رایزنی های متعدد مرز رسمی خسروی طی یک نامه‌ای از سوی وزارت کشور در ۲۸ اسفند سال ۹۳ بازگشایی شد اما به دلیل وجود گروه های تروریستی داعش در آن زمان،  عراقی ها به دلایل امنیتی برای پذیرش حجم انبوه زائران ایرانی آمادگی نداشتند.

خوشبختانه با کمک های کشورمان و تلاش های دولت عراق و با ریشه کن شدن داعش از عراق و آزادشدن عراقی ها از دست این گروه تروریستی اکنون مرز خسروی برای سومین سال است که منتظر بازگشایی و در آغوش کشیدن دوباره زائران عتبات عالیات است.

طبق گفته مسئولان قرار است که امسال به طور یقین با توجه به لغو روادید برای سفر زائران اربعین به عراق و حضور میلیونی هم وطنانمان برای رفتن به کربلای معلا، مرز خسروی بازگشایی شود و مرزنشینان استان کرمانشاه منتظر تحقق این وعده مسئولان هستند که آیا کلید دولت تدبیر و امید، درهای بسته  این دروازه مهم را بر روی کاروان های زائران اربعین می گشاید.

                                                                                            

امکانات و زیرساخت های بسیار خوب مرز خسروی برای تردد زائران عتبات عالیات 
 با همت مردم و مسئولان، امکانات و ظرفیت های بسیار خوبی برای پذیرایی از زائران حسینی در مرز رسمی خسروی فراهم شده و به یقین می توان گفت که امکانات و زیرساخت های این مرز رسمی قابل قیاس با دیگر مرزها نیست و به اذعان تمامی کسانی که یک بار از این مرز بین المللی و مسیر آن و همچنین امکانات موجود در آن بازدید کرده اند، آماده ترین گذرگاه برای حضور و حجم بالای زائران عتبات عالیات است.

 وجود پایانه بین المللی با گنجایش بسیار بالا، راه دسترسی مناسب، مسافت کوتاه با شهرهای مذهبی و زیارتی عراق، وجود اماکن اقامتی و هتل های بسیار مناسب برای اسکان مسافران و زائران، فیبر نوری، تامین روشنایی، ایجاد توقفگاه خودروهای سواری با حجم بسیار بالا در پنج نقطه قصرشیرین و مرز خسروی در بیش از ۱۵۰ هکتار مساحت با ظرفیت بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی سواری ایجاد شده است که در محل این توقفگاه ها نیز سرویس های بهداشتی و نمازخانه احداث شد تا زائران با آسودگی خاطر به استفاده از این مکان ها بپردازند.  

ایجاد توقفگاه برای توقف اتوبوس های زائران، پیش بینی اردوگاه اسکان اضطراری و آمادگی مراکز بهداشتی و درمانی و همچنین آماده باش نیروهای مسلح و به خصوص ارتش و هنگ مرزی و سپاه برای خدمات رسانی به زائران اربعین همگی نمونه کوچکی از آماده بودن مرز خسروی برای پذیرش حجم بسیار بالای زائران عتبات عالیات و اربعین است.

زیرساخت های موجود در مرز خسروی قابل قیاس با هیچ مرزی نیست

 استاندار کرمانشاه گفت: زیرساخت های بسیار خوبی در مرز خسروی برای ترد زایران وجود دارد که به اذعان تمامی مسئولان از وزیر کشور گرفته تا دیگر مسئولان قابل قیاس با هیچ مرز دیگری نیست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هوشنگ بازوند در جلسه ستاد سامان دهی و مدیریت تردد زایران از مرز خسروی دوم مرداد ماه امسال در پایانه بین المللی این مرز رسمی با حضور سرلشگر پاسدار سیدیحیی رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا  افزود: استان کرمانشاه از دیرباز مسیر تردد زایران بوده و در بزرگترین رویداد مذهبی نیز ۷۰ درصد زایرانی که از مهران به سمت کربلا در تردد هستند، مسیرشان از کرمانشاه است.

