تمام شد، آمده بود چند روزی حال و هوای غم بار دیارمان را عوض کند و برود، دیروز برای خداحافظی همه جمع شده بودند.

رستم بود، دیوسپید بود، حتی بزبز قندی و شنگول و منگولش هم آمده بودند، مادربزرگه و خیلی های دیگر همه بودند. خلاصه جمع همه عروسک ها دیروز جمع بود تا مهمانانشان را بدرقه کنند.

مهمانی که با خود کلی برنامه شاد و هزار هنرمند آورده بود تا با هنرپویانمایی و برنامه های عروسکی فضای شادی را برای مردمان این دیار و بویژه کودکان آن رقم بزنند.

به گزارش خبرنگار سرویس «فرهنگی و هنری» ایسنا منطقه کرمانشاه، روز گذشته دومین جشنواره ملی پویانمایی و برنامه های عروسکی تلویزیونی در کرمانشاه به کار خود پایان داد. جشنواره ای که خیلی زود تمام شد و تا میخواستیم شادی وجودش را حس کنیم بار و بندیلش را بست و اختتامیه کارش برپا شد.

اختتامیه برخلاف افتتاحیه   جشنواره که چندان مقبول مخاطبان نیفتاده بود فضای به نسبت شادتری داشت. از دکور صحنه تا خودمجری همه چیز نسبت به افتتاحیه تغییر کرده بود و جواد هاشمی به عنوان مجری برنامه تلاش بسیاری کرد تا فضای شادی را رقم بزند.

هر اندازه که مراکز استان ها پویانمایی بسازند حمایت می کنیم

علی دارابی معاون امور استان های سازمان صدا و سیما سخنران اول این مراسم بود که با قدردانی از کرمانشاه برای میزبانی شایسته ای که داشت گفت: کرمانشاه استانی با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های سیاحتی، زیارتی، گردشگری، کشاورزی، دامپروری و صنعتی است و تلاش بر این بود در این جشنواره این ظرفیت ها هرچه بیشتر و بهتر در سطح کشور معرفی شود.

وی با قدردانی از تلاش تمام دست اندرکاران برگزاری این جشنواره گفت: در برگزاری جشنواره دوم یک هفته در بیش از 10 شهر استان به خصوص مناطق زلزله زده هنرمندان تلاش کردند تا با اجرای برنامه های شاد، فضای شادی را به ویژه برای کودکان رقم بزنند.

دارابی با اشاره به ارسال 1530 اثر در حوزه پویانمایی و برنامه‌های عروسکی به دبیرخانه جشنواره دوم گفت: در نهایت 355 اثر به تشخیص هیأت انتخاب به مرحله داوری راه یافتند و 61 اثر برنده تندیس، لوح سپاس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی شدند.

وی در پایان میزبان سوم این جشنواره را نیز معرفی کرد که استان هرمزگان بعد از کرمانشاه میزبانی این جشنواره را در سال آینده بر عهده می گیرد.

بسیاری تولیدات پویانمایی جدید قرارداد فروش خارجی دارند

در ادامه این مراسم محمدرحیم لیوانی رییس مرکز صبا پشت تریبون رفت تا از حال خوب پویانمایی کشور خبر دهد.

لیوانی گفت: در حال حاضر تمرکز گسترده ای بر افزایش کمی و کیفی تولید آثار پویانمایی صورت گرفته و گام اول در این زمینه اعتماد سازی میان سازمان صدا و سیما به عنوان بزرگترین سفارش دهنده تولیدات پویانمایی و تولیدکنندگان بخش خصوصی بود.

وی افزود: در همین راستا با تاکید رییس سازمان صدا و سیما تمام معوقات و تعهدات گذشته پویانمایی تسویه شد تا دلگرمی برای تهیه کنندگان در این عرصه باشد.

لیوانی تصریح کرد: همچنین در گام دوم بنا به دستور رییس رسانه ملی تولیدات پویانمایی باید افزایش 25 درصدی طی برنامه پنج ساله داشته باشد که این امر موجب تحرک مضاعف میان هنرمندان این عرصه شد.

این مسئول افزود: امروز با راهبرد تولید مجموعه‌های پرتعداد 52 و 104 قسمتی پویانمایی، ضمن ایجاد اشتغال مطمئن برای تولیدکنندگان بخش خصوصی، این نوید را به مخاطبان شبکه‌های تلویزیونی می‌دهیم که امسال و سال‌های آتی شاهد مجموعه‌های نام آشنا و جدید پویانمایی خواهند بود.

