نوربخش حاتمی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به پیش بینی و اطلاع رسانی های انجام شده در خصوص احتمال سیل؛ از میزان خسارت تا حدقابل توجهی پیشگیری شده و عمده خسارت ناشی از طغیان آب رودخانه ها و تخریب واحدهای سنتی پرورش دام می باشد.
وی با اشاره به اینکه آب گرفتگی زمین های کشاورزی غالبا گندم، جو و کلزا بوده است، گفت: در سطح حدود هشت هزار هکتار آب گرفتگی مزارع داشتیم که براساس برآورد اولیه 100 میلیارد ریال خسارت به این زمین ها وارد شده است.
وی اظهار داشت: بیشتر زمین های خسارت دیده در شهرستان های ثلاث باباجانی، اسلام آبادغرب، دالاهو، روانسر، گیلانغرب، سرپل ذهاب، صحنه، سنقر و کلیایی و کنگاور می باشد.
وی تصریح کرد: علاوه بر زمین های یاد شده، در شهرستان های قصرشیرین و سرپل ذهاب آب گرفتگی باغات در سطح حدود 510 هکتار رخ داده که حدود 10 میلیارد ریال برآورد خسارت شده؛ همچنین در شهرستان دالاهو نیز بارش تگرگ در حدود 100 هکتار باغ حدود 2 میلیارد و 500 ریال خسارت زده است.
حاتمی با بیان اینکه 141 راس دام سبک در شهرستان های ثلاث باباجانی، دالاهو، سرپل ذهاب، قصرشیرین، گیلانغرب، کرمانشاه و عشایر کوچ رو همچنین 2 راس دام سنگین نیز در شهرستان دالاهو با برآورد خسارت حدود 2 میلیارد و 500 میلیون ریال تلف شده اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سپس به خسارت وارده به واحدهای تولیدی دامپروری پرداخت و گفت: 13 واحد شامل 11 واحد سنتی و 2 واحد صنعتی خسارت دیده اند که حدود یک میلیارد ریال برآورد خسارت شده که در شهرستان های کرمانشاه، روانسر، اسلام آبادغرب و سنقر و کلیایی فعالیت دارند.
وی افزود: این واحدها از پنج تا 100 درصد تخریب شده اند که واحدهای تخریبی کلا شامل اصطبل های سنتی می باشد.
حاتمی با اشاره به اینکه سیل اخیر به انهار و کانال های آبرسانی مزارع و باغات و لایروبی کانال ها در شهرستان های قصرشیرین و سرپلذهاب نیز خسارت زده است، خاطرنشان کرد: سطح خسارت به میزان 35 کیلومتر بوده که هشت میلیارد ریال برای آن براورد خسارت شده است.
وی خسارت وارده به بخش شیلات و تلفات آبزیان را حدود 51 هزار قطعه به مبلغ 14 میلیارد ریال خسارت اعلام کرد.
حاتمی اضافه کرد: همچنین خسارت به جاده های بین مزارع شیلاتی به میزان 100 متر و نیم میلیارد ریال برآورد شده است.
حاتمی در ادامه خسارت وارده به جاده های بین مزارع کاشت درختان منابع طبیعی را 144 کیلومتر به مبلغ 43 میلیارد ریال اعلام کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به خسارت عشایر استان نیز افزود: خسارت وارده به جاده ها و راه های عشایری به میزان 250 کیلومتر و یک میلیارد ریال؛ همچنین 20 تخته سیاه چادر عشایر کوچ رو به مبلغ یک میلیارد ریال براورد خسارت شده است.
وی در پایان از خسارت به 30 دهنه پل مربوط به امور عشایری و عشایر کوچ رو با برآورد خسارت به مبلغ یک و نیم میلیارد ریال خبر داد.
بارش باران از دوشنبه هفته جاری در استان کرمانشاه آغاز شده و اکنون نیز ادامه دارد.
بنابر اعلام سازمان هواشناسی، بارش ها در روزهای یکشنبه و دوشنبه (11 و 12 اردیبهشت) با وزش باد نسبتا شدید، رعد و برق و رگبار پراکنده تگرگ همراه و سبب آبگرفتگی معابر و احتمالاً سیلاب می شود.
بارش‌های استان کرمانشاه از ابتدای سال زراعی جاری (اول مهر 97) تاکنون 631 میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 102 درصد و نسبت به بلند مدت استان 76 درصد افزایش یافته است.
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای بیش از 940 هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ است که سالانه بیش از چهار میلیون تن انواع محصولات از آن برداشت می شود.
3033/32091
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.