امید قادری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هنرهای سنتی باید در بطن زندگی مردم باشد و شیوه تولید و عرضه آن نباید تنها برای تزیین باشد بلکه باید مطابق با شرایط زندگی مردم باشد.
وی افزود: تولید هنرهای سنتی در زمینه های مختلف در واقع هنر دمیدن روح در کالبد بی جان دست ساخته های بشری است و از این طریق هنرمندان شاهکارهایی را خلق می کنند که بی بدیل و بی همتاست.
قادری در ادامه با بیان اینکه نوآوری در صنایع دستی یکی از راههای جذب وحفظ آن است، افزود: طراحی ساعت با استفاده از چوب ارغوان توسط هنرمند پاوه ای (درویش ابراهیم یوسفی) سبد باف روستای داریان از توابع شهرستان پاوه توجه به نقش صنایع دستی در زندگی و امور روزانه مردم در گذشته، همچنان می توان این نقش را با تعاریف و تدابیر جدید زنده و ماندگار نگه داشت.
او خاطرنشان کرد: نوآوری و تعریف کاربری جدید با هدف کاربردی کردن محصولات و صنایع دستی مهمترین مسئله ای است که در این صنایع باید در نظر گرفته شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه در ادامه یادآور شد: از مهمترین محورهای کاری و تعریف شده در سازمان میراث فرهنگی بررسی راه های جدید برای جلوگیری از فراموشی برخی هنرهای دستی است و تلاش می شود با این راهبردها صنایع دستی را نجات داد.
قادری اظهار داشت: در کنار تعاریف و کاربری جدید برای صنایع و هنرهای سنتی باید از هنرمندان این رشته ها که معدود و انگشت شمار هستند نیز حمایت شود.
او ادامه داد: در این راستا آموزش به عنوان سیاست اصلی و اولیه مدنظر است و نسل جوان به خوبی می تواند با فراگیری هنرهای دستی و ایجاد خلاقیت در این زمینه نقش آفرینی موثر داشته باشد.
ابراهیم یوسفی 69 ساله از ریش سفیدان عرصه صنایع دستی منطقه اورامانات، اهل روستای داریان شهرستان پاوه است که از 60 سال قبل هنر ارغوان بافی را از پدر خود یاد گرفته و این حرفه را ادامه داده است.
وی با چوب های نازک ارغوان، سبدهایی با تنوع و سایزهای مختلف درست می کند.
شهرستان کنگاور با جمعیتی افزون بر 76 هزار نفر در 94 کیلومتری شرق کرمانشاه واقع شده و دروازه ورودی این استان غربی است.
8066/7447
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.