رئیس مرکز صبا با بیان اینکه برای ارتقاء کیفی آثار نیز گام‌های بلندی برداشته شده گفت: در حال حاضر علاوه بر فروش بین‌المللی تولیدات قبلی، برخی آثار در حال تولید همزمان قرارداد فروش خارجی دارند و به محض تولید و همزمان با پخش داخلی، به شبکه‌های بین‌المللی هم برای پخش ارسال خواهند شد.

لیوانی با اشاره به تاکید ویژه ریاست سازمان صدا و سیما بر اشاعه و گسترش تولیدات برگرفته از قصه‌ها و آموزه‌های قرآنی و نیز مضامین دینی گفت: این امر نویدبخش دستیابی به تولیدات پاک و مبتنی بر فرهنگ دینی در آینده‌ای نزدیک است که یک گام دیگر ما را به تبدیل شدن به قطب تولید آثار پویانمایی دینی در جهان نزدیک می کند.

ادامه مراسم با اجرای گروه موسیقی همراه بود و اجرای آهنگ "مردان خدا" از زبان جلال  محمدیان به قول مجری نوستالوژی دهه شصتی ها را زنده کرد، اما ربط انتخاب این موسیقی با جشنواره پویانمایی هنوز به عنوان یک علامت سوال در ذهن من و خیلی از حاضران در جشنواره باقی مانده!

هر فیلم و پویانمایی با موضوع "یارمحمدخان کرمانشاهی" را حمایت هستیم

در ادامه هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه به عنوان سخنران روی سن رفت و با قدردانی از مسئولان سازمان صدا و سیما برای همراهی در امر بازسازی مناطق زلزله زده گفت: اگر این همپایی و همراهی رسانه ها نبود، قطعا این اتفاقات خوب به این سرعت حاصل نمی شد.

استاندار کرمانشاه تاکید کرد: همچنین از سازمان صدا و سیما بابت اعطای میزبانی دومین دوره جشنواره ملی پویانمایی به استان کرمانشاه قدردانی می کنیم

وی افزود: بعد از این جشنواره کرمانشاه باید خود را برای برپایی جشنواره بین المللی گردشگری روستایی 2020 آماده کند که امیدواریم باز هم همراهی رسانه ملی را در برگزاری این جشنواره در کنار خود داشته باشیم.

بازوند به مشاهیر کرمانشاه هم اشاره کرد وافزود: یارمحمدخان سردار مشروطه کرمانشاهی است که در کنار باقرخان و ستارخان تلاش های بسیاری در دوران مشروطه داشته و از همینجا اعلام آمادگی می کنیم که برای ساخت وتولید آثار مختلف سریال و پویانمایی از این شخصیت برجسته کرمانشاهی از هیچ کمکی دریغ نمی کنیم.

ادامه این مراسم با تجلیل از خانواده شهدا و شخصیت ها و هنرمندان برجسته کرمانشاهی همراه بود و از خانواده های شهیدان یحیی شمشادیان، محمد سعید جعفری، سجاد حبیبی، هاشم، حشمت الله و حسن رضوان مدنی و نیز خانواده مرحوم آیت الله نجومی تقدیر شد.

همچنین در این بخش از هنرمند پیشکسوت خوشنویس عبدالله جواری و نیز بانوی قهرمان جنگ تحمیلی فرانگیس حیدرپور و مهناز فتاحی به عنوان نویسنده کتاب فرنگیس تقدیر شد.

اجرای گروه عروسکی بعد از کلی سخنرانی مسئولان یادمان آورد که در اختتامیه جشنواره پویانمایی و برنامه های عروسکی هستیم.

عروسک های کرمانشاهی با مَل مَل شخصیت محبوب عروسکی تلویزیون اجرای مشترکی داشتند تا هنرمندان عرصه برنامه های عروسکی از زبان عروسک ها مشکلاتشان را بگویند. اینکه حق الزحمه ای هستند و به خاطر نبود بودجه چندسالی است عروسک هایشان گوشه انباری خاک می خورد و برنامه عروسکی در مرکز صدا و سیما کرمانشاه تولید نمی شود.

کرمانشاه زادگاه و مهد "پویانمایی" است

زبان طنز و شیرین این برنامه برای چند دقیقه ای توانست حال و هوای شادی به فضای اختتامیه بدهد و بعد از آن از مرضیه برومند هنرمند پیشکسوت عرصه برنامه های عروسکی دعوت شد تا چند دقیقه ای پیرامون جشنواره و عملکرد آن صحبت کند.