وی اضافه کرد: زیرساخت های بسیاری ایجاد شده و هیچ یک از مرزها زیرساخت هایی که در مرز خسروی وجود دارد را ندارند و همه از وزیر کشور تا دیگر مسئولان به این موضوع اذعان کرده اند.
او گفت: سیستم ها و گیت گذرنامه در مرز خسروی مطلوب است و با توجه به لغو روادید در سال جاری بازگشایی مرز خسروی یک ضرورت است و انتظار داریم با حمایت های سرلشکر صفوی به عنوان یکی از مطالبه های اصلی مردم، مرز خسروی بازگشایی شود.

                                                                                                   

بازگشایی مرز خسروی مطالبه اصلی مرزنشینان قصرشیرین  

فرماندار قصرشیرین، یکی از مطالبه های اصلی مرزنشینان همیشه با صلابت را بازگشایی مرز خسروی بیان کرد و گفت: این مرز از دیرباز محل تردد زوار و بوده و قدمتی بسیار دارد و دارای بزرگترین پایانه بین المللی کشور است.

مرادعلی تاتار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا  افزود:سرمایه گذاری های بسیاری در قصرشیرین برای خدمات رسانی به زائران عتبات عالیالت صورت گرفته و  صاحبان ۱۴ هتل اقامتی با ظرفیت یک هزار و ۲۳۲ تخت در این شهرستان چشم امید زیادی به بازگشایی مرز دارند ضمن اینکه  از نظر مسافت نیز مرز رسمی خسروی نزدیکترین نقطه کشورمان به کربلا و نجف و بغداد است.

وی وجود ۲ مرز خسروی با ۵۷ گیت و وجود سالن های مجزای ورود و خروج زایر و هزار و ۵۰۰ هکتار پارکینگ به سامانه روشنایی و آب تجهیز شده و گنجایش ۱۰۰ هزار خودرو دارد و زیرساخت های مناسب و اقامت گاه ها و ۲ محوطه با پد بالگرد و محوطه سازی جایگاه سوخت و جانمایی برای ادارات صورت گرفته و با توجه به زیرساخت ها این آمادگی کامل برای بازگشایی مرز خسروی دارد.

۱۵ هزار و ۵۰۰ زائر از مرز خسروی به عراق تردد کردند 

فرماندار قصرشیرین گفت: ۱۵ هزار و ۵۰۰ مسافر ایرانی و خارجی در سه ماه نخست امسال از مرز رسمی خسروی این شهرستان به عراق عزیمت کردند و یا وارد کشورمان شدند.

مرادعلی تاتار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع ۱۵ هزار و ۵۰۰ تردد انجام شده به صورت انفرادی از مرز رسمی خسروی، هشت هزار و ۹۲۲ مسافر و زائر ایرانی و خارجی وارد کشورمان شدند و ۶ هزار و ۵۷۸ تن نیز از طریق این مرز از کشور خارج شده اند.

                                                                                                                   

امنیت مرز خسروی قابل قیاس با هیچ مرزی نیست 

 نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی، یکی از مطالبه های اصلی مرزنشینان استان کرمانشاه را بازگشایی مرز رسمی خسروی اعلام کرد و گفت: امکانات و امنیت مسیر مرز خسروی و مجموعه پایانه آن قابل قیاس با هیچ مرز دیگری نیست.

 فرهاد تجری  در جلسه ستاد سامان دهی و مدیریت تردد زائران از مرز خسروی در پایانه بین المللی این مرز با حضور سفر سرلشکر صفوی و استاندار کرمانشاه اظهار امیدواری کرد عنایت های رهبر معظم انقلاب اسلامی و کمک‌ها و پیگیری‌های سرلشکر صفوی برای بازگشایی این مسیر منشأ خیر و برکت شود.

وی با بیان اینکه سفر کمیسیون امنیت ملی از خسروی به عراق نشان داد که امنیت در مسیر خسروی وجود دارد و سهل الوصول است، اظهار داشت: اکنون ۱۸ هتل و مهمانسرا با مجموعه زیرساخت‌های بسیار خوبی در شهرستان وجود دارد و می‌تواند خدمات بسیار خوبی را به زائران ارائه دهد.

مرز خسروی برای تردد زائران اربعین حسینی آماده است

مسئول کمیته زیرساخت ستاد اربعین استان کرمانشاه، از آمادگی کامل مجموعه امکانات استان و مرز خسروی برای حضور زائران اربعین حسینی خبر داد.

