زانیار ضمیران روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: الگوی مدیریت مشارکت مدار الگوی جایگزین سیاست های حکمرانی از بالا به پایین آب است که موجب مدیریت مشارکتی آب ها از سوی دولت و مردم است.
وی افزود: این نوع مدیریت مشارکتی علاوه بر مشارکت مردم در کارهای اجرایی باعث سهیم بودن مردم در سیاست گذاری، تصمیم گیری و برنامه ریزی در طرح های آبی می شود.
ضمیران با بیان اینکه پروژه آب های مرزی در 2 شهرستان مریوان و کامیاران قرار دارد، تاکید کرد: این طرح برای اولین بار در سه شبکه گاوشان، امیرآباد و رمشت و زیویه در شهرستان کامیاران اجرا شده است.
وی اجرای این طرح در کامیاران را بسیار موفق دانست و یادآور شد: این مدل در حال حاضر در پایاب سدهای سنگ سیاه و قشلاق در حال اجرا است و در آینده برای تمامی شبکه های آبی که در استان به بهره برداری برسد استفاده خواهد شد.
ضمیران با اشاره به اینکه بهره برداری از این شبکه ها قبلا توسط پیمانکار صورت می گرفت، اضافه کرد: اکنون در این مدل مدیریتی بهره برداری از این شبکه ها در اختیار تعاونی ها قرار دارد که علاوه بر توانمند سازی بخش خصوصی موجب ایجاد اشتغال خواهد شد.
مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای کردستان در خصوص مزایای استفاده از این مدل مدیریتی گفت: حفاظت از تاسیسات، ایجاد این باور در مردم که آب متعلق به آنها است، جلوگیری از هدر رفت بی رویه آب، بازگشت سرمایه به وزارت نیرو به دلیل پرداخت حق آبه از سوی بهره برداران، ایجاد اشتغال، توانمند سازی تعاونی ها و ایجاد منافع در بلند مدت برای کشاورزان از جمله مزایای مهم اجرای این طرح است.
وی به تبدیل شدن 12 تعاونی آب بران در سد گاوشان در قابل این طرح به یک تعاونی تولید اشاره و اضافه کرد: در هر کدام از سدهای زیویه و امیر آباد و رمشت نیز یک تعاونی مشغول فعالیت برای اجرای این طرح هستند.
ضمیران اظهار داشت: در شبکه گاوشان 5 هزار هکتار، زیویه یک هزارو 100 هکتار و در امیرآباد و رمشت یک هزارو 200 هکتار اراضی پایاب این سدها در حال آبی شدن هستند.
ضمیران با اشاره به اینکه اتمام این پروژه ها موجب اشتغالزایی بسیار چشم گیری در این شهرستان خواهد شد، گفت: پروژه آب های مرزی با عنایت ویژه مورد توجه دولت قرار دارد و از محل اعتبارات مقام معظم رهبری برای اجرای آن هزینه شده است.
وی موفقیت و بهره برداری درست از پروژه های آبی را نیازمند حضور ذی نفعان و ذی مدخلان از مرحله طراحی تا زمان بهره برداری از یک پروژه آبی دانست و افزود: یکی از بزرگترین چالش های ما این است که در پروژه های آبی تا زمان بهره برداری، بهره بردارن اصلی در پروژه حضور ندارند.
مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای کردستان یادآور شد: تا زمانی که ذهنیت مردم نسبت به پروژه های که بهره بردار اصلی آن خود مردم هستند و نگاه از بالا به پایین دولت مردان به مردم اصلاح نشود زمینه مشارکت واقعی مردم فراهم نخواهد شد.
ضمیران حل مشکلات در تمام زمینه ها را نیازمند مشارکت واقعی مردم دانست و افزود: ایجاد اشتغال، خودباوری و افزایش بهره وری از مهمترین دلایل انتقال مدیریت مشارکتی به مردم است.
به گزارش ایرنا، 50 درصد از 17 هزار و 102 هکتار اراضی مورد هدف طرح جامع ساماندهی رودخانه های مرزی کشور در کردستان برای احداث باغ و نیم دیگر آن برای احداث مزارع آبی در نظر گرفته شده است.
شهرستان کامیاران در 65 کیلومتری جنوب سنندج قرار دارد که پنج هزار و 454 هکتار از اراضی آن شامل 33 درصد از طرح ساماندهی اراضی حاشیه رودخانه ها در استان کردستان است.
وزارت نیرو در این طرح عهده دار نگهداری و ذخیره آب است به صورتی که اهداف خود از اجرای این طرح را افزایش راندمان آبیاری با مهار آب های مرزی، تثبیت جمعیت در مناطق مرزی و افزایش تولید و اشتغال موثر و افزایش درآمد و رفاه روستاییان بیان کرده است.
7349/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.