به گزارش خبرنگار ایرنا، کارگروه پیش‌ بینی و پیش‌ گیری از گسترش بافت‌های ناکارآمد و جلوگیری از حاشیه نشینی معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان روز سه شنبه یک جلسه را به موضوع پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها اختصاص داد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان در این نشست با اشاره به اینکه مهاجرت روستاییان به شهر زمینه ساز حاشیه نشینی و رشد جرایم است، اظهار داشت: باید روستاهای در معرض خطر احصا و شناسایی شده و طرح های توانمند سازی و اشتغالزایی به این روستاها هدایت شود.
رضا اعظمی با بیان اینکه دستگاه های مرتبط با روستاها می توانند 50 روستای در معرض خطر و تخریب را معرفی کنند، افزود: بطور کلی تسهیلات به روستاها تعلق می گیرد اما روستاهایی که در معرض خطر قرار دارند باید به صورت ویژه دیده شوند.
وی تاکید کرد: باید علاوه بر حمایت از روستاهای آسیب پذیر و هدایت سرمایه گذار به این روستاها بر طرح هایی که در آن روستاها اجرا می شود هم نظارت وجود داشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان هم در این نشست گفت: این اداره آماده واگذاری زمین برای کاشت درخت صنوبر برای برداشت چوب در حاشیه رودخانه هاست و برای این کار نهال رایگان هم به روستاییان داده می شود.
سعدی نقشبندی یادآور شد: روستاییان می توانند در کنار کاشت صنوبر، گیاهان دارویی نیز کشت کنند که همه این حمایت ها می تواند به توانمند سازی و ماندن آنها در روستا کمک کند.
وی اضافه کرد: تعدادی از روستاهای بیجار، دیواندره و بخش هایی از شهرستان قروه در معرض بیابان زایی قرار دارند که اگر اقدامی صورت نگیرد بطور قطع روستاییان این مناطق به شهرها مهاجرت می کنند.
بخش زیادی از زمان این نشست به تفاوت نظر حاضرین در کارگروه برای نحوه حمایت از روستاها و امکان انجام آن گذشت.
نماینده دفتر امور روستایی استانداری کردستان در این نشست گفت: سرمایه گذار خود مطالعاتی را انجام می دهد و مکان یابی می کند بنابراین ما نمی توانیم آن را هدایت کنیم که در روستایی خاص سرمایه گذاری کند.
نیازی یعقوبی با بیان اینکه 483 روستای زیر 20 خانوار جمعیت داریم که نشان دهنده مهاجرت از این روستاهاست، تاکید کرد: سرمایه گذار هر جایی که قصد سرمایه گذاری کرد موظف به حمایت هستیم.
مدیر سازمان تعاون روستایی هم در این نشست گفت: 13 سیلو قرار بود ساخته شود تاکنون سرمایه گذاران تنها برای سه سیلو توانسته اند با گذشت از مراحل مختلف و مشکلات به مرحله تسهیلات بانکی برسند و مابقی هنوز در ابتدای کارها مانده است.
پیمان اسکندری افزود: اگر قوه قضاییه از طریق این کارگروه بتواند به رفع موانعی این چنین کمک کند، برگزاری جلسات آن از اهمیت برخوردار است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم در این نشست گفت: کارشناسی لازم برای اجرای طرحی که بتواند بر روی رشد اشتغال استان کردستان تاثیر بگذارد انجام نشده است.
سید کمال حسینی با اشاره به اینکه می توان از ظرفیت روستاها برای اشتغال زایی استفاده کرد، اظهار داشت: موسسه خیریه ای در این راستا اقدام کرده است و با انتخاب پنج روستا در دیواندره به آموزش جمعی روستاییان می پردازد.
وی اضافه کرد: این موسسه کارگاهی را راه اندازی کرده و حتی صندوق هایی را در میان روستاییان ایجاد کردند که بتوانند به یکدیگر هم کمک کنند.
اسکندری خواستار الگوبرداری از فعالیت های این موسسه شد و گفت: دستگاه های مرتبط می توانند به آموزش های مختلف روستاییان بپردازند.
هفت استان کردستان، اردبیل، لرستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان شمالی از استان هایی است که میزان مهاجرت روستاییان آنها به شهرها در سطح بالایی قرار دارد.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.