به گزارش خبرنگار ایرنا ، هدایت حاتمی روز چهارشنبه در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان کرمانشاه در فرمانداری قصرشیرین افزود: صادرات یک هنر است و یکی از موضوعات جدی که قدرت یک کشور و دامنه نفوذ او را مشخص می کند حوزه صادرات و مبادلات تجاری با دیگر کشورها است.
وی اظهار داشت: واردات نیز یک موضوع مهمی است اما صادرات از این مقوله مهم تر است زیرا عوامل و نیروهای زیادی در این امر دخیل هستند تا یک محصول با کیفیت با برند مناسب و قیمت و شرایط مطلوب صادر شود.
وی گفت: مرز رسمی پرویزخان یکی از دغدغه های مهم ما برای امر صادرات است که باید از این ظرفیت بزرگ برای رونق اقتصادی به نحو شایسته بهره بگیریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه گفت: توان تولید و زیرساخت ها 2 بال صادرات هستند از این رو سامان دهی زیرساخت ها در مرزهای استان کرمانشاه باید جدی گرفته شود.
حاتمی افزود: در20 سال گذشته برای ایجاد زیرساخت های صادرات در مرزهای استان کرمانشاه اقدام های خوبی صورت گرفته ولی هنوز تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله داریم.
وی با قدردانی از تلاش همه عوامل حوزه صادرات در استان کرمانشاه ادامه داد: برای اینکه حجم مبادلات اقتصادی را در مرزهای استان بالا ببریم باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم.
معاون استاندار کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون کشور با توجه به بحث تحریم های دشمن در شرایط حساسی قرار دارد و دشمن تمام توان خود را برای زمین گیر کردن کشورمان به کار گرفته است، اظهار داشت: برای توسعه و ارتقای توان رقابتی و تولید باید مر قانون را رعایت کنیم زیرا همه دستگاه های متولی در مرز وظیفه مشخصی دارند و برای پیشبرد اهداف همه باید براساس قانون عمل کنند.
فرماندار قصرشیرین نیز در این جلسه گفت: اهمیت این شهرستان به داشتن مرزهای طولانی و وجود 2 مرز رسمی و مهم پرویزخان و خسروی است که مراودات با کشور همسایه، از راه های توسعه اقتصادی و تجاری قصرشیرین است.
مرادعلی تاتار افزود: هم اکنون 54 درصد صادرات غیرنفتی کشورمان از مرز رسمی پرویزخان به کشور عراق انجام می شود از این رو باید زیرساخت های موجود در مرز ارتقا یابد.
وی با اشاره به اجرای طرح جامع پرویزخان گفت: اعتبار این طرح اختصاص یافته و مناقصه آن نیز برگزار شده که تا 15 دی ماه کار تجهیز کارگاه آن از سوی پیمانکار برای عملیاتی شدن آن انجام می شود.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت در سال 86 تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می شود.
نزدیکی فرهنگ 2 منطقه مرزی استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل همزبان بودن از مهم ترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این بازارچه مرزی است.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشورمان است که 54 درصد صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول 900 کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.
روزانه 800 دستگاه کامیون کالاهای صادراتی به طور میانگین از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق و همچنین 500 دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می شود.
همچنین روزانه به طور میانگین 500 دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.
قصرشیرین با بیش از 27 هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه واقع شده است.
3012/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.