مهرداد سالاری افزود: در صورت بازگشایی با توجه به ظرفیت‌های مناسب شاهد تردد زائران ۲۰ استان از مرز خسروی خواهیم بود و هم اکنون طرح جامع ساماندهی پایانه مرزی نیز در حال تدوین و در دستور کار قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: مسیر مناسب و احداث بزرگراه کربلا نیز از مجموعه اقدام‌های صورت گرفته برای تردد زائران است و هم اکنون نیز یک قطعه از بزرگراه با یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در دست اقدام است.

آمادگی دانشگاه علوم پزشکی و مراکز درمانی استان کرمانشاه برای خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی 

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز از آمادگی مجموعه بهداشتی درمانی و فوریت‌های پزشکی برای خدمات رسانی به زائران خبر داد.

دکتر محمدابراهیم شکیبا افزود: بیمارستان‌های قصرشیرین و سرپل ذهاب و ۷۰ پایگاه در مسیر برای خدمات رسانی به زائران و هفت دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز آماده شده است.

آمادگی اسکان ۱۰ هزار زائر از سوی سپاه نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه 

سردار بهمن ریحانی فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص)  کرمانشاه نیز از آمادگی برای اسکان ۱۰ هزار زایر و ساماندهی موکب‌های مردمی و ۲۰۰ دستگاه آمبولانس برای جابجایی زائران خبر داد.

 مسئولان کرمانشاه آماده حضور زائران اربعین باشند

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با بیان اینکه کمتر از سه ماه به رخداد عظیم اربعین باقی مانده است، از مسئولان استان کرمانشاه خواست برای حضور یک تا سه میلیون زایر از در استان آمادگی داشته باشند.

سرلشکر پاسدار سیدیحیی رحیم صفوی دوم مرداد ماه امسال در جلسه ستاد سامان دهی و مدیریت تردد زایران از مرز خسروی در پایانه بین المللی این مرز با بیان اینکه ۲۰ میلیون زایر از کشورمان عازم عتبات عالیات می شوند، افزود: این اربعین در افکار عمومی جهان تاثیرگذار و در دنیا بی نظیر است.

قول های مساعد عراق برای تامین امنیت مسیر کربلا 

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا در ادامه گفت: دولت عراق و نخست وزیر و وزیر کشور قول های مساعدی مبنی بر تامین امنیت مسیر کربلا از مرز خسروی را داده اند و یک عزم و اراده ملی از سوی ما نیز برای برگزاری اربعین وجود دارد.
او اظهار داشت: به فضل خدا شاهد برگزاری اربعین و بازگشایی این مرز طی امسال خواهیم بود و باید قبل از اربعین مسیر بازگشایی شود و از این رو باید همه مسئولان آماده باشند.

وی اضافه کرد: به همت دولت عراق و کشورمان و امنیت آن طرف مرز برقرار می شود و بار دیگر شاهد بازگشایی مرز خواهیم بود.
مشاور فرمانده کل قوا در ادامه تاکید کرد باید مسئولان استان آماده تردد برای یک تا سه میلیون زائر را داشته باشند و همه استان ها در مسیر و استان های غربی از این مسیر عبور می کنند و حداقل هفت استان از این مسیر عازم عراق می شوند.
سرلشکر صفوی افزود: وجود این وحدت و همدلی در استان کرمانشاه جای تبریک دارد و با توجه به اینکه کوتاهترین مسیر به کربلای معلی است به طور یقین استقبال می شود.

وی در ادامه از مردم کرمانشاه به عنوان مردمانی مومن و متدین نام برد و اظهار امیدواری کرد با این آمادگی که مردم دارند مرز خسروی بازگشایی شود.

سرلشکر صفوی افزود: من در حد خودم کمک می کنم و امید است با این وحدت و همدلی نهادهای دولتی و مردمی نیز برای بازگشایی این مرز کمک کنند.

این روزها نگاه همه مردم به دروازه عشق است، دروازه مرز خسروی که تا سال ۹۲ محل عبور زائران حرم حسینی بوده است و امروز نیز مرزنشینان استان کرمانشاه منتظرند تا این انتظار هفت ساله پایان یابد  تا بار دیگر گذرگاه عزیمت عاشقان به سوی حرم اباعبدالله الحسین باشد.  
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت و ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان دارد.

۳۰۱۲/۸۰۶۶

گزارش از نازنین باباخانی 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.