به گزارش ایرنا ، محبت جمالی نیا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در زلزله آبان پارسال 32 هزار واحد مسکونی در این شهرستان دچار آسیب شد که مالکان تمامی این واحدها برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شدند.
وی اظهار داشت: از مجموع واحدهایی که به بانک های عامل معرفی شده اند ، تاکنون مالکان 31 هزار و 800 واحد مسکونی با بانک های عامل ، قرارداد منعقد کرده که از این تعداد به 25 هزار و 662 مالک تسهیلات بازسازی پرداخت شده است.
نماینده عالی دولت در سرپل ذهاب ، همچنین از پرداخت تسهیلات معیشتی در قالب اجاره منزل به پنج هزار و 948 مستاجر واحدهای تخریبی خبر داد.
جمالی نیا گفت: تاکنون عملیات ساخت و یا تعمیر 20 هزار و 200 واحد مسکونی آسیب دیده زلزله در این شهرستان پایان یافته است.
این مقام مسئول ادامه داد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان های اردبیل ، همدان ، اصفهان ، مازندران، مرکزی، خراسان رضوی و قم از روزهای ابتدایی پس از وقوع زلزله به عنوان ستادهای معین بازسازی در شهرستان حضور یافته و مردم را در امر بازسازی براساس تعهدات ابلاغی یاری کرده اند و تا پایان بازسازی نیز در کنار مردم خواهند بود.
به گفته وی، با توجه به تورم و بالا رفتن قیمت مصالح ساختمانی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به نمایندگی از طرف دولت برای تسریع در روند بازسازی و جلوگیری از سوء استفاده دلالان با ورود مستقیم به این موضوع توانسته است در چند مرحله آهن آلات و سیمان با قیمت تعادلی بین زلزله زدگان توزیع کند.
فرماندار سرپل ذهاب با بیان اینکه زلزله به فرصتی برای بازسازی واحدهای فرسوده شهرستان تبدیل شده است، اضافه کرد: خدمات بسیار خوبی از سوی دولت به مردم ارائه شده و با پیگیری های استاندار کرمانشاه نیز در روزهای آینده باز هم سیمان و آهن آلات مورد نیاز بازسازی در مناطق زلزله زده با قیمت تعادلی تامین وعرضه می شود.
وی همچنین از بازسازی 75 درصد از مجموع سه هزار و 150 واحد صنفی آسیب دیده زلزله آبان پارسال در این شهرستان خبر داد.
جمالی نیا ، با انتقاد از انتشار اخبار نادرست در خصوص مهاجرت مردم از سرپل ذهاب به دیگر نقاط عنوان کرد: در آخرین سرشماری سال 1395، جمعیت این شهرستان 85 هزار و616 تن بود که با بررسی های به عمل آمده نه تنها از این میزان کاسته نشده بلکه با شروع روند بازسازی چهار هزار تن دیگر نیز به جمعیت کنونی اضافه شده است.
وی با اشاره به سه برابر شدن قیمت املاک در شهرستان نسبت به ایام قبل از زلزله آبان پارسال افزود: ارزش افزوده املاک تاثیر به سزایی در توسعه و پیشرفت شهرستان دارد.
این مقام مسئول گفت: در سرپل ذهاب 18 باب مدرسه روستایی با 54 کلاس و 14 واحد آموزشی شهری با 159 کلاس درس با قدمت بیش از 30 سال در زلزله آسیب دید که با تلاش اداره کل نوسازی مدارس استان و خیران مدرسه ساز ، به جز مدارس آسیب دیده احداث واحدهای آموزشی جدید نیز در برنامه بازسازی قرار گرفته است.
جمالی نیا ادامه داد: تا امروز عملیات احداث بیش از 50 واحد آموزشی با 291 کلاس درس در شهرستان توسط خیران آغاز شده و مقدمه های عملیات ساخت سایر مدارس نیز در دست اقدام است.
به گفته جمالی نیا ، عملیات مرمت 9 واحد آموزشی تعمیری نیز پایان یافته و در سال تحصیلی جدید از آنها استفاده می شود که علاوه بر این واحدهای آموزشی 15کلاسه قیام و 9 کلاسه شهدای بانک مسکن و یک استخر آموزش شنا در شهر و 15 مدرسه روستایی با 51 کلاس درس در مهر ماه مورد بهره برداری قرار می گیرند.
وی خاطرنشان کرد : با توجه به تعهدات آموزش و پرورش استان کرمانشاه تمامی دانش آموزان از ابتدای مهرماه با برنامه ریزی های صورت گرفته در کلاس های درس حاضر شده وهیچ کلاس کانکسی در سطح شهر تشکیل نمی شود.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی های صورت گرفته حدود 100 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از 27 هزار تن جمعیت و 48 کیلومتر مرز با عراق دارد.
3012/7399/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.