برومند با اشاره به پیشرفت های چشمگیری حوزه برنامه های عروسکی گفت: زمانی که من و دوستانی مانند مریم سعادت و اردشیر کشاورزی کار را در این عرصه شروع کردیم کمتر کسی بود که دانشی در خصوص برنامه سازی عروسکی داشته باشد و اکثرهنرمندان تجربی کار می کردند، اما همین حالا صدها نمایشگر عروسکی در گوشه و کنار این کشور مشغول فعالیت هستند که این جای خوشحالی است.

وی با اشاره به گلایه برخی هنرمندان از کمبود امکانات و بودجه گفت: دوران ما که این امکانات هم نبود، اما سختی ها باعث نمی شد دست از کار بکشیم و عشق و علاقه مان را کنار بگذاریم و همه جوان های امروزی هم باید سعی کنند پشتکار و همت داشته باشند.

برومند تصریح کرد: این خبر خوبی است که جوان ها در مراکز استان ها به هر میزان که توانایی دارند تولید پویانمایی و برنامه های عروسکی داشته بشند و من اطمینان دارم با این اقدام شاهد اتفاقات خیلی خوبی در عرصه این دو هنر در آینده نزدیک خواهیم بود.

برومند گریزی هم به آثار ارسالی جشنواره داشت و با بیان اینکه برخی آثار شگفت آور بودند گفت: کارهای با رنگ و بوی بومی واقعا ما را شگفت زده کرد و امیدواریم حمایت ها از این جوانان با استعداد ادامه داشته باشد

این هنرمند پیشکسوت در ادامه کرمانشاه را مهد و زادگاه پویانمایی عنوان کرد وافزود: سند این حرف در نقش برجسته تاقبستان کرمانشاه است که صحنه شکار آن را میتوان اولین پویانمایی جهان معرفی کرد.

باید یکی از قطب های "پویانمایی" جهان شویم

ادامه این جلسه باز هم با سخنرانی همراه بود و این بار این رییس رسانه ملی بود که پشت تریبون رفت.

عبدالعلی علی عسگری با اشاره به برگزاری اولین دوره این جشنواره دراستان همدان گفت: این برای دومین سال پیاپی است که برگزاری این جشنواره را در دستور کار داریم و تلاش این است که این جشنواره بصورت مستمر و در سالهای آینده در استان های دیگر تدوام یابد.

وی با اشاره به تاثیرات عمیق پویانمایی بر کودکان و نوجوانان، گفت: در همین راستا باید از این مهم غفلت نکنیم و این هنر و صنعت مهم را اولویت کار خود قرار دهیم.

علی عسگری تاکید کرد: این دو هنر با ارزش- پویانمایی و برنامه های عروسکی- باید جای خود را در رسانه ملی پیدا کند و باید تولیدات بیشتری در این دو ژانر داشته باشیم.

وی با اشاره به وجود استعدادهای بسیار در حوزه پویانمایی کشور تاکید کرد: باید با استفاده از این ظرفیت به یکی از قطب های پویانمایی جهان تبدیل شویم.

رییس سازمان صدا و سیما بر لزوم تدوین سند پویانمایی و برنامه های عروسکی تاکید کرد وافزود: اگر بخواهیم در این دو حوزه آثار ماندگار تولید کرده و به حد ایده آل برسیم باید نقشه راه داشته باشیم و تدوین سند در این حوزه می تواند راهبر ما در این مسیر باشد.

ادامه مراسم با تجلیل از فعالان عرصه عروسکی همراه بود که در همین راستا از مهدی فقیه، غلامعلی افشاریه، بهرام شاه محمدی، آزاده پورمختار، مریم سعادت، وحید نیک خواه آزاد، بهروز و نادر یغماییان و بنفشه بدیعی به خاطر عمری فعالیت در عرصه برنامه های عروسکی تجلیل شد.

پایان این مراسم هم با تجلیل از برگزیدگان جشنواره همراه بود وتمام!

فضای اختتامیه به نسبت افتتاحیه بهتر بود، اما با وجود تلاش های بسیار مجری باز هم نتوانست آنطور که باید شایسته  پایان کار جشنواره ملی پویانمایی باشد.

جشنواره تمام شد، اما عمر کوتاه آن شاید نتوانست بسیاری انتظارات را برآورده کند و امیدواریم در استان هرمزگان که میزبان بعدی این جشنواره است مهمان شاد ما کمی بیشتر بماند و دل جنوبی ها را به حضور خود گرمتر کند.

خبرنگار: محبوبه علی آقایی، خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.